FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
U pravu si. yes3 Bez obzira što u to ne verujem, ja ti želim posle nekih kišnih sezona da i Relu osvane sunce i uzme neki trofej, pa da i ti malo likuješ i prkosiš Crysisu. :)
uzeo je real ove sezone trofej,sledeće će i više od tog jednog tako to ide :).ne prkosim ja nikom samo iznosim svoje mišljenje

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
a mozda nece nijedan. uvijek ima ono mozda. ajde mi reci svoje misljenje kakva je to ekipa koja se svake godine zavali 200 milona evra za pojacanja da bi nesto osvojila , a na kraju nista. neko ni 100, a pokupi zamalo sve.

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
da li je baš 200 miliona ne znam ali troše mnogo para na pojačanja to je tačno ali to treba gledati i iz drugog ugla,real je klub koji to sebi može priuštiti,najveći su klub na svetu dakle ni jedan igrač ih ne odbija i što ne bi onda uzeli kad mogu?e sad tu postoji jedan drugi problem očigledno a to su neke odluke koje su malo smešne ali dobro.oterati del boskea posle sve osvojene LŠ,kapela posle osvojene titule,dovodjenje šustera za trenera i td...sad kad je tu murinjo koji je po meni(moje mišljenje)najbolji trener na svetu koji nije ove sezone osvojio ni ligu ni LŠ a ostao je daje neki dobar znak za sledeće sezone,videćemo.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
barceloni treba stoper, lijevi bek posto maxwell odlazi( bar se tako navodi ), i jedan ljevokrilni napadac jer ni vilji ni pedru to nije prirodna pozicija. nevjerujem da bi mancester dao vidica a bio bi mislim podobro skup.
Što se tiče levog beka, tu je i Abidal. Za levokrilnog napadača si u pravu, verovatno će se pojačati i na toj poziciji. Nadam se da će i Krkić naredne sezone dobiti veću minutažu.
Znam da nema šanse da Vidić pređe u Barsu, to je samo moja želja, on verovatno ostaje u Mančesteru do kraja karijere.

uzeo je real ove sezone trofej,sledeće će i više od tog jednog tako to ide :).ne prkosim ja nikom samo iznosim svoje mišljenje
Jesu uzeli trofej u Kupu, ali slaba je to uteha za navijače, mislim da su se oni više radovali što su pobedili Barsu u finalu, nego zbog trofeja.
Znam da ne prkosiš, šalim se ja malo. ;) Ove sezone Crysus i Angie su se radovali, videćemo šta će biti naredne sezone. :D

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
abidal je na zalasku karijere, maxwell ide kako se govori . kad se nesto desi kao abidalu ili parni kartoni kartoni koga staviti . dosad je krpio adriano i pujol. krkic bi takodje mogao otici , kako se prica krkic + pare = rosi iz viljareala. isto tako za fabregasa pare + dva mlada igraca koji nekonkurisu za prvi tim barce. al to su jos spekulacije. prelazni rok jos nije poceo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Oko milijun navijača dočekalo Barceloninu momčad!

Nogometaši Barcelone tijekom nedjeljnog poslijepodneva su sletjeli u svoj grad nakon što su večer ranije pobijedili Manchester United s 3-1 u finalu Lige prvaka na Wembleyju. Dočekalo ih je, procjenjuje se, oko milijun navijača...

Trener Josep Guardiola i kapetan Carles Puyol prvi su izašli iz zrakoplova koji je u Barcelonu dovezao europske prvake. Razdragani navijači pratili su dugotrajni put svojih miljenika ulicama Barcelone od zračne luke do stadiona Camp Nou, na kojem je svaki nogometaš bio posebno predstavljen.

- Morali smo uložiti puno truda i napora kako bismo osvojili nove trofeje ove sezone. Stoga želimo da uživate u njima - obratio se navijačima Carles Puyol.

- Hvala vam svima što nas toliko usrećujete. Hvala svima koji danas slave s nama, hvala svima i koji su jučer bili na Wembleyju. Vaša podrška je bila sjajna, nadajmo se da ćemo nastaviti s ovakvim uspjesima i sljedeće sezone - dodao je Josep Guardiola.

Najbolji svjetski nogometaš i strijelac drugog Barceloninog gola u finalu protiv Manchester Uniteda, Argentinac Lionel Messi, nije bio od velikih riječi.

- Nemam puno toga za reći. Nadam se da uživate u našim ostvarenjima. Živjela Barça, živjela Katalonija! - rekao je Messi.

Možda i najveće ovacije doživio je francuski branič Eric Abidal, koji je, podsjetimo, 17. ožujka podvrgnut operaciji tumora jetre. Abidal je na Wembleyju prvi podignuo trofej namijenjem pobjedniku Lige prvaka.

- Najviše od svega bih se želio zahvaliti našem kapetanu Carlesu Puyolu na prekrasnoj gesti, što mi je sinoć predao vrpcu i omogućio da primim pokal prvi. Ovo je, bez dvojbe, moj najljepši dan u nogometnoj karijeri - poručio je Abidal.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
messi protiv petorice

article-1392229-0C5102A400000578-281_634x399.jpg

maradona protiv petorice

maradona.jpg

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Pretjerujemo kad pricamo o Barceloninom posjedu lopte i broju pasova. Taj nacin igre se moze svidjeti ili ne, ali ima svoj cillj kao i svaki drugi sistem. Ovdje govorimo o sutini igre Barcelone a ona se sastoji od dvije glavne stvari a to su:
1. Presing. Kada izgubi loptu, Barcelona se ne povlaci i ne postavlja klasicni odbrambeni sistem, vec vrsi pritisak na protivnika vec pred njegovim golom. Takvom igrom ga primorava da igra na dugi pas ili ispucavanje. Tri napadaca (Villa, Pedro i Messi) automatski postaju prva linija odbrane, ali umjesto na centru obicno budu na 20 metara od gola rivala. Barcelonini centrali su drugacijeg profila od vecine DC-a . Veliku vecinu utakmice igraju na 40 metara od svog gola i njihovi glavni kvaliteti su brzina sposobnost anticipacije, i iznosenje lopte dodvanjem ili solo akcijom. Pokrivanje igraca nije njihova glavna odlika. To radi Busquets. Da je to tako potvrdjuje da je Mascherano prakticno postao DC Barcelone a da nikada nije igrao na toj poziciji.
2. Igra bez lopte. Tiki Tiki izgleda dobro samo ako se moze dati pas saigracu. A da bi saigrac mogao da primi pas mora da se otkrije.Znaci kretanje bez lopte. E sad, kada govorimo o staticnom napadu barcelone primjecujemo da se sve svodi u pravljenju viska igraca na sredini terena( ili se penje Busquets ili se vraca Messi kao sto smo vidjeli sinoc), Da se Villa i Pedro otvaraju na bocne pozicije da bi se dobilo na prostoru (sinoc prvo poluvrijeme)ili se ubacuju bocni igraci Abidal i Alves (sinoc drugo poluvrijeme. Znaci , konstantna izmjena pozicija , a igrac koji napusti odredjenu poziciju, bice zamjenjen drugim igracem na istoj poziciji. Dakle nista novo, to je sve smislio gospodin Rinus Michels sedamdesetih godina proslog stoljeca i to su zvali totalni fudbal. Guardiolina Barcelona bi bila neka 6.0 verzija istoga. Drukcije receno, svi treneri znaju o cemu se radi, nema nikakvih tajni. Razlika je sto taj sistem praktikuju Xavi,Messi i Iniesta a ne 11 forumasa SAX-a I za kraj. Da bi se mogao igrati ovaj sistem ekipa mora biti:1. Fizicki pripremljena do maksimuma. 2 Ekipa mora biti solidarna- U ovome sistemu svi rade kao magarci. Nema zvijezde koja ne trci i ne brani.

hvala na postu
skenderija04

Natrag