FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mesi nepovređen u uličnom napadu u rodnom gradu

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi nije povređen kada je, tokom potpisivanja autograma u rodnom gradu, na 23-godišnjeg asa Barselone nasrnuo nepoznati mladić.

147553_mesi-restoran-reuters_f.jpg

Mesi je u Rozariju napuštao restoran sa prijateljima, a već ispred vrata su ga okružili brojni ljubitelji fudbala želeći autogram. Odjednom se u toj gužvi pojavio mladić koji je probao da pesnicom udari argentinskog fudbalera, a odmah po tom pokušaju uputio se u beg. Ostalo je nejasno da li je do udarca došlo, ili se sve svelo na pokušaj.

Kako svedoče očevici, u pitanju je navijač Rozario Sentrala, najvećeg rivala Njuels Old Bojsa u kome je Mesi počeo svoju karijeru pre nego što ga je, još kao dete, angažovala Barselona.

"Da bih umirio sve one ljude koji su pitali šta se tačno desilo u tom incidentu ispred restorana potvrđujem da nisam primio ni jedan udarc tom prilikom, ni od koga. Savršeno sam OK", napisao je Mesi na svojoj Fejsbuk stranici.

Posle sjajne sezone za Barselonom, Lionel Mesi je došao na jednonedeljni odmor u Rozario, udaljen oko 500 kilometara od Buenos Ajresa, posle čega mu slede pripreme sa reprezentacijom koja na prvenstvu Južne Amerike, "Kopa Amerika", sa učešćem počinje 1. jula utakmicom protiv Bolivije.

Blic sport

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Barcelona planira dovesti četiri pojačanja

Stoper, veznjak i dva napadača

Autor: Jasmin Hadžiahmetović

gggg.jpg

Izazov je pred Barcelonom. Treba održati konkurentnost u ekipi koja je u protekle tri sezone osvojila skoro sve trofeje, čak 10 od mogućih 13. Blaugrana je u najdelikatnijoj situaciji kada je riječ o novim pojačanjima. Na svakoj poziciji već imaju najbolje svjetske igrače, sa prepoznatljivim stilom na koji se mnogi ne znaju adaptirati (slučaj "Ibrahimović"!).
Vodstvo kluba smatra kako su potrebna nova lica u svlačionici Blaugrane. U sezonu koja je iza nas, ušlo je tek 19 prvotimaca (ne računajući igrače Barce B), što je mala brojka u odnosu na broj utakmica koje Barcelona igra. Najviše problema smo imali u odbrani (povrede Puyola, Adriana, bolest Abidala) koštali su nas jedine titule koju ove sezone nismo osvojili.
Zbog toga je, Pep Guardiola zatražio da se u prvi tim prebaci dvojac Andreu Fontas i Marc Bartra kako bi pokrili mjesto Kapitena, koji je, htjeli mi to priznati ili ne, na zalasku svoje karijere. U slučaju nužde, stoperi mogu biti Abidal i Mascherano. Milito je već na izlaznim vratima.
Također, Guardiola je zatražio više opcija u sredini terena, iako nam veznjaci nisu zadavali previše problema ove sezone. Bus, Iniesta, Xavi i Keita odlično su radili svoj posao. Ali, treba osvježenje!
Pep želi da Xavi ove sezone ima dostojnu zamjenu, a vidi je u liku još jednog Canteranosa, tretnutnog kapitena Arsenala, Cesca Fabregasa. Trener je izričit kada je riječ o ovom igraču. Ne pod svaku cijenu, ali Cesc se mora dovesti.
Ovog ljeta Barcelonu će vjerovatno napustiti i lijevi bek Maxwell. Na toj poziciji ostaje Adriano, a njegova zamjena mogao bit biti Jose Angel iz Sportinga ili Jose Enrique iz Newcastlea.
Također, treba nam polivalentan napadač, koji može igrati po lijevoj strani. Na toj poziciji najvjerovatnije ćemo gledati Alexisa Sancheza i Giuseppea Rossija, sa kojima se već izvjesno vrijeme pregovara. Bojan je, kako sada stvari stoje, na listi igrača koji će biti posuđeni (ili prodati uz opciju ponovone kupovine) na kojoj se još nalazi i Jeffren.
Pred nama je dugo i neizvjesno ljeto, a novih lica u svlačionici Nou Campa neće nedostajati.

barcabih.com

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pike:''Kad će više taj Fabregas...''​

Pouzdani defanzivac Katalonaca ima veliku želju da vidi svog sunarodnika na ''Kamp Nou''. Svi u klubu nestrpljivo čekaju njegov dolazak. Pike pričao i o odnosima u ''crvenoj furiji''.

pike38062020110610053720.jpg

Pike je govorio o svojoj želji da igra zajedno sa kolegom iz reprezentacije na klupskom nivou.

Fabregas je proizvod omladinske škole Barse - ''La Masia'', a Pike oseća da je vreme da se on vrati tamo gde je krenuo sa svojim prvim fudbalskim koracima.
''Voleo bih da se vrati. On je navijač Barselone celog života i voleo bi da dođe. To će biti veoma dobro za nas. Prošle godine je izgledalo da će da doći, ali nije. Sad opet moramo da čekamo. Nadam se da ljudi u kancelarijama rade dobro i da će nam ga ovog puta dovesti'', rekao je Pike engleskim medijima.

Informacije oko Fabregasa se menjaju iz časa u čas, ali ništa konkretno se ne dešava. Ponovo je on prva ''transfer meta'' Barse. Pike ocenjuje šanse da Fabregas dođe na ''Kamp nou''.
''Rekao sam, moja želja je da on jednog dana dođe u Barselonu. On je dobra osoba i sjajan fudbaler. Dao bi nam više. Nisam skorije pričao sa njim i ne znam kako Arsenal stoji ekonomski. On je igrač Barselone, prošao je sistem i zna o čemu se ovde radi. Sjajno bi se uklopio'', smatra štoper.

pike238063020110610053820.jpg

Pike je govorio i o međusobnim odnosima u reprezentaciji Španije..

''Kao braća smo u svlačionici. Na ličnom nivou imamo sjajan odnos i kada vaši prijatelji igraju dobro, srećni ste. Sve se vidi van terena. Pujol je moj najbolji prijatelj u svlačionici, jer kad ga pogledam, znam šta misli, kao i on mene. Sve je u dobrim odnosima unutar svlačionice'', objašnjava Pike.

(sportske.net)

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barselona spremna da proda Vilju zbog Fabregasa?

Neočekivane informacije sa Nou Kampa

Barselona spremna da proda Vilju zbog Fabregasa?

Napadač Barselone David Vilja mogao bi da bude prodat kako bi se u klub doveo Sesk Fabregas, poslednje su informacije koje stižu od španskih medija.

54409_viljica01-afp-juan-mabromata_f.jpg

Evropski šampion trudi se da obezbedi dovoljnu količinu novca za Seska a jedna od varijanti je da se proda Vilja, što bi verovatno šokiralo navijače Barselone.

Vilja je u Barseloni proveo samo godinu dana ali je postigao 18 golova i u mnogome je doprineo osvajanju Primere i Lige šampiona.
Novac od eventualne prodaje Vilje, Barselona bi usmerila na Febregasa, a onaj koji već imaju čuva se za Đuzepea Rosija i Aleksisa Sančeza.

S druge strane, pojedini španski listovi naglašavaju da trener Pep Gvardiola "ni u ludilu" ne bi dopustio prodaju Vilje zbog Fabregasa, koliko god bio kvalitetan kapiten Arsenala.

Za Vilju su interesovanje pokazali Čelsi i Mančester siti.

Blic

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
de ba sendi , nestavljaj neprovjerene informacije. napisi koji su to mediji . da nisu marca i as. po nekim informacijama fabregas nece ni ove godine u barcelonu. postoje informacije da barcelona nije kontaktirala rosija , a da bi on htio u barcu , a za alexisa udinese trazi vise od 30 miliona evra cak i direktor udinesea kaze da je i to malo. jos malo pa ce biti mnogo jasnije. prelazni rok pocinje 1 jula. onda ce poceti trka.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
de ba sendi , nestavljaj neprovjerene informacije. napisi koji su to mediji . da nisu marca i as. po nekim informacijama fabregas nece ni ove godine u barcelonu. postoje informacije da barcelona nije kontaktirala rosija , a da bi on htio u barcu , a za alexisa udinese trazi vise od 30 miliona evra cak i direktor udinesea kaze da je i to malo. jos malo pa ce biti mnogo jasnije. prelazni rok pocinje 1 jula. onda ce poceti trka.

Napisah izvor a jedina proverena informacija koju mogu da postavim je da sam upravo rucala, sto se medija tice ne znam koliko moze ista biti provereno, pouzdano... Spanski mi bas i ne ide da bih sa njihovih sajtova ista postavljala. I sam kazes da postoje razne informacije pa videcemo ;)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
evo jedne

Fabregas: "O svemu odlučuje Wenger"

Već nekoliko sezona svaki prijelazni rok ponavlja se priča o eventualnom prelasku Fabregasa iz Arsenala u Barcelonu. Po tko zna koji put igrač je sve te glasine demantirao.

Posljednja u nizu priča koje kapetana Arsenala Cesca Fabregasa povezuju s aktualnim osvajačem Lige prvaka plasirana je prije nekoliko dana u španjolskim medijima koji tvrde da je Barcelona spremna ponuditi 40 milijuna eura za njegove usluge.

"Ja sam igrač Arsenala. Bio sam jako sretan ovdje u proteklih osam godina i još sam uvijek sretan. U ovom trenutku ne razmišljam o nogometu, nego samo o odmoru," izjavio je Fabregas.

24-godišnji veznjak jasno je rekao tko će na kraju o svemu odlučivati: " Nije bilo nikakvih odluka. Istina je da ne ovisi sve uvijek o igraču i ja u ovom trenutku ne znam ništa. Jako sam sretan ovdje gdje jesam, sve drugo su obične špekulacije. Arsene Wenger je glavni, on je taj koji donosi odluke. Trebate o svemu pitati njega. Ja sam bio ozlijeđen pred kraj sezone, tako da ga nisam vidio oko šest tjedana."

Za kraj se Fabregas osvrnuo na još jednu sezonu u kojoj Arsenal nije uspio doći do trofeja: "Igrač koji nije frustriran zbog neosvajanja naslova ili laže sebi ili mu nedostaje ambicija. Arsenal ima dobru momčad i dobrog menadžera i jedne od najvjernijih navijača u Europi. Uz sve to vjerujem kako možemo napredovati i jednog dana osvojiti neki veliki trofej," zaključio je.

Preuzeto sa hrsport.net

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315

A koje informacije tj mediji su provereni... barcabih.com ?

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
pa nema proverenih i neproverenih,mediji non stop nagadjaju.devojka je lepo napisala izvor

Natrag