FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Najuspješnija sezona ikad: Barcelona osvojila 16 naslova

Sportsko društvo Barcelona završilo je sezonu 2010/11 sa 16 osvojenih naslova, što je apsolutni rekord u 112-godišnjoj povijesti te katalonske institucije, piše Marca...

Različite selekcije Barçinih sportskih kolektiva, od nogometaša, malonogometaša, preko rukometaša, košarkaša i hokejaša, osvojile su ukupno 16 naslova, čime su oborile rekord iz prošle sezone. Tada je predsjednik sportskog duruštva Barcelona bio Joan Laporta, a novim se rekordom može podičiti aktualni predsjednik Sandro Rosell.

Barcelonini naslovi u sezoni 2010/11:

nogomet: Španjolski Superkup, Primera, Liga prvaka

košarka: Španjolski Superkup, ACB liga, Katalonska liga, Španjolski kup

rukomet: ASOBAL liga, Liga prvaka, Pirinejska liga

hokej: Španjolski kup, Kontinentalni kup

mali nogomet: Kup UEFA, Španjolski kup, Katalonsko prvenstvo, Katalonski kup

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Trener Santosa Ramalho:

Neymaru više leži Barça, nego Madrid

nez.jpg

Trener Santosa, Muricy Ramalho, smatra kako Barcelona više nego Real Madrid igra igru koja odgovara Neymaru. Kako kaže Barcelona "ima lice Neymara".
Ramalho je mišljenja da njegova najveća zvijezda u klubu igra stil koji odgovara Pepu Guardioli, a ne Jose Mourinhu. Smatra kako Pep daje slobodu svojim igračima, baš onako kako Neymar voli i zna da igra, dok Mourinho ograničava igrače.
- Ne znam da li bi bilo pametno da ode u Madrid, jer Mourinho igra više na taktiku i ne dopušta igračima da budu kreativni. Strahujem da bi Neymar tada izgubio svoju svježinu koju ima - objašnjava brazilski trener.
Govoreći za portal Esporte Interativo, Ramalho je još dodao:
- Ako postoji ekipa koja ima njegovo lice i koju bih ja odabrao za njega, to je Barcelona. Tu može otići, ali ne prije kraja godine.
Na kraju je rekao kako je uvjeren da će Neymar postati jedan od najboljih nogometaša na svijetu, te je dodao još jednu rečenicu, koja navodi na razmišljanje:

- Zamislite Neymara i Messija zajedno!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Prioritet je - Sančez

Gvardiola: Prioritet je - Sančez

Pep Gvardiola je rekao da je prioritet Barselone u letnjem prelaznom roku dovođenje Aleksisa Sančesa iz Udinezea.

v212363p0.jpg

To znači da angažovanje Seska Fabregasa iz Arsenala nije "broj jedan" na listi želja.

Šef struke evropskog prvaka je naveo da želi da "osveži napad", pošto Bojan Krkić i Džefren "žele da napuste klub".

"Potreban nam je napadač. Imamo više igrača u veznom redu nego u napadu. Bojan i Džefren žele da idu, tako da nam je napad važniji", objasnio je Gvardiola.

On je dodao da će se klub "do poslednjeg minuta prelaznog roka" truditi da dovede i Fabregasa.

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta dodao je da su pregovori sa Udinezeom o transferu Aleksisa Sančeza "u završnoj fazi".

Sančez je sa reprezentacijom Čilea eliminisan u četvrtfinalu "Kopa Amerika" od Venecuele (1:2).

(Beta, foto AP)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Postignut dogovor Udinesea i Barcelone oko Sancheza

Sudeći prema riječima sina vlasnika talijanskog kluba, Gina Pozza, Udinese i Barcelona postigli su dogovor oko transfera Alexisa Sancheza na Nou Camp...

- Dogovor je postignut – rekao je Gino Pozzo za španjolski radio RAC1.

Čileanac, koji je gotov sa reprezentativnim obavezama na Copa Americi, bi se trebao pridužiti treninzima Barcelone čim se ugovor potpiše. Nagađa se da je dogovor postignut za cijenu od 27 milijuna eura plus još neke dodatne pogodnosti koje su ostale tajna.

Sanchez je prošle sezone za talijanskog prvoligaša Udinese postigao 12 pogodaka u 27 utakmica.

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
extra,još da dodje ova mala sis.ca iz arsenala pa da ugođaj kad real pobedi bude lepši

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Prosinečki bi mogao da me nasledi u Barseloni

Trener osvajača Lige šampiona poručio iz Splita

Gvardiola: Prosinečki bi mogao da me nasledi u Barseloni

Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je da ne bi imao ništa protiv da ga Robert Prosinečki jednog dana nasledi na klupi aktuelnog šampiona Evrope.

95369_el-klasiko21-foto-reuter_f.jpg

"Prosinečki je bio fantastičan fudbaler, uživao sam igrajući sa njim, a uveren sam da će veoma brzo postati i jedan od najboljih trenera Evrope. On je moj prijatelj, znam da je nedavno u Crvenoj zvezdi započeo trenersku karijeru i ne bih imao ništa protiv da baš on posle mene dođe na Kamp Nou. To bi zaista bilo sjajno“, izjavio je Gvardiola Tanjugu nekoliko sati uoči prijateljskog meča sa Hajdukom u Splitu.

On je na pitanje izveštača Tanjuga da li bi mogao da „preko veze“ preporuči Prosinečkog predsedniku Barselone Sandru Roselu rekao:

"Na žalost, nemam tu moć. Prosinečki će morati svojim radom da se izbori za poziv. Ali, ja verujem da je to moguće“, rekao je strateg klupskog prvaka Evrope.

Gvardiola je odgovarajući na mnogobrojna pitanja rekao i da u transferu Seska Fabregasa još nema ništa novo, kao i da ne planira da postane selektor Katara.

Takođe, nije se složio sa konstatacijom da je on trenutno najbolji trener na svetu.

"Najbolji trener na svetu je Ser Aleks Ferguson. To što je moja Barselona šampion Evrope ne znači da sam i ja najbolji trener. Ferguson je neponovljiv, više od 25 godina vodi isti klub, stvorio je mnoge trofejne generacije i osvojio bukvalno sve. Bilo bi fantastično da i ja uradim nešto slično“ zaključio je Gvardiola.

Blic

Natrag