Evharistija ili pričest

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Dvostruka je sramota sto se ovakvim intrigama bavite na temi Evuharistije.
Stvarno je seamota , štose ovde svašta piše ,i pljuje po Eurhistiji ,za mene je Euhristija sveta , zato neću više otvarati ovu temu , Evharistija ili pričest , jer tuse pljuje po samom Bogu , a ja Boga vidim u Eurhistiji
cross-699617_960_720.jpg
Svevas ljepo pozdravljam ,i neka vam Bog oprosti
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Stvarno je seamota , štose ovde svašta piše ,i pljuje po Eurhistiji ,za mene je Euhristija sveta , zato neću više otvarati ovu temu
Evharistija ili pričest

Svevas ljepo pozdravljam ,i neka vam Bog oprosti

Antonija, i meni je, kao i slapu i Miretu, euharistija sveta. Ovi, sledbenici sotone su uspeli da svojih izazivanjem zagade i ovu temu. Uostalom, oni Euharistiju i ne smatraju svetom, nego im je to samo simbol i to u modrenom shvatanju te reči.
Da, neka nam svima nama Bog oprosti. Nama što smo ušli u raspravu sa njima, a njima jer veruju nakaradno.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Kada je Isus rekao da je hljeb sišao sa Neba, jel mislio na sebe ili na pravi hljeb što se pravi?

Vi msilite da je pravi.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
I na cemu ti temeljis vezu Hriscanske mise sa sluzbom vavilonskih svestenika boga sunca? Jer na temelju "slicnosti"???

Znaci vi ovde poturate judima fikcije!!!

Mire, na ovo tvoje pitanje - "Na čemu temeljite vezu Euharistije sa službom babilonskih svećenika" - ovi adventisti-EGWisti ovdje, a i globalno 97% adventista sedmog dana, neće ti nikada odgovoriti, jer oni o tome uistinu pojma nemaju. Njima je netko u njihov "(ne)misaono-verbalni sustav" upisao formule koje oni naprosto mantraju. Da ne ispadne da lažem i podmećem EGWistima, priložit ću baš Laodikejine uratke. Evo kako EGWisti mantraju:

- Euharistija je babilonska poganska služba

Ne postoji biblijski dokaz da se simboli hleba i vina pretvaraju u stvarno Hristovo telo i krv.

To je kanibalizam.

Godine 381 nove ere - glava Vavilonskog poretka i sveštenstva postala je upravitelj Rimske crkve, tako su Vavilon i Rim ujedinjeni u jedinstvo jednog verskog sistema -Rimokatolickoj crkvi, sa Vavilonskom religijom i sveštenstvom.
Ubrzo posle toga kada je biskup Damaskus postao vrhovni pontifeks - u crkvi su se počeli pojavljivati Vavilonski rituali, obicaji i učenja" ( Letter opposin the ecumenical acord p. 8 )

- Marija je Semiramida

KULT DEVICE MARIJE

Vodi svoje poreklo iz prastarog Vavilonskog kulta boginje plodnosti - boginje majke. Njegov začetnik je Semiramida - žena Nevroda Nojevog praunuka i osnivača grada Vavilona.

- Katolički (i pravoslavni Isus) je Tamuz

Nakon Nevrodove smrti - njegova žena Semiramida rodila je sina i dala mu ime Tamuz, rekavši da je to reinkarnirani Nevrod - bog sunca, a da je ona majka božja, duh božji u ljudskoj majci, kraljica neba, devica majka.
Svog sina Tamuza poroglasila je spasiteljem, i uskoro su se svuda mogle naći statue žene koja u naručju drži malog dečaka.

- Trojstvo je babilonskog podrijetla

Rimokatolicizam je usvojio pagansko trojstvo kao i celokupni vavilonski religijski sistem, ... ceo Rimokatolički bogoslužbeni sistem je Vavilonskog porekla, pa time je i ovo trojstvo mnogobožačko i predstavlja Semiramidu, Nevroda i Tamuza,

- Nedjelja je poganskog babilonskog podrijetla

Antihristov dan je nedelja, ona je uspostavljena u Vavilonu kao dan obozavanja sunca, i u poslednjem vremenu ce biti ovekovecena zakonskim aktom duhovnog Vavilona.

- Križ je Tamuzov simbol

Prvi preteča krsta je bio znak u obliku slova T ( tau ), simbol Tamuza ( boga sunca i prirode ), od koga će kasnije nastati različiti oblici koji svi do reda i maju magijsko kultni karakter.

- Božić je babilonskog podrijetla

Praznik kojim tradicionalni Hrišćani obeležavaju Hristovo rođenje - u paganskoj filozofiji je bio posvećen rođenju Boga sunca.
Ovaj praznik se kod Rimljana obeležavao 25 decembra pod nazivom "Dies solis natalis invicti" rođendan Boga sunca.

- Uskrs je poganskog podrijetla

Praznik kojim tradicionalne crkve obeležavaju Hristovo vaskrsenje - ima mnogobožaško poreklo i povezano je sa verovanjem u paganskog Boga Ozirisa i mitsku pticu Feniks.

Mogli bismo nastaviti u nedogled. Rekoh, EGWisti pojma nemaju tko im je uvalio sav ovaj smrad. A sav ovaj smrad diže se i dolazi iz "jazbine Alexandera Hislopa", točnije, iz njegove knjige The Two Babylons.

Tko je Alexander Hislop? Najbolje je da o Alexanderu Hislopu nešto kažu oni koji su detaljno istražili njegova djela? Evo mišljenja jednog od njih:

Arheološka otkrića nakon njegove [Hislopove] smrti, i u 20. stoljeću do danas pokazuju da ne postoji takva osoba kao Semiramida, kraljica u Babilonu. U stvari, žene nisu mogle biti na prijestolju u Babilonu. Babilonom su vladali samo kraljevi. To proizlazi iz službenog popisa kraljeva iz Kraljevskog arhiva u palači u Babilonu. Osvrćući se kao istraživač zaključio sam da je Hislopovo ponašanje sramotno. Pogreške su mu tako jadne, toliko opsežne, toliko daleko od činjenica, da sada znamo kako se možemo samo pitati je li Hislop bio promišljeno podmukli agent Iluminata? On je napredovao u hijerarhiji Škotskog obreda slobodnog zidarstva, budući da je i sam Škot. Arheološki nalazi nedvojbeno dokazuju da je ovakvo nešto kao u slučaju Hislopa mogao napraviti samo patološki lažov beskrajnih razmjera. (R.A. Coombes; A Handbook of Basic Information About The Identity Of “Mystery Babylon” In Bible Prophecy)
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Antonija, i meni je, kao i slapu i Miretu, euharistija sveta. Ovi, sledbenici sotone su uspeli da svojih izazivanjem zagade i ovu temu.

Darth. da si malo razmislio, ne bi lupio takvu glupost.
lako ti je druge hriscane nazvati "sledbenicima sotone", a zaboraviti na svoje vlastito ponasanje.

To su i fariseji cinili kada su Hrista nazvali "knezom djavolskim". Jesi li i ti njihov sledbenik?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
- Euharistija je babilonska poganska služba

Naravno jer ima isto učenje i smisao kao kod Haldejaca, tačnije magijsko shvatanje pričesti koje se ogleda u tome da se smatra da je Isus bukvalno ušao u hostiju što je i pagansko učenje da je Božanstvo bukvalno prisutno u nekom predmetu.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, na ovo tvoje pitanje - "Na čemu temeljite vezu Euharistije sa službom babilonskih svećenika" - ovi adventisti-EGWisti ovdje, a i globalno 97% adventista sedmog dana, neće ti nikada odgovoriti, jer oni o tome uistinu pojma nemaju.

Odgovor:

"Večera Gospodnja je učestvovanje u znamenju Isusovog tela i krvi kao izraza vere u Njega, našeg Gospoda i Spasitelja. U ovom iskustvu zajedništva Hristos je prisutan da bi se sastao sa svojim narodom i da bi ga jačao. Uzimanjem učešća mi objavljujemo Gospodnju smrt sve dok ponovo ne dođe. Priprema za Večeru Gospodnju uključuje samoispitivanje, pokajanje i priznanje. Učitelj je uspostavio obred pranja nogu da označi ponovno očišćenje, da izrazi voljnost za službu jedan drugome u Hristovoj poniznosti i sjedini naša srca u ljubavi. Služba Večere Gospodnje otvorena je za sve hrišćane koji veruju." Adventisticki hriscani veruju.


- Trojstvo je babilonskog podrijetla [/QUOTE]

Laze vas Slape: Dokaz:
Božanstvo
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.


Bog Otac
Bog večni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošću. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca.

Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.

Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. Adventisticki hriscani veruju

Slape, monogo ti havala na saradnji! Da tebe nije ovde na forumu, meni nikad ne bi palo na pamet da postiram verovanje Hriscanske adventisticke crkve. Zato jos jednom hvala na sarasdnji
.

Kad procitas ovo nadsamo se da ces shvatiti hriscansku duznost, ako i jesdi hriscanin, da se sada pred svima izvines sto si Adventiste pogresno predstavio.

- Križ je Tamuzov simbol [/QUOTE]
Laz! Adventisti priznaju krst kao predmet na kome je izvojevana pobeda nad grehom i smrcu. To Slape veruje da je Kris Tamuzov simboj ane Adventisti.


- Uskrs je poganskog podrijetla [/QUOTE]

Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božjoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati večni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravedost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje daje čvrsto obećanje o konačnoj pobedi nad grehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.

Adventisticki hriscani veruju
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Naravno jer ima isto učenje i smisao kao kod Haldejaca, tačnije magijsko shvatanje pričesti koje se ogleda u tome da se smatra da je Isus bukvalno ušao u hostiju što je i pagansko učenje da je Božanstvo bukvalno prisutno u nekom predmetu.

Pojma ti nemaš ni o čemu što gore spominješ. OK, piši i sramoti sam sebe.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Pojma ti nemaš ni o čemu što gore spominješ.

KOd vas je izopačenje svega pa i ovoga, prvo ne daje se narodu vino (mada je kod vas to usmrđeli sok)

Nego samo sveštenici uzimaju vino.

I smatrate da ponovo žrtvujete Isusa iznova i iznova što je izopačen pristup, jednom je bila žrtva zauvijek.

Zatim ste prodavali oproštajnice.

Izopačenje u svakom smislu, posebno učenja.

Što je i povezano.
 
Natrag
Top