[QUOTE = „Laodiceji post: 2064074, član: 363141”] Ti bi se slučaj u kojem je Isus stvorio od vode, vina i nekoliko stotina litara, jer ti sudovi kamen za čišćenje - bili volumen
od oko 100 litara.
Stoga se tvrde da je ovaj vino alkoholičar. [/ QUOTE]
Ne tvrdim ja, nego Biblija
[QUOTE = „Laodiceji post: 2064074, član: 363141”] To automatski uništava vjerodostojnost Gospodina Isusa Krista kao spasitelja, onoga koji je darovatelj života, a tko želi čovjeka dobro.
Jer ako je već dobrano pijanih ljudi iz alkoholnog vina. - stvorio nekoliko stotina alkohola, onda on nije spasitelj, ni čovjek želi dobro, jer ti ljudi daju cjelodnevni pune duljine i konzumiranja alkohola gadosti [/ QUOTE]
Bibliju nisam pisala ja , a ni vi , ako piše tako onda je tako.
Ako mislite da Krist nije spasitelj, zbog toga, a to su vaša mišljenja , a ne moja
[QUOTE = „Laodiceji post: 2064074, član: 363141”] Dakle, jedino objašnjenje je činjenica da u potpunosti istražuje biblijske, povijesne i kulturne aspekte, a on potvrđuje - da je Isus na svadbi u Kani stvorio čistu sok od grožđa što je u Bibliji naziva „novo vino” ili „bERBA ove godine” [/ QUOTE]
Želiš reći dasu ovi stihovi laž:
Iv 2, 1-12: Svadba u Kani
Trećeg dana bijaše svadba u Kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. 2Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi učenici. 3Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: »Vina nemaju.« 4Kaže joj Isus: »Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas!« 5Nato će njegova mati poslužiteljima: »Što god vam rekne, učinite!«
6A bijaše ondje Židovima za čišćenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. 7Kaže Isus poslužiteljima: »Napunite posude vodom!« I napune ih do vrha. 8Tada im reče: »Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.« Oni odnesu. 9Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaručnika 10i kaže mu: »Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si čuvao dobro vino sve do sada.«
11Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici.
Isusova majka je rekla vina nemaju, i lijepo je napisano kad je okusijo vodu što je postalo vino ,prvo Svaki čovjek stavlja na dobro vino, a kad su pijani slobodno, iznad. Jata samo pitam je li sok može ponapijat.Jate samo pitam dali se od soka mogu ponapijat.
[QUOTE = „Laodiceji post: 2064074, član: 363141”] Dakle, kum na vjenčanju bio je izvan sebe kad je prošao taj svježi sok od grožđa, za razliku od onog koji je stajao dugo vremena, koji je prethodno služio na svadbama . [/ QUOTE]
Možete misliti što hoćete, ali ono piše lijepo vino a ne sok.
[QUOTE = „Laodiceji post: 2064074, član: 363141”] Ako je (kao Klazes), Biblija zabranjuje alkohol, a opisuje ga kao nositelj svih zla, grijeha, nemorala i preljubu, zbrkan razuma..itd .. kako je Isus mogao napravio kompromis, i ljudi stvorili nešto što je u Bibliji osuđen, pa čak i neka njegova crkva koristi alkohol u obred pričesti. [/ QUOTE]
Ja netvrdim da biblija zabranjuje vino .U više navrata biblijski govor o vinu je vrlo dvoznačan. Vino donosi radost, ali i jad; simbol je Božjeg blagoslova, ali i kazne. Narod koji je kažnjen zbog svoje nevjere Izaija apostrofira sa: „bijedniče, pijan, ali ne od vina“, i odmah dodaje da će „pehar gnjeva“ uzeti iz njegove ruke i staviti u ruke njegovih tlačitelja (Iz 51,21). Vrlo lijepo o vinu i njegovoj dvoznačnosti govori mudrac Sirah: „U vinu se nemoj junačiti, jer je mnoge oborilo vino. … Vino je život čovjeku ako ga pije umjereno. … Radost srcu i veselje duši, takvo je vino koje se pije u pravo vrijeme i u pravoj količini. Gorčina duše spopada čovjeka koji je vina previše popio, u strasti i u gnjevu. Pijanstvo u bezumnika izaziva srdžbu na vlastitu propast, umanjuje mu snagu i umnožava rane.“ (Sir 31,25-31)
U Bibliji nailazimo na više primjera pijanstva. Prvi slučaj je praotac Noa koji je nakon potopa zasadio vinograd, napravio vino, napio se i u pijanstvu se razgolitio u vlastitom šatoru (Post 9,20-21). Lotove kćeri su opile vinom svoga oca i počinile s njime incest da bi došle do potomstva (Post 19,30-38). Hoteći sakriti svoj grijeh preljuba David je opio vinom vojnika Uriju Hetita kako bi ga privolio da ode kući svojoj ženi (2 Sam 11,13). Babilonski kralj Baltazar je u svom pijanstvu oskvrnuo sveto posuđe iz jeruzalemskog hrama a (Dn 5,2). General Holofern se tako opio (Jdt 13,20) da je tvrdo zaspao i pružio priliku Juditi da mu odsječe glavu. Svi ovi primjeri jasno pokazuju negativne posljedice pijanstva.
Ja samo velim Biblija piše samo o vinu , a ne o soku , i samo mi nije jasno kakve još trebaš dokaze . da Biblija piše o vinu a ne o soku , jel onise nebi mogli ovako napiti od soka
pozdrav