Evharistija ili pričest

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
LAZ!

Umorio sam se.

Vi ste neumorni u napadima, lazima, izmisljotinama, negiranjima, prevarama, licemerstvu.. Strasno!

Jednog dana ce vas Bog pozvati na odgovornst..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ista sujeverja (praznoverja) postoje i u religiji. Umesto da se bori protiv svojih konkretnih iskušenja (sebičnosti, telesnosti, gordosti...) religiozna osoba će biti sklona da vodi borbu na pogrešnom plani, pa će za svoje duhovne padove da optužuje svoju nepažnju što je dozvolila da četkicom za zube ili žvakanjem žvake slučajno iz usta izbaci parče pričesti, verujući da je na takav način izbacila deo Boga iz svog tela, ili će misliti da je izvor njene nesreće u tome što je skinula sa sebe krst u vreme svoga iskušenja:

POSAVETUJTE ME OČE!

Odgovori sveštenika ― duhovnika na uobičajene nedoumice iz hrišćanske svakodnevice i crkvenog života (str.20-21):

DA LI TREBA PRATI ZUBE POSLE PRIMANJA SVETOG PRIČEŠĆA?

Posle primanja Svetog Pričešća čitav dan ne bi trebalo prati zube iz praktičnih razloga, da se čestica Svetih Tajni, koja je možda zapala u zub ili između zuba, ne bi bila isprana i sa pastom ispljunuta.

DA LI SE MOŽE ŽVAKATI ŽVAKA PRED SVETO PRIČEŠĆE?

Pred sveto pričešće se ništa ne jede. Znači ne sme se žvakati ni žvaka ni posle Sv. pričešća da se ne bi čestica S. Pričešća slučajno sjedinila sa žvakom i posle, ne daj Bože, bila ispljunuta zajedno sa žvakom.

DA LI PRI KUPANJU TREBA SKIDATI KRST ILI SE TREBA KUPATI ZAJEDNO S NJIM?

Ne savetuje se skidanje krsta, pošto u to vreme može i da se umre, a čovek može da bude i zamađijan (pošto u to vreme nije zaštićen). Da lančić ne bi grebao telo, treba ga pokvasiti hladnom vodom.”

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sotona je uspio da sve izvrne, pa i pričest. Mnogi ljudi imaju magijsko shvatanje pričesti to su najčešće pravosl. i katolici. Pričest je primanje Isusa u srce, a ljudi misle da je sam kruh Isus.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sotona je uspio da sve izvrne, pa i pričest. Mnogi ljudi imaju magijsko shvatanje pričesti to su najčešće pravosl. i katolici. Pričest je primanje Isusa u srce, a ljudi misle da je sam kruh Isus.

I vi imate pogresno shvatanje pricesti, jel umesto "pravog vina", kao Jevreji sto su uzimali za Pashu, vi uzimate "grozdjani sok"!

A Euharistija je u stvari zamena za Pashu.

I ko kaze da smo mi izvrnuli?

Vi ste izvrnuli, i vas je sotona prevario, tako se rugajuci Hristovoj krvi, i terajuci vas da "pijete sok"!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I vi imate pogresno shvatanje pricesti, jel umesto "pravog vina", kao Jevreji sto su uzimali za Pashu, vi uzimate "grozdjani sok"!

Eto čime se baviš, jer ti nije bitno da je taj obred ustanovljen kao jedan od dokaza primanja Isusa u srcu. A kod vas je magija, mislite da ste bolji jer ste uzeli kruh i vino. Što je magijsko shvatanje pričesti, a to je dokaz da se nedostojno uzima pričest.

A Euharistija je u stvari zamena za Pashu.

Izvrnuli ste sam obred magijskim shvatanjem pričesti.

Pismo.

Vi ste izvrnuli, i vas je sotona prevario, tako se rugajuci Hristovoj krvi, i terajuci vas da "pijete sok"!!!

Dokaz da nisi ni shvatio zašto je ustanovljen obred pričesti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pijete SOK!

To vam je dao djavo, da bi se izrugivao Hristovoj prolivenoj krvi!

Nemoj ti meni o smislu, svi znamo sta je smisao, ali je bitna i forma.

Ti bi "neformalno" kada ti odgovara da se iza toga sakrijes!

Kao nije bitno jel "vino" ili "sok" ili "voda"???

TI ONDA UZMI:

-UMESTO VINA - VODU
-A UMESTO HLEBA - CIPS!

UZAS!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
EVO TRIPOVE "NEFORMALNE" TEOLOGIJE:

-PIJTE VODU I JEDITE CIPS ZA EUHARISTIJU!

20170416_231818.jpg

-KRSTAVAJTE VERNIKE U "MLEKU"!

kupanje.jpg

TRIPO VAM PORUCUJE > "FORMA NIJE BITNA" VEC "SMISAO"!!!

Mozete koristiti i cokoladu umesto mleka, svejedno!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pijete SOK!

To vam je dao djavo, da bi se izrugivao Hristovoj prolivenoj krvi!

Nemoj ti meni o smislu, svi znamo sta je smisao, ali je bitna i forma.

Ti bi "neformalno" kada ti odgovara da se iza toga sakrijes!

Kao nije bitno jel "vino" ili "sok" ili "voda"???

TI ONDA UZMI:

-UMESTO VINA - VODU
-A UMESTO HLEBA - CIPS!

UZAS!

Alkohol je đavo i vaše magijsko shvatanje pričesti, a ti izbjegavaš tu temu magijsko shvatanje pričesti. Vi smatrate da ste bolji jer ste uzeli kruh i vino. Prava magija.

Natrag