Evharistija ili pričest

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
EVO TRIPOVE "NEFORMALNE" TEOLOGIJE:

-PIJTE VODU I JEDITE CIPS ZA EUHARISTIJU!

20170416_231818.jpg

-KRSTAVAJTE VERNIKE U "MLEKU"!

kupanje.jpg

TRIPO VAM PORUCUJE > "FORMA NIJE BITNA" VEC "SMISAO"!!!

Mozete koristiti i cokoladu umesto mleka, svejedno!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma kako da ne, zato moramo uzeti "cips" i "vodu" da ne bi bilo magijsko :ludd/:

Svejedno je šta uzimate kada je magijsko shvatanje. Naravno da ne shvatate zašto je ustanovljen obred pričesti.

Recimo uopšte niste usmjereni ka Isusu nego ka kruhu i vinu i time obezvređujete sam čin.

Smatrate da je sam Isus u kruhu i vinu što je teška bogohula.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svejedno je šta uzimate kada je magijsko shvatanje. Naravno da ne shvatate zašto je ustanovljen obred pričesti.

Recimo uopšte niste usmjereni ka Isusu nego ka kruhu i vinu i time obezvređujete sam čin.

Smatrate da je sam Isus u kruhu i vinu što je teška bogohula.

Bogohulno je uzimati sok umesto vina, to je ono sto vi radite!

I ovim gore sam oborio glupost od tvoje nauke o "formalnom i neformalnom shvatanju"!

Posto shvatas sve "neformalno", tebi nije greh uzimati ni vodu i cips umesto pravih simbola, a krstenje se moze obavljati i u mleku po tebi, posto "forma nije bitna"!

Toliko si otisao daleko u svojoj jeresi da je s tobom svaki razgovor nemoguc!

Ti si zaslepljen covek!
I treba ti profesionalna pomoc!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bogohulno je uzimati sok umesto vina, to je ono sto vi radite!

Vi radite dvije bogohule, magijski uzimate pričest i alkoholno vino.

Sok je zdrav.

I ovim gore sam oborio glupost od tvoje nauke o "formalnom i neformalnom shvatanju"!

Tvoje mišljenje.

Posto shvatas sve "neformalno", tebi nije greh uzimati ni vodu i cips umesto pravih simbola, a krstenje se moze obavljati i u mleku po tebi, posto "forma nije bitna"!

Ne smiješ da razg. o magijskom shvatanju, pošto znaš da shvatate pričest tako.

Umirujete nečistu savjest.

Toliko si otisao daleko u svojoj jeresi da je s tobom svaki razgovor nemoguc!

Još da dokažeš Biblijom.

Ti si zaslepljen covek!
I treba ti profesionalna pomoc!

Od koga?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
EVO TRIPOVE "NEFORMALNE" TEOLOGIJE:

-PIJTE VODU I JEDITE CIPS ZA EUHARISTIJU!

20170416_231818.jpg

-KRSTAVAJTE VERNIKE U "MLEKU"!

kupanje.jpg

TRIPO VAM PORUCUJE > "FORMA NIJE BITNA" VEC "SMISAO"!!!

Mozete koristiti i cokoladu umesto mleka, svejedno!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisticka pricest je u potpunom skladu sa biblijom, jer u bibliji blagoslov je dat jedino vinu kao cistom groždjanom soku.
U bibliji - alkoholno vino je nosilac svake prljavstine, greha, bludničenja i nečistih misli..

U Adventizmu se za pričest uzima čist grožđani sok, i beskvasni hleb, isto onako kako su apostoli uzimali na poslednjoj večeri.

"Ovako veli Gospod: Kao kad ko nađe vino u grozdu, pa reče: Ne kvari ga, jer je blagoslov u njemu" ( Isaija 65. 8 )

Samo jedno pitanje za one koji propagiraju alkoholno vino u pričesti.

Kako će uzeti pričest onaj čovek kome alkohol smeta, ili ne može da ga primiriše iz razloga jer mu je odvratno i gorko, ili pak nikada nije pio alkoholna pića, i ima svoj moralni i etički stav prema alkoholu.
Zar čovek mora na silu da natera sebe da guta tečnost koja ga tera na povraćanje?

Hvala.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Adventisticka pricest je u potpunom skladu sa biblijom, jer u bibliji blagoslov je dat jedino vinu kao cistom groždjanom soku.
U bibliji - alkoholno vino je nosilac svake prljavstine, greha, bludničenja i nečistih misli..

U Adventizmu se za pričest uzima čist grožđani sok, i beskvasni hleb, isto onako kako su apostoli uzimali na poslednjoj večeri.

"Ovako veli Gospod: Kao kad ko nađe vino u grozdu, pa reče: Ne kvari ga, jer je blagoslov u njemu" ( Isaija 65. 8 )

Samo jedno pitanje za one koji propagiraju alkoholno vino u pričesti.

Kako će uzeti pričest onaj čovek kome alkohol smeta, ili ne može da ga primiriše iz razloga jer mu je odvratno i gorko, ili pak nikada nije pio alkoholna pića, i ima svoj moralni i etički stav prema alkoholu.
Zar čovek mora na silu da natera sebe da guta tečnost koja ga tera na povraćanje?

Hvala.

Za Pashu se koristilo "alkoholno vino!".

Pitaj jevreje!!!

Nema grozdjanog soka UOPSTE!!!

Ako neko ne moze da pije, on ima problem i nece ga Bog zato osuditi, to je fizicki problem, ali to su retki slucajevi.

Svakako ne mozemo uzimati: "vodu" i "cips", kao sto trazi Tripo njegovom neformalnom teologijom, jer po njemu se i krstenje moze obavljati u "mleku"!

Boze me sacuvaj!

Kakva je to teologija molim te, "neformalna"!?

Blagi uzas!

Simboli su dati u obliku forme!

Krstenje i sve ostalo je forma!

Ne mozete vi menjati formu kako se vama prohte, izmisljenom tvrdnjom - "bitan je smisao"!

Zasto onda ne krstite:

"U IME TATE U IME MAME U IME DETETA!

-Sveti Duh je zaceo Hrista, pa mu je on "mama".

Boze me sacuvaj takve nakaradne teologije, ovo je bogohulno sta vi radite!!!

To je teologija "MISTER BINA"!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Počeo si da ponavllaš koment. ko P4.

Tebi se jedino moze stati na put ponavljanjem, jer ti bombardujes i ponavljas neprestano jedno isto, mnogo si bezobrazan, mnogo!

Preskaces kad ti neodgovara i pravis se lud kad ti oborim glupost od nauke!

E pa ne moze tako!

Natrag