Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
ti izbjegavaš tu temu magijsko shvatanje pričesti. Vi smatrate da ste bolji jer ste uzeli kruh i vino. Prava magija.
Ma kako da ne, zato moramo uzeti "cips" i "vodu" da ne bi bilo magijsko
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ti izbjegavaš tu temu magijsko shvatanje pričesti. Vi smatrate da ste bolji jer ste uzeli kruh i vino. Prava magija.
Ma kako da ne, zato moramo uzeti "cips" i "vodu" da ne bi bilo magijsko
Svejedno je šta uzimate kada je magijsko shvatanje. Naravno da ne shvatate zašto je ustanovljen obred pričesti.
Recimo uopšte niste usmjereni ka Isusu nego ka kruhu i vinu i time obezvređujete sam čin.
Smatrate da je sam Isus u kruhu i vinu što je teška bogohula.
Bogohulno je uzimati sok umesto vina, to je ono sto vi radite!
I ovim gore sam oborio glupost od tvoje nauke o "formalnom i neformalnom shvatanju"!
Posto shvatas sve "neformalno", tebi nije greh uzimati ni vodu i cips umesto pravih simbola, a krstenje se moze obavljati i u mleku po tebi, posto "forma nije bitna"!
Toliko si otisao daleko u svojoj jeresi da je s tobom svaki razgovor nemoguc!
Ti si zaslepljen covek!
I treba ti profesionalna pomoc!
EVO TRIPOVE "NEFORMALNE" TEOLOGIJE:
-PIJTE VODU I JEDITE CIPS ZA EUHARISTIJU!
Adventisticka pricest je u potpunom skladu sa biblijom, jer u bibliji blagoslov je dat jedino vinu kao cistom groždjanom soku.
U bibliji - alkoholno vino je nosilac svake prljavstine, greha, bludničenja i nečistih misli..
U Adventizmu se za pričest uzima čist grožđani sok, i beskvasni hleb, isto onako kako su apostoli uzimali na poslednjoj večeri.
"Ovako veli Gospod: Kao kad ko nađe vino u grozdu, pa reče: Ne kvari ga, jer je blagoslov u njemu" ( Isaija 65. 8 )
Samo jedno pitanje za one koji propagiraju alkoholno vino u pričesti.
Kako će uzeti pričest onaj čovek kome alkohol smeta, ili ne može da ga primiriše iz razloga jer mu je odvratno i gorko, ili pak nikada nije pio alkoholna pića, i ima svoj moralni i etički stav prema alkoholu.
Zar čovek mora na silu da natera sebe da guta tečnost koja ga tera na povraćanje?
Hvala.
Počeo si da ponavllaš koment. ko P4.