Elohim-Bog,Bogovi,ili VI u mnozini

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Rec ELOHIM moze d znNci VI.

Rise, mozes li nam u Bibliji naci jedno mesto gde Bog sebi persira i kaze VI?

Zar ne kaze JA SAM ONAJ STO JESOM?
I AM.

Da li iko u Bibliji persira Bogu?ako je tako daj dokaz.

pozdrav

Rise, sta ti je to "Trojstvo bogova"?

Koliko je meni poznagto d aniko ne veruje u Trtojstvo bogova, to je samo izmislila Kula strazara.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[QUOTE
Rise, sta ti je to "Trojstvo bogova"?
Koliko je meni poznagto d aniko ne veruje u Trtojstvo bogova, to je samo izmislila Kula strazara.

Poštovanje čika Miko ti kao iskusan adventa sigurno da pažljivo pratiš i ovu temu kao i sve ostale što je za pohvalu, da proverimo šta je do sada rečeno u vezi Trojstva bogova i dali neko veruje u Trojstvo bogova ili je to kako kažeš izmislila KS.

Pošto ti je promaklo ovaj post a Laodikejac kako vidiš nije dovoljno kvalifikovan ili upućen u istini tako da nema odgovora (ne zna) zato iskoristim priliku da isto pitanje upućujem i tebi kao iskusnom adventu kako bi ti svima namo obijasnio šta je u biblijskom kontextu ovde u ova dva stiha rečeno kako bi došli do nekog zaključka.

Citiram:
Dragi moj Laodikejac pa već ti je rečeno a i citat postiran gde je Gospod svima rekao da je
HisName.gif
naš Bog (Elohim) i da je
HisName.gif
(numerično) jedan.

Dragi moj čika Miko a ti šta ti kažeš dali je ovo u biblijskom kontextu i duhu proroštva ispravno rečeno?
ako nije ati čika Miko ispravi i napiše kako to treba da piše.

Biblijsko naučavanje je sledeće:
5 Mojsijeva
6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

I ovo je zakon! koji ga posrednik između
HisName.gif
i ljudi čovek Isus HRISTOS ponavlja i u:

Dragi moj čika MIko na ovo šta ti kažeš, dali je i ovo u skladu sa duhom proroštva ili vam kontexta i nedorečeno?
Marko
12:29 And
SonName.gif
answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel;
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

Postavljam ti pitanje dali je i advent koji ima dar proricanja jer je obeležje Gospodnje crkve zadnjeg vremena primio ovu objavu i dali se osvedočili da treba ići tim pravcem?

Evo sada šta je po ovom pitanju Laodikejac svedočio kao pripadnik jedine Božije crkve zadnjeg vremena sa darom proricanja:

Da, sa vadjenjem iz konteksta, moze izgledati tako...
znači on bi to da popravlja a ti čika Miko dali bi i ti nešto od ovoga prepravljao?

Izraz ELOHIM oznacava mnozinu, to na samom pocetku biblije potvrdjuju nekoliko tekstova, u prvom kada prilikom stvaranja vidimo diskusiju clanova Bozanstva,
Kako vidiš tvoj brat u veri svedoči da ELOHIM označava mnozinu! o kakvoj množini on ovde svedoči? dali o množini Bogova ili šta već?

Mislim da je ovo pogresno, jer u bibliji rec IME - SHEM, oznacava karakter.
Pošto Laodikejac misli da je sve to pogrešno i van kontexta poželjno da ti čika Miko kao iskusni i provereni posvećen advent daš tvoj komentar.

Ovde se jasno vidi ispoljavanje Bozanske jednine u mnozini..

Priznaj čika Miko da je ovo jako konfuzno šturo i nedorečeno! zar ne? zašto nam ti čika Miko kao jedan iskusni advent nebi dao tvoj konstruktivni komentar i izjasnio dali je ELOHIM množina božanstava što znači da ELOHIM nije numerično jedan Bog? i kakvo je to biblijsko ispoljavanje jednine u množivi u ova dva citata vidio tvoj mladi brat u veri?
Kako vidiš dragi moj čika Miko mnogo pitanja a malo vaših biblijskih komentara ili poučnih odgovora, zato ti tražim da ti daš tvoje viđenje duhovnog proroštva i izjasniš dali ELOHIM znači više Bogova jer je to množina? posebno bi me obradovalo kada bi mi obijasnio odakle ili čija je to nauka o : Bozanska jednina u mnozini (poželjno biblijski stih ako ga imate)

Zato kažem da ako ti kao iskusni i provereni advent nećeš to obijasniti koji će? još ako nije na odmet samo da te potsetim dragi moj čika Miko da ne bi kojim slučajem prevideo pitanje: Dali je i advent koji ima dar proricanja jer je obeležje Gospodnje crkve zadnjeg vremena primio ovu objavu i dali se osvedočili da treba ići istim pravcem kojim Gospod HRISTOS išao?
Još jednom tvoje znanje i tvoj doprinos oko razjašnjenja termina ELOHIM uvek dobro nam došao, veliki pozdrav ti želim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
RIS ja sam naveo citate koji potvrdjuju tvrdnju Bozanske mnozine koja se ispoljava u jednini, ili obrnuto, odnosno preciznije, da izraz ELOHIM oznacava vise Bozanskih licnosti, koji se pretstavljaju kao jedno, odnosno jedan Bog.
Evo tih tekstova: `HAJDE DA NACINIMO COVEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR, OD PTICA NEBESKIH, I OD RIBA MORSKIH, I OD SVEGA STO SE MICE PO ZEMLJI.

Ovde kao sto sam naveo, vidimo diskusiju Bozanskih licnosti koji su ucestvovali u stvaranju.

Ako pogledamo druge btekstove, mozemo videti ko je ucestvovao u stvaranju zemlje, na samom pocetku biblije tekst upucuje na to kada kaze `I DUH BOZJI DIZASE SE NAD VODOM, a u jerdnom drugom tekstu sam Bog Otac obracajuci se sinu kaze I TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO ZEMLJU...

Ima i drugih tekstova koji potvrdjuju da su u stvaranju ucestvovali Bog Otac, Isus Hristos kao drugo lice Bozanstva, i Sveti Duh kao trece.

Iz sledecih tekstova takodje vidimo diskusiju ovih Bozanskih licnosti `A GOSPOD SIDJE DA VIDIGRAD I KULU STO GRADJAHU SINOVI COVECJI, PA RECE, VIDI JEDAN JEZIK I JEDAN NAROD, I NECE IM SMETATI NA UCINE STO SU NAUMILI, NEGO HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE...TAKO IH GOSPOD RASU ODANDE...

Ovde vidimo izraze kao sto su `A GOSPOD SIDJE, HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO, TAKO IH GOSPOD RASU... Tu se jasno vidi ispoljavanje mnozine u jednini.

Prema tome, izraz JHWH, ili JEHOVA, je ustvari ELOHIM, jedan Bog u kome su sadrzane vise licnosti Bozanstva, to je tako jasno i nedvosmisleno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
Zamolio sam te da kad postavljas stihove ,da ubacis i knjigu i glavu i stih.
Koristi malo jevrejske spise gde pise rec elohim
Naprimer kad u Bibliji pise "elohim Dagon" da li to znaci da je elohim Dagon trojedan???Cak i da jeste mnozina,,,,,a nije...gde mu nadje broj3??

cika Miko
Ti se bre raspises,uvek kad se ja umorim od pisanja....,a nemam ni vremena.
Tema je elohim,a ne "ja sam onaj koji jesam"
Ali da ne bude da necu da ti odgovorim ,mada sam los sa vremenom...evo ti dole spisak nekih imena na jevrejskom i prevod
Ov0dj.jpg

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prema tome, izraz JHWH, ili JEHOVA, je ustvari ELOHIM, jedan Bog u kome su sadrzane vise licnosti Bozanstva, to je tako jasno i nedvosmisleno.

Marko
SonName.gif
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

Ovo je mnogo jasnije a i nedvosmisleno! Ovu objavu slede svi oni koji imaju veru u HRISTOVO jevanđelje (uzverovali HRISTU) i osvedočili se da treba ici tim pravcem, na suprot ljudskoj filozofiji kao:

"JEDNINA u MNOŽINI" jer jedan Bog sadržava više ličnosti Božanstava.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, Bog JHWH u starom zavetu kaze za sebe: `JA SAM ONAJ KOJI JESAM... JA SAM ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI... JA SAM CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA...
A u novom zavetu Isus kaze da je to sve on, Onaj koji jeste, Alfa i Omega prvi i poslednji, Car nad carevima i gospodar nad gospodarima...

Prema tome, lako je zakljuciti, da je JHWH starog zaveta trojedini Bog, koji primenjuje navedene atribute na sebe, misleci na sve tri licnosti Bozanstva, sto Isus i potvrdjuje u novom zavetu.

Jos nesto, u starom zavetu Bog JHWH kaze za sebe da je on spasitelj, a kao sto mozemo videti Isus je u novom zavetu nazvan spasitelj, i samo njegovo ime JEHOSUA - Jevrejski, i JESUA - Aramejski, znaci JHWH je spasitelj, ili JEHOWA JE SPASENJE..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Naravno da ti kao advent ovde misioniraš taj advent ali kako vidimo ta Biblijska nauka sa adventom nema ama baš ništa zajedničko.

Biblija naučava da je naš Bog (ELOHIM) numerično jedan
HisName.gif
dok advent bez ikakvog pokrića da je Bog neka jednina u množini.
Prema tome kome ćemo mi sada verovati, dali adventu ili bibliji kao
HisName.gif
pisana reč koji je naš GOSPOD HRISTOS jevenđelizirao i svak koji uzveruje ima spas i večni život?

ime JEHOSUA - Jevrejski, i JESUA - Aramejski, znaci JHWH je spasitelj, ili JEHOWA JE SPASENJE..

Tačno! e i sada se postavlja pitanje ko je to sada naš spasitelj i kakav mu je to taj njegov plan spasenja?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ima li odgovora na moja pitanja?
kako to da je Isus u Bibliji oznacen i kao andjeo?
Da li u Bibliji kad pise za Mojsija da je ELOHIM,znaci da je on trojedni Bog???(1.Moj.7:1)

SVAKAKO!

RISE KO ?U ZA TEBE MNOGOBOSCI?
ZAR NISU ONI KOJI VERUJU U MNOGE BOGOVE.

Kad vi tvrdite da je Bog Otac YHWH svemoguci Bog, a i mi to verujemo, ali ne mozemo verovati sto vi verujete da je Hristos Bog ali nizag ranga, zar to nije verovanje u vise vrsta bogova - mnogopbostvo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ime JEHOSUA - Jevrejski, i JESUA - Aramejski, znaci JHWH je spasitelj, ili JEHOWA JE SPASENJE..

Tačno! e i sada se postavlja pitanje ko je to sada naš spasitelj i kakav mu je to taj njegov plan spasenja?

ISUS JEHOVA SPASITELJ.

Titu Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Titu poslanica)
`Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog, 3:6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg, ...

2 Tim. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Timoteju poslanica druga)
`Blagodat koja se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem; 1:11 Za koje sam ja postavljen apostol i učitelj neznabožaca.

Filib. Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
`Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista, 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo telo..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Još mi nisi odgovorio kako taj jedini adventni ELOHIM (jednine u množini) JEHOWA spašava odnosno koji mu je njegov plan spasenja?

A šta znači HRISTOS?

Kada ćeš mi odgovoriti na ovo pitanje: Dali je ovo i za advent zakon ili je to samo jedna izajava prevaranta i varalice.
Marko
SonName.gif
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

Poslednja izmena:
Natrag