Elohim-Bog,Bogovi,ili VI u mnozini

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio sam, ali neko cita izmedju redova.

`Jer se zato i trudimo i bivamo sramotni, jer se uzdamo u Boga Živog, koji je Spasitelj svim ljudima, a osobito vernima.

( 1 poslanica Timotiju 4. 10 - 11 ).

Kao sto se moze videti iz ovog teksta, tu se kaze da je zivi Bog Jehova spasitelj.

A u tekstovima koji sam vec citirao, se kaze da je Isus nas spasitelj.

ISUS JEHOVA SPASITELJ.

Titu Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Titu poslanica)
`Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog, 3:6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg, ...

2 Tim. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Timoteju poslanica druga)
`Blagodat koja se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem; 1:11 Za koje sam ja postavljen apostol i učitelj neznabožaca.

Filib. Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
`Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista, 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo telo..

Prema tome, kontekst ovih tekstova govori o tome, da je spasitelj ustvari vecni Boj JEHOVA - ELOHIM, u kome postoje tri zasebne licnosti, sve tri licnosti zajedno ucestvuju u ostvarenju plana spasenja, pa u tom smislu one cine spasitelja, kao sto zajedno cine i jednoga Boga JEHOWU.
To je tako jasno...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Odgovorio sam, ali neko cita izmedju redova.

`Jer se zato i trudimo i bivamo sramotni, jer se uzdamo u Boga Živog, koji je Spasitelj svim ljudima, a osobito vernima.

( 1 poslanica Timotiju 4. 10 - 11 ).

Kao sto se moze videti iz ovog teksta, tu se kaze da je zivi Bog Jehova spasitelj.

A u tekstovima koji sam vec citirao, se kaze da je Isus nas spasitelj.

ISUS JEHOVA SPASITELJ.

Titu Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Titu poslanica)
`Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog, 3:6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg, ...

2 Tim. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Timoteju poslanica druga)
`Blagodat koja se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem; 1:11 Za koje sam ja postavljen apostol i učitelj neznabožaca.

Filib. Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
`Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista, 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo telo..

Prema tome, kontekst ovih tekstova govori o tome, da je spasitelj ustvari vecni Boj JEHOVA - ELOHIM, u kome postoje tri zasebne licnosti, sve tri licnosti zajedno ucestvuju u ostvarenju plana spasenja, pa u tom smislu one cine spasitelja, kao sto zajedno cine i jednoga Boga JEHOWU.
To je tako jasno...

Dragi moj Laodikejac šta je ovde napisano, dali se to može kvariti i koji stih ovo poništava?
A ako to ipak jeste važeće i za advent kao a good minister of
SonName.gif
the Messiah
tada nećeš od HRISTOSA napraviti varalicu a ni prevaranta.

1Kor. 8,6 Ali mi imamo samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj

Dakle ELOHIM jedini naš
HisName.gif
Bog(jer nema ih TRI) jeste stvoritelj i on stvara preko kroz ili posrestvom i na razne načine kroz svoje sluge. Zar nisi čitao pisma i proroke gde piše da je i naš GOSPOD (ne Bog) Isus poslat jer je i on jedan od sluga živoga ELOHIMA
HisName.gif
da svrši ili dovrši
HisName.gif
posao? A ako GOSPOD(ne Bog) radi u
HisName.gif
ime zašto i adventu GOSPOD Isus nije taj posrednik ili posrestvo kojim je
HisName.gif
jedini naš ELOHIM stvoritelj? Ko poriče da GOSPOD (ne Bog) Isus nije stvoritelj kao taj glavni
HisName.gif
majstor, ja to ne poričem.

Primer
Zidaš sebi kuću, plaćaš majstora da ti je ozida i ozida se kuća?

Ko je sebi zidao kuću? zar ti nisi sebi zidao kuću a da nisi ni jednu ciglu nad ciglom metnuo? ili
Ko može poreći da taj zidar nije zidao kuću?

Dragi moj Laodikejac napisano je da GOSPOD (ne Bog) naš Isus kao sluga našega ELOHIMA
HisName.gif
podignut kao posrestvo spasenja. Konkretno od numerično jenog ELOHIMA
HisName.gif
postaljen za spasitelja preko kojega se čovek može spasiti. I šta tu nije jasno?

Za AApocketza.

`JER JE TROJE STO SVEDOCI NA NEBU, OTAC, REC ( Isus Hristos ), i SVETI DUH, I OVO JE TROJE JEDNO..

Tačno to je sve jedan duh jedno krštenje jedan GOSPOD HRISTOS i numerično jedan ELOHIM
HisName.gif
i sve ovo jeste jedno ne "jedan" ELOHIM kao jednina u množini ili Trojičar sa tri lica kao zasebne ličnosti, ne "nego jedna misao jedan stav"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izraz Gospod koji se primenjuje u novom zavetu za Isusa Hrista, odgovara starozavetnom izrazu Bog, odnosno Jehova.

Prema tome, kada novozavetni pisci kazu Gospod, oni misle na Jehovu Boga, a u prilog tome ide optuzba Jevreja koju su uputili Isusu da se gradi kao Bog, a Isus ih zbog toga nije ukorio, i negirao ovu njihovu izjavu.

Ja i Otac jedno smo.
A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju.
Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca svog; za koje od onih dela bacate kamenje na me?
Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog. ( Jevandjelje po Jovanu 10. 30 - 33 ).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Izraz Gospod koji se primenjuje u novom zavetu za Isusa Hrista, odgovara starozavetnom izrazu Bog, odnosno Jehova.

Prema tome, kada novozavetni pisci kazu Gospod, oni misle na Jehovu Boga, a u prilog tome ide optuzba Jevreja koju su uputili Isusu da se gradi kao Bog, a Isus ih zbog toga nije ukorio, i negirao ovu njihovu izjavu.

To ti tako po adventnoj dogmi! zato što nisi upoznao istinu.

Svaki ozbiljni istraživač
HisName.gif
reči zna da su protivnici Božijeg imena izbacili njegovo ime iz biblije i dometali Theos a umesto Isusovog imemna dodali Kurios. Dok na našem jeziku i ime numerično jedinog Boga i ime Isusa Hrista izbačeno iz biblije i dometnuto Gospod.
Prema tome po bibliji ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif
i jedan je posrednik između ljudi i Boga čovek GOSPOD Isus.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To ti tako po adventnoj dogmi! zato što nisi upoznao istinu.

Svaki ozbiljni istraživač
HisName.gif
reči zna da su protivnici Božijeg imena izbacili njegovo ime iz biblije i dometali Theos a umesto Isusovog imemna dodali Kurios. Dok na našem jeziku i ime numerično jedinog Boga i ime Isusa Hrista izbačeno iz biblije i dometnuto Gospod.
Prema tome po bibliji ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif

U redu, znaci ti kazes da su Isusu Hristu naknadno dodali izraz KURIOS.

Moje pitanje je sledece, Sta treba da stoji umesto ovog izraza KURIOS, a ja cu ti dati samo jedan primer kako smatram da ovaj tekst koji si citirao u sustini treba da glasi, a ti proceni da li je to ispravno ili ne.

`Ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif
i jedan je posrednik između ljudi i Boga čovek
HisName.gif
Isus.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U redu, znaci ti kazes da su Isusu Hristu naknadno dodali izraz KURIOS.

Moje pitanje je sledece, Sta treba da stoji umesto ovog izraza KURIOS, a ja cu ti dati samo jedan primer kako smatram da ovaj tekst koji si citirao u sustini treba da glasi, a ti proceni da li je to ispravno ili ne.

`Ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif
HisName.gif
Isus.

Zar advent nezna kako se piše Isusovo ime? ako nezna biće mi drago da to ovde postiram citirajući ono što sam citirao i do sada.

5 Mojsijeva
6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

I ovo je zakon! koji ga posrednik između
HisName.gif
i ljudi čovek Isus HRISTOS ponavlja i u:
Marko
12:29 And
SonName.gif
answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel;
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

SonName.gif
Isusovo ime.
HisName.gif
Božije ime

Nema sumnje da bi advent voleo da je napisano onako kao si ti postirao da im podrži tu dogmu o TROJIČARSKOM Bogu jednine u množini, nažalost nije tako napisano.

Ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif
HisName.gif
Isus

Dragi moj Laodikejac pozabavi se ovim stihovima i moli se numerično jedinom našem ELOHIMU
HisName.gif
da ti da mudrosti da bi svatio smisao.

Rim. 1,21. Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga niti mu zahvališe, nego zaludješe u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo
Rim. 1,25. Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.
Rim. 1,23. I pretvoriše slavu vječnoga Boga u obličje smrtnoga čovjeka i ptica i četvoronožnijeh životinja i gadova.

Ovo nije u domenu tvog adventa, opet ćeš tražiti novo formulisanje da se ispuni pisano slovo. Nije lako biti: a good minister of
SonName.gif
the Messiah

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nesto si pomesao, i nisi shvatio moje pitanje.

Ja sam te pitao sledece, sta treba da stoji umesto izraza GOSPOD, koji se svuda primenjuje u Jevandjeljima za Isusa Hrista, kao u tekstu koji si sam prilozio.

ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif

Znaci, sta treba da stoji umesto ovog izraza Gospod..?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, kao sto sam i mislio...

HisName.gif
HisName.gif
Isus.
​AMIN.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ako je to tako kako to je neka nova teologija! kojoj se traži obijašnjenje kako taj jedan Bog sam sebi posrednik(dali i razgovara sam sa sobom) ili pak ima dva Boga istim imenom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je to tako kako to je neka nova teologija! kojoj se traži obijašnjenje kako taj jedan Bog sam sebi posrednik(dali i razgovara sam sa sobom) ili pak ima dva Boga istim imenom?

Nema dva Boga, vec kao sto sam vec objasnio. Jehova ili Elohim, cine tri nezavisne licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh, koji cine jednog Boga.
Prema tome Bog Otac je Jehowa isto toliko koliko i Sin, u ovom tekstu oznacen kao Gospod, sto u prenesenom smislu znaci Jehowa.

Evo jos jednog uporednog teksta koji ukazuje na Isusa kao Jehovu, jednog od Bozanskih licnosti.

`Gospoda nad vojskama svetite; i On neka vam je strah i bojazan.
I biće vam svetinja, a kamen za spoticanje i stena za sablazan obema domovima Izrailjevim, zamka i mreža stanovnicima jerusalimskim.
I spotaknuće se mnogi i pašće i satrće se, zaplešće se i uhvatiće se. ( Isaija 8. 13 - 15 ).

Jevandjelju po Jovanu u 7 poglavlju Isus pak kaze `BLAGO ONOME KO SE NE SABLAZNI O MENE..

A u Rimnjanima poslanici Apostol Pavle citira ovaj tekst iz Isaije, i kaze da se on ispunio u Hristu.

Poslednja izmena:
Natrag