Elohim-Bog,Bogovi,ili VI u mnozini

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Imaš samo jedan problem a to je da ne čitaš tuđe postove, kada bi ti to pročitao onda bi ovde svedočio zašto taj vaš TROJIČARSKI Bog(jednina u množini) sam sa sobom razgovara i kako može sam sebi biti postrednik ili žrtva pomirenja?
Ako znaš obijasni koja logika da Bog sam sebe pomazuje da sam sebi bude pomazanik? obijasni kako sam sebe kao slugu šalje da sam sebe služi? toliko za početak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Imaš samo jedan problem a to je da ne čitaš tuđe postove, kada bi ti to pročitao onda bi ovde svedočio zašto taj vaš TROJIČARSKI Bog(jednina u množini) sam sa sobom razgovara i kako može sam sebi biti postrednik ili žrtva pomirenja?
Ako znaš obijasni koja logika da Bog sam sebe pomazuje da sam sebi bude pomazanik? obijasni kako sam sebe kao slugu šalje da sam sebe služi? toliko za početak.

Ne, upravo je suprotno, ti ne citas moje odgovore.

Ja sam objasnio da Jehowu, ili Elohima, cine tri nezavisne licnosti, pa prema tome tvoje pitanje je nepotrebno, jer je logicno da te tri licnosti zajedno saradjuju u planu spasenja.
Ne pomazuje Bog samoga sebe, vec je Isus kao jedan od licnosti Bozanstva dobio ulogu da bude nas spasitelj i posrednik, i time zastupa interese svih clanova Bozanstva, s time sto su uloge razlicitih licnosti u planu spasenja drugacije..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, upravo je suprotno, ti ne citas moje odgovore.

Ja sam objasnio da Jehowu, ili Elohima, cine tri nezavisne licnosti, pa prema tome tvoje pitanje je nepotrebno, jer je logicno da te tri licnosti zajedno saradjuju u planu spasenja.
Ne pomazuje Bog samoga sebe, vec je Isus kao jedan od licnosti Bozanstva dobio ulogu da bude nas spasitelj i posrednik, i time zastupa interese svih clanova Bozanstva, s time sto su uloge razlicitih licnosti u planu spasenja drugacije..

Šta te TRI nezavisne ličnosti, uloge nisu jedan Bog? gde u adventnu bibliju piše da tri zasebne ličnosti čine jednog Boga jednine u množini sarađuju među sobom komuniciranjem? Koja biblija koji izdavač i godina izdanja? stih imaš?
Zar tri ličnosti nisu jedan Bog? sada su zasebni Bogovi, zasebne ličnosti i zasebne uloge.

Nego ne bi li tebi bilo mnogo lakše da se i ti setiš GOSPODA našega HRISTOSA pa da uzveruješ u njegovo jevanđelj gde objavljuje da
HisName.gif
je naš ELOHIM,
HisName.gif
je jedan citirajući zakon.(poštuješ li ti sve zakone ili samo one koje propisuje adventizam)

Marko
12:29 And
SonName.gif
answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel;
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nesto si pomesao, i nisi shvatio moje pitanje.

Ja sam te pitao sledece, sta treba da stoji umesto izraza GOSPOD, koji se svuda primenjuje u Jevandjeljima za Isusa Hrista, kao u tekstu koji si sam prilozio.

ima mnogo Bogova i mnogo GOSPODINA ali mi kao Hristovi vojnici samo jedan je naš Bog
HisName.gif
i jedan je posrednik između ljudi i Boga čovek GOSPOD Isus.

Znaci, sta treba da stoji umesto ovog izraza Gospod..?

Ništa ja nisam promešao, nego sam imao bolje mišljenje o tvom duhovnom poznavanju, moja je greška. Evo ti text ili dva koji govore u prilog Bog je BOG a GOSPOD je Master, Mesaja Isus Hristos (a pismo se ne može kvariti)

Biblija je Božija reč! Bog je jedan! Bog ne greši niti laže! Bog nije ni dvosmislen! Bog sebe ne kontradiktira!

1 Corinthians 8:6 But to us there is but one Elohim, the Father, of whom are all things, and we in him; and one Master
SonName.gif
the Messiah, by whom are all things, and we by him.

1 Timothy 2:5 For there is one Elohim, and one mediator between Elohim and men, the man
SonName.gif
the Messiah;

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ne prijatelju, ti ne citas tudje postove, inace ne bi postavljao ista pitanja u nedogled.
Tebe u sustini i ne zanimaju odgovori koji ti se daju, pa time ni istina koja ti je u njima predocena.

Naravno MASTER na Engleskom, ali Gospod ADONAI na Jevrejskom, i KURIOS na Grckom, ali sta tu treba da stoji u sustini, jer neko od vasih je rekao da su ti izrazi pridodati kasnije, dakle ako je tako, sta tu treba da stoji umesto Gospod.

Ja tvrdim da je to JHWH, odnosno da su novozavetni pisci izrazom GOSPOD, mislili na starozavetni JHWH.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne prijatelju, ti ne citas tudje postove, inace ne bi postavljao ista pitanja u nedogled.
Tebe u sustini i ne zanimaju odgovori koji ti se daju, pa time ni istina koja ti je u njima predocena.

Naravno MASTER na Engleskom, ali Gospod ADONAI na Jevrejskom, i KURIOS na Grckom, ali sta tu treba da stoji u sustini, jer neko od vasih je rekao da su ti izrazi pridodati kasnije, dakle ako je tako, sta tu treba da stoji umesto Gospod.

Ja tvrdim da je to JHWH, odnosno da su novozavetni pisci izrazom GOSPOD, mislili na starozavetni JHWH.

Ja sam ti dragi moj citirao bibliju i tu svi možemo videti tačno šta stoji napisano! a što svet i svi iz sveta kako vidimo mrze ime našega jednoga
HisName.gif
ELOHIMA pa ga izbacili iz njihovih biblija 7000 puta da bi dodali Theos več je utvrđeno i naučno dokazano.

Ja što tvrdim to sam i citirao kao dokaz!
12:29 And
SonName.gif
answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel;
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

A ti to još nisi kvario! prvo pokvari, izbaci ta napisana imena i dodaj GOSPOD da vidimo na koji način kvarite pisma i proroke jer ne poštujete ovaj ponovljeni zakon našega GOSPODA Isusa HRISTOSA (ko je pod zakonom a ne ispuni jedan zakon nije ispunio ni jedan)
Dakle izbaci iz Božije reči napisana imena pa dodaj grčki original gde treba da stoji Teos a gde JHWH, onda citiraj stih za primer da vidimo gde piše JHWH a odnosi se na Isusa.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Da li je i Dagon bio trojedan Bog?,elohim
Pogledaj Sudije 16:23
CRO Judges 16:23 A knezovi se filistejski skupiše da prinesu veliku žrtvu svome bogu Dagonu i da se provesele. Govorahu oni: »Bog naš predade nam u ruke Samsona, našeg neprijatelja.«
(Jdg 16:23 CRO)
WTT Judges 16:23 וְסַרְנֵ֣י פְלִשְׁתִּ֗ים נֶֽאֱסְפוּ֙ לִזְבֹּ֧חַ זֶֽבַח־גָּד֛וֹל לְדָג֥וֹן אֱלֹהֵיהֶ֖ם וּלְשִׂמְחָ֑ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ נָתַ֤ן אֱלֹהֵ֙ינוּ֙ בְּיָדֵ֔נוּ אֵ֖ת שִׁמְשׁ֥וֹן אוֹיְבֵֽינוּ׃
(Jdg 16:23 WTT)
Zapazi Dagon elohim לְדָג֥וֹן אֱלֹהֵיהֶ֖ם (Jdg 16:23 WTT)
Ne mislis valjda da je filestejski Bog (elohim) Dagon bio trojedan???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li je i Dagon bio trojedan Bog?,elohim
Pogledaj Sudije 16:23
CRO Judges 16:23 A knezovi se filistejski skupiše da prinesu veliku žrtvu svome bogu Dagonu i da se provesele. Govorahu oni: »Bog naš predade nam u ruke Samsona, našeg neprijatelja.«
(Jdg 16:23 CRO)
WTT Judges 16:23 וְסַרְנֵ֣י פְלִשְׁתִּ֗ים נֶֽאֱסְפוּ֙ לִזְבֹּ֧חַ זֶֽבַח־גָּד֛וֹל לְדָג֥וֹן אֱלֹהֵיהֶ֖ם וּלְשִׂמְחָ֑ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ נָתַ֤ן אֱלֹהֵ֙ינוּ֙ בְּיָדֵ֔נוּ אֵ֖ת שִׁמְשׁ֥וֹן אוֹיְבֵֽינוּ׃
(Jdg 16:23 WTT)
Zapazi Dagon elohim לְדָג֥וֹן אֱלֹהֵיהֶ֖ם (Jdg 16:23 WTT)
Ne mislis valjda da je filestejski Bog (elohim) Dagon bio trojedan???

Mesas stvari, naravno da postoji i lazno trojstvo, o tome govori i otkrivenje, ali postoji i pravi Bog Elohim.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ama Laodikejac
svaka rec se drugacije pise i izgovara i ima drugo znacenje.
Jedna je rec za Boga,druga za Gospoda,,treca za Jehovu,cetvrta za isusa,peta za Slavite Jah(jehovu)-alelujah itd....

Ako si zapazio mi ovde na ovoj temi govorimo o jevrejskoj reci ELOHIM,koja se na srpski prevodi sa BOG!!!
Elohim ne znaci Bogovi nego BOG uz persiranje(duboko postovanje).
To je sva poenta,ostalo je samo gubljenje vremena.
Zato sam ti dao da proveris gde se sve elohim nalazi ,pa cak i pored Dagona.koji nikad nije bio trojedan.
A kad stoji pored Jehove....,e onda je Jehova ni manje ni vise nego trojedan.....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ama Laodikejac
svaka rec se drugacije pise i izgovara i ima drugo znacenje.
Jedna je rec za Boga,druga za Gospoda,,treca za Jehovu,cetvrta za isusa,peta za Slavite Jah(jehovu)-alelujah itd....

Ako si zapazio mi ovde na ovoj temi govorimo o jevrejskoj reci ELOHIM,koja se na srpski prevodi sa BOG!!!
Elohim ne znaci Bogovi nego BOG uz persiranje(duboko postovanje).
To je sva poenta,ostalo je samo gubljenje vremena.
Zato sam ti dao da proveris gde se sve elohim nalazi ,pa cak i pored Dagona.koji nikad nije bio trojedan.
A kad stoji pored Jehove....,e onda je Jehova ni manje ni vise nego trojedan.....

Pa da, mesas pojmove.

Mnogobostvo nema veze sa biblijskim izvodom reci Elohim.
Ona u svakom slucaju oznacava mnozinu i moze se prevesti kao Bogovi, i nema apsolutno nikakve veze sa bilo kakvim persiranjem, jer se iz slicnih tekstova vidi da se tu radi o vise osoba, Elohim kaze `HAJDE DA NACINIMO COVEKA, HAJDE DA IM POMETEMO JEZIKE...itd...

Procitao sam jednu izjavu datu od strane Jevreja, oni kazu `Da, Elohim oznacava mnozinu, ali mi ne mozemo da kazemo koliko je licnosti zastupljeno u ovom izrazu...

Natrag