Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije ti ona nametala da prihvatis katolicku veru i ucenje crkve, da pravis neki kompromis, pa da govoris kako zagovara ekumenizam. Ona samo kaze da se trebamo moliti jedni za druge, a svako neka po svojoj savesti odluci sta ce verovati i koju dogmu prihvatiti..

Nije me iznenadio Laodikejin stav. Ima i katolika i pravoslavaca koji ne bi molili s pripadnicima drugih vjeroispovijesti. I zato ima više razloga, neću sad ulaziti u njih.

Mire, ni ja više ne vjerujem u ekumenizam, ne mislim na ovo što Laodikeja podrazumjeva pod ekumenizmom, već onaj pravi Duh Božji koji sabire svoje iz svih naroda u jedinstvo s Bogom. Ljudi su pokušavali, ali ne ide. Baš kao što Gospodin Isus reče jednoj našoj svetici: "Ja sam htio, ali ljudi nisu htjeli..." Ipak vjerujem da će se Božja volja ispuniti nad nama na način kako nismo očekivali ni zamišljali i da će biti tako da će Bog učiniti ono što ljudi nisu htjeli ili mogli. Mislim na sekularizam i bezboštvo koje je zavladalo svijetom. Ja jedino taj svjetovni (đavolski) duh vidim kao jedinog pravog neprijatelja Crkve. Niti su protestanti naštetili Katoličkoj ni Pravoslavnoj Crkvi, niti smo mi nanijeli štetu njima. Ali svi smo mi suočeni s Neprijateljem koji nam je u vlastitim redovima. Svjetovni duh ili duh svijeta polako nagriza i rastura sve vjerske zajednice. To vidimo u Katoličkoj Crkvi, ti bolje znaš za Pravoslavnu, a o protestantima da ne govorimo.
I što nas još čeka?
Zato mislim da je moguće da će nas teške prilike i progoni dovesti k pameti i više ujediniti nego sva ljudska nastojanja.

Ali, ne mozes se moliti sa nekim, ako mu stalno ponavljas kako je njegova crkva djavolska i nameces svoje.. Ona tebi ne govori da ti je crkva djavolska, iako ima razloga. Ona istice dobre stvari, i zadrzava se na tome..

Gle, ja ne mislim da je adventistička crkva ili bilo koja druga protestanska denominacija đavolska, antikristovska i štetna u cjelini, ali vidim taj sektaški, đavolski duh na djelu koji mnogima ne da mira nego moraju napadati druge. Ali, plod i rezultat tog i takvog života vidi u njihovoj podijeljenosti. Htjeli su, pa evo im!
Gledala sam jedan video gdje je prikazano kako se 7 adventista vraća u Katoličku Crkvu. Važan je jedan čin kod toga. Ispovjedajući Vjerovanje, moraju se odreći Sotone. To je važno, to se oduvijek zvalo apostazija i svi koji se vraćaju u krilo Crkve bili su izgubljeni sinovi iz Evanđelja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog mi je pokazao da oni koji drže Božje zapovijedi [adventisti] ne trebaju sudjelovati u molitvi za bolesne među onima koji ih svakodnevno gaze, osim ako se radi o nekom posebnom slučaju kada su duše osvjedočene o istini i odluče se preseliti. Zid između čuvara zapovijedi i onih koji ih gaze treba se održavati." (Letter 11, 1853, to Brother Pierce)

"Boluje li ko među vama, neka dozove starešine crkvene, te neka čitaju molitve nad njim..iako je grehe učinio oprostiće mu se"Jakov 5,14.15

Dakle, ovakva vrsta molitve(gde se dozivaju staešine i maže uljem) je isključivo vezana za članaove zajednice. Apostol Jakov je ograničava da verne a ne na svet. Otuda Elen samo ponavlja reči apostola Jakova, primenivši je na zajednicu u pokretu.

To je u skladu sa Pismom. Na drugom mestu u samom Pismu se kaže da nekada postoji princip da se ne treba moliti za određene ljude, generalno. Evo tekstova:

"Ti se dakle ne moli za taj narod, i ne podiži vike ni molbe za njih, i ne govori mi za njih; jer te neću uslišiti.", Jeremija 7, 16

"Potom reče mi Gospod: Ne moli se za taj narod da bi mu bilo dobro.", Jeremija 14, 11

Zašto ne citiraš Isusa ili apostole gdje savjetuju da se ne molimo za one koji nam se ne sviđaju? Nije li Kristovo učenje, učenje po kojemu se kršćanin treba ravnati? Adventisti se sami deklariraju kršćanima, zar to ne bi trebalo značiti da svoj život utemeljuju na Novom zavjetu? Meni se čini, ma siguran sam, da ti ovdje podvaljuješ svoj "judeo-muhamedanizam".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto ne citiraš Isusa ili apostole gdje savjetuju da se ne molimo za one koji nam se ne sviđaju?

Zato što to nema veze sa ovim savetom Jakova. Jakov ne govori o opštoj molitvi na koju smo pozvani da se molimo za sve ljude. Nego o molitvi za bolesne,mazanjem ulja, u okviru zajednice.

Ne brkaj uopštenu molitvu za svakoga i ovu posebnu o kojoj govori Jakov. A Elen govori o toj vrsti molitve.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Aha, da nema apostola Jakova i Starog Zavjeta ja stvarno ne znam što bi vi... Pogledajmo više Isusove pouke i apostola Pavla apostola pogana i duhovnog Izraela, a to smo mi svi kršćani . Nema tu više ni Židova, ni Grka; nema tu više ni roba, ni slobodnog čovjeka, nema tu više ni čovjeka ni žene; jer, svi, vi ste samo jedan u Isusu Kristu. Galaćanima 3,29

Nije mi čudno sada što je Luther skoro htio izbaciti poslanicu Jakova, znao je da će se izrabljivati zna on kome je Jakov govorio
A da citiramo Galaćane gdje apostol Pavao proklinje one koji žele staviti Galaćane pod jaram zakona.
Uostalom Ellen White je mnogo govorila o stvarima koje se sama nije držala ili mogla držati, kako to ružno izgleda. Isus je napisao čuvajte se farizejskog kvasca koje je licemjerstvo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koji Jakov? James White?

Odlično. Sada mi još samo citiraj gdje sveti apostol Jakov navodi za koga se ne treba (ne smije) moliti. :) Kako to poučava 'proročica nježnog srca'.

I, kad smo već tu, da te pitam.

1. Jesi li ti adventist sedmog dana?

2. Je li crkva ASD, vjerovanjem u "babilonsko-pogansko Trojstvo" otpala crkva, kako to tvrdi Kainos?

3. Što misliš, hoće li Laodikeja tvojim putem u muhamedanstvo, ili će u "Kainosovu sektu" "bog i pola"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Boluje li ko "između vas". Ti sad objasni kako to "između vas" znači i "izvan vas". Kaže "između vas". A poslanica je upućena zajednici a ne svetu.

Natrag