Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slažem se.

Treba se moliti za bolesne.

Ali, često je bolest posledica kršenja moralnih i zdravstvenih principa.

Za takve je uzalud i moliti se ako će oni nastaviti po starom.

Ipak, prvi citat na Srpskom ima drugačiji smisao.

I na njega sam dao odgovor.

""""Ako je ovo drugo a mislim da jeste, onda je u pravu.

Jer ne treba praviti kompromis sa ljudima drugih crkava i sa njima se moliti zajedno.

A naravno da se treba moliti za bolesne""""

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nažalost nije to drugo...
Ona odgovara tom bratu da se mole za bolesne samo unutar njihove zajednice koja ne gazi Božje zapovjedi, one u poruci trećeg anđela
---
“Želite li me poslušati, kažem vam: Ljubite svoje neprijatelje! Činite dobro onima koji vas mrze. Blagoslivljajte one koji vas proklinju i molite se za one koji vas zlostavljaju. Luka 6:27-28

tužno...

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Slažem se.

Treba se moliti za bolesne.

Ali, često je bolest posledica kršenja moralnih i zdravstvenih principa.

Za takve je uzalud i moliti se ako će oni nastaviti po starom.

Ipak, prvi citat na Srpskom ima drugačiji smisao.

I na njega sam dao odgovor.

""""Ako je ovo drugo a mislim da jeste, onda je u pravu.

Jer ne treba praviti kompromis sa ljudima drugih crkava i sa njima se moliti zajedno.

A naravno da se treba moliti za bolesne""""
Da te malo utješim pioniri nisu njene spise smatrali superiornijim od Biblije...to jedino mogu.

-----

jedna lijepa pjesma za kraj, za sve vas EGWiste na forumu

Lijep pozdrav i svako dobro! :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nažalost nije to drugo...
Ona odgovara tom bratu da se mole za bolesne samo unutar njihove zajednice koja ne gazi Božje zapovjedi, one u poruci trećeg anđela

Da tako pise, da ne treba da se molimo za one koji gaze Bozje zapovesti, samo za one koji ih drze, i koji su prihvatili trecu andjeosku vest.. A to su oni unutar crkve!

A zato je to napisala?

Ima citat koji je Slap stalno ponavljao ovde, a tamo pise da "ne treba da se molimo za pokvareni svet kojeg je Bog odbacio"..

Naime oni su u to vreme verovali da je Hristovo posredovanje u Svetinji nad Svetinjama "zavrseno", i da Bog vise ne prima molitve, da je sudbina svakog pojedinca resena, i da je "istrazni sud zavrsen", da Hristos samo sto nije dosao..

Tako su pomerali datume, danas za sutra... Medjutim Isus nije dosao..

Onda su na kraju promenili ucenje, i naravno sakrili i strpali u arhivu ovo da niko ne vidi..

To sto Laodikeja sad pokusava da opravda, to je njegova neobjektivnost, i nemogucnost da prihvati cinjenicu da tu nesto ne stima, i da je ono sto je Slap ranije pisao surova istina..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Samo sa Sotonom nema kompromisa jer je Otac laži, spletkarenja, razdora, oholosti, isključivosti...
S pripadnicima drugih religija se razgovara, traži zajednički jezik, ističe ono što nas spaja, pomaže ako je moguće - i moli. Da, i moli, ukoliko ta molitva odražava iskren stav stvorenja pred Bogom Stvoriteljem.
Sad samu sebe provjeravam i pitam se da li bih ja mogla s tobom moliti?! :rolleyes:

Mogla bih! :) Ti si pobožan čovjek i vjerujem da ljubiš Gospodina.
Ukoliko bih morala od tebe slušati optužbe na Katoličku Crkvu i sva Elenina ili tvoja proročanstva, onda ne bih.
Otresla bih prašinu sa tenisica i otišla. Božja ljubav nas sabire u Jedno, ali nas dijele naša uvjerenja i još više negativni osjećaji koje imamo jedni prema drugima. U tom pogledu mislim da mi katolici najbolje stojimo, odnosno imamo najviše Duha jer vas druge ne ogovaramo niti napadamo, ne kao Crkva. Protestanti su po tom pitanju slabići i kukavice. Nema jednog protestanta koji je prešao u Katoličku Crkvu a da nije rekao kako je prije bio njezin mrzitelj...jer su ga tako odgojili i tako zadojili.

Ajd' reci jel' bi ti sa mnom molio? :) Npr. Očenaš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ima citat koji je Slap stalno ponavljao ovde, a tamo pise da "ne treba da se molimo za pokvareni svet kojeg je Bog odbacio"..

Naime oni su u to vreme verovali da je Hristovo posredovanje u Svetinji nad Svetinjama "zavrseno", i da Bog vise ne prima molitve, da je sudbina svakog pojedinca resena, i da je "istrazni sud zavrsen", da Hristos samo sto nije dosao..

Upravo tako, ovako su vjerovali i naučavali:

„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth, 1850. god.)

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)
----------------------------

Kao što je kristalno jasno, i Ellen White i ostali pioniri ASD učili su kako je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. Ellen White i ostali utemeljitelji crkve ASD nisu ovo samo vjerovali i deklarirali, nego su se i u životu (praktično) strogo ovoga pridržavali. Maksimalno su se distancirali i odvajali od svoga okruženja - po njima pokvarenog i od Boga odbačenog svijeta. Nada je postojala samo za one koji su se do 22.10.1844. bili pridružili Milleru - tzv. "Adventi narod" ili "Malo Stado" kako će sami sebi tepati, sve ostalo je pokvareni svijet kojeg je Bog odbacio 22.10.1844. godine.

Da je to bilo upravo ovako, priznat će i sami Adventisti sedmog dana 70 godina kasnije, evo:

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916. – 10 mjeseci nakon smrti Ellen White)

P.S. Zaista surovo - SUROVA ISTINA.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da tako pise, da ne treba da se molimo za one koji gaze Bozje zapovesti, samo za one koji ih drze, i koji su prihvatili trecu andjeosku vest.. A to su oni unutar crkve!

A zato je to napisala?

Tako su pomerali datume, danas za sutra... Medjutim Isus nije dosao..

Onda su na kraju promenili ucenje, i naravno sakrili i strpali u arhivu ovo da niko ne vidi..

To sto Laodikeja sad pokusava da opravda, to je njegova neobjektivnost, i nemogucnost da prihvati cinjenicu da tu nesto ne stima, i da je ono sto je Slap ranije pisao surova istina..
što je tragično ove prastare citate vade i prevode anti-trinitarci (samoprozvani ostatak) i stavljaju na internet (društvene mreže) kao nešto što je super..Ako si pročitao ili pročitala Bibliju kako možeš to misliti, zar ne možeš malo razmisliti i imati neku kočnicu prije nego što nešto prevedeš i okolo šeruješ. Što takva osoba nikad nije imala loš period u životu ako jest da li takva osoba može pomisliti da se netko molio za nju ili njega? Isus je potreban bolesnima a ne zdravima.. Ozbiljan nedostatak milosrđa i razumjevanja.
Razumijem da adventistima iz crkve nije ugodno zbog toga jer znaju što piše u Bibliji

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
BEZ_IMENA

Spisi Ellen White nisu veći od biblije, ko vas je obmanuo da ja ili Adventisti to verujemo.

Njeni spisi su manje svetlo koje upućuje na bibliju, i objašnjava njene istine.

 ISABELETA

To što pišeš o kompromisu sa drugim crkvama je Ekumenizam, u bibliji nazvan "duhovni vavilon"

I Bog poziva da se iz njega izađe.

"IZAĐITE IZ NJE NARODE MOJ DA SE NE POMEŠATE U ZLA NJEZINA.
JER ZLA NJEZINA DOPREŠE DO NEBA......."

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
što je tragično ove prastare citate vade i prevode anti-trinitarci (samoprozvani ostatak) i stavljaju na internet (društvene mreže) kao nešto što je super..

Rekao sam ti, po svemu sto sam do sada video da "antitrinitarijanci" rade, ja mislim da oni nemaju dobre namere, i da su u stvari tu da razbiju adventisticku crkvu.. Inace ne bi postavljali ovakve citate!

A Laodikeja i slicni, nasedaju..

Ja licno da sam do toga dosao, ja nikada ne bih javno podelio, ne zato da sakrijem nesto, vec zato sto ima dobrih ljudi tamo, i na njih ce to delovati porazavajuce. Ceo svet ce im se srusiti. Zato je bolje privatno reci, a ne deliti internetom.

I sama vidis da su "prodavali" na internetu, a ko prodaje, taj nema dobre namere..

Ako si pročitao ili pročitala Bibliju kako možeš to misliti, zar ne možeš malo razmisliti i imati neku kočnicu prije nego što nešto prevedeš i okolo šeruješ

Pa zato sto oni zele da razbiju crkvu. Oni sasvim sigurno nemaju dobre namere...

Bitno je da to Laodikeja i Jovan ovo vide..

Razumijem da adventistima iz crkve nije ugodno zbog toga jer znaju što piše u Bibliji

Adventistima je neugodno, zato su i sakrili. Ali bez obzira na sve to, stvarno je podmuklo, pokrasti bazu spisa EGW i onda serovati takve stvari, i jos na tome zaradjivati. To oni rade. I tu nema ljudskosti, ni malo..

ISABELETA

To što pišeš o kompromisu sa drugim crkvama je Ekumenizam, u bibliji nazvan "duhovni vavilon"

Nije ti ona nametala da prihvatis katolicku veru i ucenje crkve, da pravis neki kompromis, pa da govoris kako zagovara ekumenizam. Ona samo kaze da se trebamo moliti jedni za druge, a svako neka po svojoj savesti odluci sta ce verovati i koju dogmu prihvatiti..

Ali, ne mozes se moliti sa nekim, ako mu stalno ponavljas kako je njegova crkva djavolska i nameces svoje.. Ona tebi ne govori da ti je crkva djavolska, iako ima razloga. Ona istice dobre stvari, i zadrzava se na tome..

Da li je to pogresno?

Nije ekumenizam zajednicka molitva Isusu, ako svi verujemo u njega..

Ja nemam nista protiv da se molim sa baptistima, sa nazarenima, pa ni sa Jehovinim Svedocima ako to zele.

Ne pravim nikakav kompromis ako se molim s njima, da im Bog pomogne, da ih izleci, da zive moralnim zivotom i pobede greh. Ako se molim za njihove potrebe..

Zar nisi i ti trazio da se molimo zajedno, cak si i temu o tome otvorio?

Samo si pogresno naslovio temu. Hteo si da se molimo za "dogmatsko razumevanje". To ne treba da bude svrha molitve, tj. da bude u prvom planu, vec prvenstveno razvijanje duhovnih i moralnih kvaliteta, smirenost, poniznost, iskrenost, dobrota, milost, ljubav, radost, i mir u Hristu. A dogmatsko razumevanje dolazi samo, i Bog ce ga dati, jer on velikodusno daje i vise nego sto mi trazimo..

Ako hoces, ja cu otvoriti novu temu, da se svi zajedno molimo, ili neka neko drugi otvori..

Bog zeli da budemo ujedinjeni u molitvi!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mislim stvarno, toliko godina pisemo i znamo se, a sad ispada kako se niko ne bi molio za drugog? Zar smo posvadjani? Ako se ne molis za nekog, onda ga mrzis, a to nije od Boga!

Bog je rekao da se molimo i za svoje neprijatelje, a koliko vise trebamo moliti za one koji s nama ispovedaju istu veru u Hrista?

Dakle, u zajednickoj molitvi nema nista lose, ako nas ujedinjuju isti motivi, a motiv svakako ne treba da bude da nametnemo svoje stavove, vec se molimo za druge stvari.. Neko je bolestan, neko je tuzan, nekom treba ohrabrenje, neko je siromasan, neko se bori s nekim grehom, neko pati od neke zavisnosti...

Razlozi za molitvu su brojni..

Natrag