što je tragično ove prastare citate vade i prevode anti-trinitarci (samoprozvani ostatak) i stavljaju na internet (društvene mreže) kao nešto što je super..
Rekao sam ti, po svemu sto sam do sada video da "antitrinitarijanci" rade, ja mislim da oni nemaju dobre namere, i da su u stvari tu da razbiju adventisticku crkvu.. Inace ne bi postavljali ovakve citate!
A Laodikeja i slicni, nasedaju..
Ja licno da sam do toga dosao, ja nikada ne bih javno podelio, ne zato da sakrijem nesto, vec zato sto ima dobrih ljudi tamo, i na njih ce to delovati porazavajuce. Ceo svet ce im se srusiti. Zato je bolje privatno reci, a ne deliti internetom.
I sama vidis da su "prodavali" na internetu, a ko prodaje, taj nema dobre namere..
Ako si pročitao ili pročitala Bibliju kako možeš to misliti, zar ne možeš malo razmisliti i imati neku kočnicu prije nego što nešto prevedeš i okolo šeruješ
Pa zato sto oni zele da razbiju crkvu. Oni sasvim sigurno nemaju dobre namere...
Bitno je da to Laodikeja i Jovan ovo vide..
Razumijem da adventistima iz crkve nije ugodno zbog toga jer znaju što piše u Bibliji
Adventistima je neugodno, zato su i sakrili. Ali bez obzira na sve to, stvarno je podmuklo, pokrasti bazu spisa EGW i onda serovati takve stvari, i jos na tome zaradjivati. To oni rade. I tu nema ljudskosti, ni malo..
ISABELETA
To što pišeš o kompromisu sa drugim crkvama je Ekumenizam, u bibliji nazvan "duhovni vavilon"
Nije ti ona nametala da prihvatis katolicku veru i ucenje crkve, da pravis neki kompromis, pa da govoris kako zagovara ekumenizam. Ona samo kaze da se trebamo moliti jedni za druge, a svako neka po svojoj savesti odluci sta ce verovati i koju dogmu prihvatiti..
Ali, ne mozes se moliti sa nekim, ako mu stalno ponavljas kako je njegova crkva djavolska i nameces svoje.. Ona tebi ne govori da ti je crkva djavolska, iako ima razloga. Ona istice dobre stvari, i zadrzava se na tome..
Da li je to pogresno?
Nije ekumenizam zajednicka molitva Isusu, ako svi verujemo u njega..
Ja nemam nista protiv da se molim sa baptistima, sa nazarenima, pa ni sa Jehovinim Svedocima ako to zele.
Ne pravim nikakav kompromis ako se molim s njima, da im Bog pomogne, da ih izleci, da zive moralnim zivotom i pobede greh. Ako se molim za njihove potrebe..
Zar nisi i ti trazio da se molimo zajedno, cak si i temu o tome otvorio?
Samo si pogresno naslovio temu. Hteo si da se molimo za "dogmatsko razumevanje". To ne treba da bude svrha molitve, tj. da bude u prvom planu, vec prvenstveno razvijanje duhovnih i moralnih kvaliteta, smirenost, poniznost, iskrenost, dobrota, milost, ljubav, radost, i mir u Hristu. A dogmatsko razumevanje dolazi samo, i Bog ce ga dati, jer on velikodusno daje i vise nego sto mi trazimo..
Ako hoces, ja cu otvoriti novu temu, da se svi zajedno molimo, ili neka neko drugi otvori..
Bog zeli da budemo ujedinjeni u molitvi!