Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne znam stvarno, nisam to procitao, nisam u toku.
već je Isus samo Čovek i Satana samo stvoreno biće. Oni su "bog" u položaju
Nema konretizacije, ali ne zavisi to od propovednika, to je do ljudi. Sta on moze ako oni ne poslusaju savet?
Da se razumemo, mozda neko i nema svecano odelo da obuce, ne treba osudjivati, ali to je sad postala praksa da se dolazi poderan, prljav i skrnav..
Nebitno. Sveti Pavao nije lažov, a za Ellen White si morao i sam priznati da je ona prepisivala iz knjige Jamesa A. Wyliea
Ne znam stvarno, nisam to procitao, nisam u toku.
Ali to nije do njih već do tvog pogrešnog, bukvalističkog shvatanja pojma nadahnuće.
Uopšte nije važno od koga je,
nego je li istina. Akoje istina znači daju je vodio Duh Sveti.
Ako je istina znači daju je vodio Duh Sveti
O nadahnuću možemo kasnije i detaljnije. Riješimo sada temeljno pitanje - je li Ellen White lagala. Je, lagala je. I sam si konstatirao da je prepisivala iz knjige Jamesa A. Wyliea, a ona je tvrdila da je taj tekst dobila direktno s neba i direktno od Boga.
Jesu li valdenžani svetkovali subotu?
Drugi primjer netočnosti u Velikoj borbi je tvrdnja o štovanju subote od strane Valdenžana. Ellen White je napisala: “Kroz stoljeća tame i otpada bilo je Valdenžana koji su poricali nadmoć Rima, koji su odbacivali štovanje slika kao idolopoklonstvo i koji su svetkovali pravu subotu. U najžešćim olujama protivljenja održali su svoju vjeru.”
Neki jesu neki nisu.
Elen napominje a i mnogi drugi pisci to potvrđuje da su Valdežani svetkovali subotu.
Samuele Bacchiocchi
Ove dvije knjige objavila je 1974. Claudiana, službena talijanska Valdenška izdavačka kuća. Smatraju se najopsežnijom poviješću Valdenžana. Na moju žalost, nisam našao nikakvog spomena o svetkovanju subote kod Valdenžana