Elen Vajt i originalno Božje probuđenje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
POSTOVANJE SPEDY,

posle ovakvog tvog komentara, nema poterebe da ista dodam, sam si se prerstavio svima na forumu.

U pravu si, pitao sam te gde je ta crkgva kojoj pripadas, jer ja zelim da pripadam pravoj Crkjvi. Medjutim, ti si i u tome video nesto lose, i ne smes da odas kojoj tajnoj organizaciji pripadas. Da je to crksava kako to ti ptriucas, ti bvi nam sa ponoisom govorio o njoj, ali posto niuje ne zelis da odajes prljave tragove.

Da si iskern, posten i da imas istinu di bi nam svima hriscanski odgovorio, ali se plasis jer tako i deluju tajne otrganizacije.

Spedy, zapamti. Hristos nikoga nije terao od sebe, nego je i najvece gresnike zvao k sebi, a ciji si ti poslaniuk kad se plasis da ljudi ne doznaju kakva je organizaciji kojoj pripadas.

Vidis, za razliku od tebe, ja sam od pocetka rekao da sam adventista i svima sam rekao sta verujem, a ti to ne smes da kazers. Motljavina si ti velika moj prijatelju.

Nego Spedy ne milsim da je imalo pametno da se ja s tobom ovde nadgovaram, za tebe neka bude kako ti hoces, a kraj ce doneti svoje plodove. Takvih kriticatra postoje milioni, koji nikad nisu nosili dobro vest spasenja nego skupljali sljam i lazi o drugima, pa i ti njima ptriadas.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
POSTOVANJE SPEDY,

posle ovakvog tvog komentara, nema poterebe da ista dodam, sam si se prerstavio svima na forumu.

U pravu si, pitao sam te gde je ta crkgva kojoj pripadas, jer ja zelim da pripadam pravoj Crkjvi. Medjutim, ti si i u tome video nesto lose, i ne smes da odas kojoj tajnoj organizaciji pripadas. Da je to crksava kako to ti ptriucas, ti bvi nam sa ponoisom govorio o njoj, ali posto niuje ne zelis da odajes prljave tragove.

Da si iskern, posten i da imas istinu di bi nam svima hriscanski odgovorio, ali se plasis jer tako i deluju tajne otrganizacije.

Spedy, zapamti. Hristos nikoga nije terao od sebe, nego je i najvece gresnike zvao k sebi, a ciji si ti poslaniuk kad se plasis da ljudi ne doznaju kakva je organizaciji kojoj pripadas.

Vidis, za razliku od tebe, ja sam od pocetka rekao da sam adventista i svima sam rekao sta verujem, a ti to ne smes da kazers. Motljavina si ti velika moj prijatelju.

Nego Spedy ne milsim da je imalo pametno da se ja s tobom ovde nadgovaram, za tebe neka bude kako ti hoces, a kraj ce doneti svoje plodove. Takvih kriticatra postoje milioni, koji nikad nisu nosili dobro vest spasenja nego skupljali sljam i lazi o drugima, pa i ti njima ptriadas.

Sve najbolje

U pravu si Miko!ja sam imao i imam spor oko subote sa tobom,Laodikejom ali optuzbe koje ovaj covek iznosi su bas velike,teske ja se na tako nesto nisam usudio!ti si moj brat,Ladokeja takodje pa cak i Spedy ali stvarno s takvim teskim optuzbama ja nebih mogo,bas zbog Hrista.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
vama je kolega stalo do istine kao i Herodu da se pokloni Kristu
kada je shvatio da su ga mudraci mimoišli, naredio je da se pobijaju sva djeca od 2.g naniže
a tvrdio je da želi da se pokloni novorođenom Kralju Izraela
jaka mu je bila ljubav i želja, zar ne ??
naredba o ubijanju to najjasnije pokazuje

koega moj mika32
koga če spasiti adresa crkve u kojoj se okpupljaju kršćani ?
koliko ja znam nikoga
nego
spasit če ih poštivanje Božjeg Zakona i držanje subote

kakav si kršćanin, učenik Kristov koji vjeruje u trojstvo, a ponosno govoriš još i da si adventista, čak naglašavaš
žalosno to vaše kršćanstvo koje poštuje RIMOkatolički idolopoklonički vjeronauk

da na kraju dana čemo vidjeti tko je bio pravi kršćanin, sljedbenik Spasitelja
samo
mnogi če prekasno shvatiti
a Bog bi želio da se svi spase

budi spreman odgovarati za sva zla koja si proizveo u toku svog života, rada ako se ne pokaješ na vrijeme
budi spreman platiti za svaku izgubljenu dušu koju si naveo na krivi put
na propovjednicima je prevelika odgovornost da bi se moga našim riječima opisati

kršćanstvo koje vi adventisti dana živite ugađa sebi i svijetu a ne Bogu i Kristu
vaš je bog mamona, u ljudima vidite samo novac i korist
da vam je stalo do Boga i Krista, da vam je stalo da zadobivate duše za Krista, živjeli bi istinu i propovijedali je
bili bi posvečeni istinom

kršćanin koji je posvećen istinom, nemože i ne želi vjerovati u trojstvo,
time krivo učiti, zavoditi druge ljude u vječnu propast

možete svi vi mene krivo optuživati, samo ljudi dragi zapitajte se čemu to
u dan sudnji če LAŽNE OPTUŽBE biti najjače osuđene od Boga i Krista
svi vi koji izmišljate sva zla na kršćanine, a ne pokajete se na vrijeme za svoja djela,
primit čete največu osudu, trpit čete najjaču kaznu

Spasitelj nas je upozorio na sve, čitajte u Bibliji gdje govori:
ako vas budu lažno optuživali, znajte da su prije vas to isto meni činili

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Spedy, ljude neće spasiti ( SAMO ) držanje zakona i Subote, ljudi moraju biti nanovorođeni Duhom Svetim, odnosno moraju dobiti Božansko prosvetljenje, a to se postiže dragovoljnim odricanjem od greha i svega što nas odvaja od Isusa, potpunim predanjem srca i svoje volje Bogu, kako bi on izvršio duboku unutrašnju promenu u nama i učinio da postanemo novi ljudi.
Ako nema ove promene koja se događa u trenutku, i rastenja u Hristu kroz posvećenje iz trenutka u trenutak svakoga novoga dana, sva naša lična težnja da držimo zakon i Subotu sami po sebi nema neku veliku vrednost.
Jedino u njemu, naša služba poslušnosti može biti prihvaćena, jer će u tom slučaju sam Bog kroz Duha Svetoga u čoveku činiti dela.

"I pokropiću vas vodom čistom, i bićete čisti; ja ću vas očistiti od svih nečistota vaših i od svih gadnih bogova vaših.
I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašeg, i daću vam srce mesno.
I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete" ( Jezekilj 36. 25 - 27 )

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
bez djelovanja Duha Svetoga na grešno srce čovjeka,
nemoguče je prihvatiti Božji Zakon i držati subotu
jer
Duh Sveti osvjedočava grešnika da mu je potreban Spasitelj
Duh Sveti vodi čovjeka kroz istinu
taj isti Duh Sveti vrši promjenu u čovjeku unutra

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
@laodikeja
jer
ovo je dobro rečeno bez vođstva Duha svetoga nema čovek neku moć da spozna bilo što. zakon nas stavlja pod proklestvo,kaže se u poslanici galaćanima. tako kad mi se vraćamo na zakon a ne život po Duhu mi kako je napisano bivamo kaomrob koji je odbio da sedme godine bude otpušten po zakonu milosrđa Božjeg i morao je imati javno probnušeno uho da je dobrovoljno ostao rob. isti je princip i onih koji oće držati zakon. sedmi dan praznika sjjenica je činio kraj praznika,a osmi dan tek bio je sabor. osmi dan je slika na hiljadu god i večnost dalje. tako ako neko oće opstati pod kletvom od koje nas je Isus oslobodio jer je visioo na drvetu i za nas postao kletva,onda nemamo svojim odabirom da živimo pod kletvom ,prava i mogućnosti ući u dan osmi ili vaskrs.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
@laodikeja
jer

Da, drago mi je da ovo razumes, jer sam pomislio da propagiras formalni legalizam bez Duha koji Bog usadjujeuje u ljudsko bice i cini da covek rodi rod poslusnosti svim njegovim zapovestima, i da mu Subota postane milina, kako je ona i prikazana u bibliji.

Ljudi koji govore da Duh Sveti navodi coveka da odbaci poslusnost zapovestima, ustvari nikada nisu krenuli putem predanja i posvecenja, jer prirodan rod predanja Bogu i posvecenja koje znaci svakodnevno hodanje sa Isusom u veri ka savrsenstvu karaktera, je poslusnost zapovestima.
Time sto govore suprotno od ovih principa, oni samo otvoreno pokazuju da ovo iskustvo nisu nikada licno doziveli, jer da su ga doziveli Duh Sveti bi tako silno delovao u njihovom zivotu, i dao im promenu da bi se svaka zapovest tako prirodno ispunjavala u njima, i zapovesti koje su ih nekada osudjivale zbog prisustva greha u njihovom zivotu, sada bi im postale milina, i njihovo ispunjenje odraz njihove ljubavi prema Bogu i bliznjima, ljubavi koja bi tada postala nacelo koje prozima sve ljudske misli i dela srca koje je potpuno predano Bogu i kome je prioritet i osnovni cilj da sluzi iz ljubavi.

Neka Gospod pomogne svakom coveku da spozna ovu harmoniju izmedju vere i dela, koje predstavljaju osnov spasenja u Gospodu Isusu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Da, drago mi je da ovo razumes, jer sam pomislio da propagiras formalni legalizam bez Duha koji Bog usadjujeuje u ljudsko bice i cini da covek rodi rod poslusnosti svim njegovim zapovestima, i da mu Subota postane milina, kako je ona i prikazana u bibliji.

Ljudi koji govore da Duh Sveti navodi coveka da odbaci poslusnost zapovestima, ustvari nikada nisu krenuli putem predanja i posvecenja, jer prirodan rod predanja Bogu i posvecenja koje znaci svakodnevno hodanje sa Isusom u veri ka savrsenstvu karaktera, je poslusnost zapovestima.
Time sto govore suprotno od ovih principa, oni samo otvoreno pokazuju da ovo iskustvo nisu nikada licno doziveli, jer da su ga doziveli Duh Sveti bi tako silno delovao u njihovom zivotu, i dao im promenu da bi se svaka zapovest tako prirodno ispunjavala u njima, i zapovesti koje su ih nekada osudjivale zbog prisustva greha u njihovom zivotu, sada bi im postale milina, i njihovo ispunjenje odraz njihove ljubavi prema Bogu i bliznjima, ljubavi koja bi tada postala nacelo koje prozima sve ljudske misli i dela srca koje je potpuno predano Bogu i kome je prioritet i osnovni cilj da sluzi iz ljubavi.

Neka Gospod pomogne svakom coveku da spozna ovu harmoniju izmedju vere i dela, koje predstavljaju osnov spasenja u Gospodu Isusu.
ne postoji takva harmonija laodikeja.matej jev. jasno kaže da ljudi koji hoće nasuti u stare mehove novo vino,tj.ne može se novi zavet preljevati kroz tumačenje starog kao tmeelj već suprotno stari zavet i proroci ističu ili se ljevaju u hrista ili novi zavet a ti hoćeđsuprotno od onoga što je Isus jasno rekao,ne čini se tako! kao i što niko ne meće nove zakrpe na staru haljinu jer prodre halinu te kao što pokušaj novopg vina jevanđeoskih istina neko oće na silu da vrati kroz zakon i da dobije večnost ali Isus opominje da ta avantura dovodi do proljevanja i vina i mehova,oobije propadaju,propadne spasenje takih zatopavle jasno opominej tebe i slične da ono što je Isus srušio na krstu ukinuvši pismo uredbe koje je biloprotiv nas,osuđivalo nas ti oćešopet da zidaš kroz navodno držanje zakona. jer zakona nbiko ne održa nego onaj ko hoće zakon tvoriti biva ponovo proikletnik! najposle rimljanima posl. pavle kaže takima,da oni koji navodno su učiteljui zakona prvi ga krše,a hvače se zakonom. etio govorili smo o prvoj zapovesti da je Bog jedan a vi ga kršite i učite da je trojedan.odbačena prva zapovest. kao i preljuba koja je unutar u crkvi a Bog kaže da je preljub greh.zapovest Božja da žena ne uči je prekršena upravo kod glavne uzdanice elen vajt ali zar vi marite za Božju zapovest? vi se samo hvalite zakonom ali ga najmanje držite nba žalost.
http://www.youtube.com/watch?v=beBXE5q4iF0
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=beBXE5q4iF0

[/URL]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Licne optuzbe za krsenje zapovesti jos vise utvrdjuju njihovu vaznost.

Covek predan Bogu ne krsi zapovesti, njegov zivot je u potpunom skladu sa Bozjom voljom.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Covek predan Bogu ne krsi zapovesti, njegov zivot je u potpunom skladu sa Bozjom voljom.

@laodikeja
poznaješ istinu jako dobro, teoretski
jesi li ti siguran 100% da poštuješ u svemu Božju volju
mislima, riječima i djelima

Natrag