Elen Vajt i originalno Božje probuđenje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Brate Spedy,
Imas li ti ikavu korisnu veset za ovaj sveyt, ili se samo bavis iznosenjem neistina i kleveta?

@mika32
naravno
neka svaki čovjek uzme Bibliju u ruke i proučava je za sebe,
da se prvo upozna se temeljnim istinama
Božji Zakon da je svakome uvijek pred oćima i da njime ispita
-sve svoje misli
-sve svoje rijeći
-sva svoja djela
neka se svatko moli Bogu i Kristu da ga uputi u svaku istinu
Bog naš Jehova Svemogući neka sačuva svaku dušu od svake zablude, a posebno onih zabluda koje dolaze iz kuće adventistićke
jer
tvrde da su kršćani a nisu, tvrde da su vođe Božjeg stada a ustvari su krvoločni vuci
adventistička kuća biće najstrože suđena, jer znali su volju Gospodara ali je nisu vršili
jedan povjereni talenat nisu iskoristili kako treba, nego su ga zakopali u zemlju, sakrili od ljudi

danas je svima razumljivo zašto adventistima nikako ne odgovara da se šiti istina
pa vi ste se gospodo prodali rimskom papi i poklonili mu se,
odrekli ste se svete vjere Kristove
to nije čin izdaje nego VELEIZDAJE

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Biblija naspram vasih tvrdnji je jasna, a ona govori da na nebu postoje tri fizicki nezavisne licnosti, koje poseduju zajednicke atribute od kojih sam neke pomenuo.
I Otac i Sin kao i Sveti Duh, su zajedno Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima, Alfa i Omega prvi i poslednji - koji bese koji jeste i koji ce doci Svedrzitelj, Stvoritelj, stena vecna, pastir stada, onaj koji hoda po valovima morskim, itd.
Oni jesu tri fizicki nezavisne licnosti, ali su povezani vezama koje mi ni ne poznajemo, oni su jedan Bog Elohim ili Jehova, od kojih svaka od njih ima razlicite uloge u planu spasenja coveka.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Brate Spedy,
Imas li ti ikavu korisnu veset za ovaj sveyt, ili se samo bavis iznosenjem neistina i kleveta?

@mika32
naravno
neka svaki čovjek uzme Bibliju u ruke i proučava je za sebe,
da se prvo upozna se temeljnim istinama
Božji Zakon da je svakome uvijek pred oćima i da njime ispita
-sve svoje misli
-sve svoje rijeći
-sva svoja djela
neka se svatko moli Bogu i Kristu da ga uputi u svaku istinu
Bog naš Jehova Svemogući neka sačuva svaku dušu od svake zablude, a posebno onih zabluda koje dolaze iz kuće adventistićke
jer
tvrde da su kršćani a nisu, tvrde da su vođe Božjeg stada a ustvari su krvoločni vuci
adventistička kuća biće najstrože suđena, jer znali su volju Gospodara ali je nisu vršili
jedan povjereni talenat nisu iskoristili kako treba, nego su ga zakopali u zemlju, sakrili od ljudi

danas je svima razumljivo zašto adventistima nikako ne odgovara da se šiti istina
pa vi ste se gospodo prodali rimskom papi i poklonili mu se,
odrekli ste se svete vjere Kristove
to nije čin izdaje nego VELEIZDAJE

E moj Spedy,
blago tebi sto ne pripadas Laodikejskoj Crkvi, nego si sam u svome otpadu pA SI UOBRAZIO DA SI SVETAC, a ono umesto
sveca, jezujita.

Ne brini se ti za moj talenat, ja znam istinu, i znam Kome sluzim, a ti posto nemas sta da propovedas osim iznosenja lazi na druge, samo nastavi. Ti bratko is takav svetac i takav vesnik.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
sta je to jezuita? pa koji su sad ti? znaci ovo je stvarno sa cirkus. ne vredi moracu i ja da osnujem neku svoju asto-hriscansku religiju
starstaff pozvan si da budes prvi i pocasni clan axaxaxaxaxa

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Sto se tice jezuita http://en.wikipedia.org/wiki/Jesuit

S
to se tice nove religije, covek mora od necega da zivi. Problem je sto ovo nije toliko plodno tlo za takve akcije. Amerika je odlicna za te stvari. Imam neke sjajne ideje za novu religiju, odnosno kombinaciju vec poznatih sujeverja. Uostalom tako su i nastale ove vodece, kao kombinacija prethodnih. Ispitaj ti teren, vidi kako reaguju ljudi, pa ako te niko ne rokne, pridruzicu ti se.:D Obiman je to posao. Ovde ovi nasi vracevi drze monopol, tesko im je uzeti deo kolaca.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
axaxaxa ma nemoj? ti bi mene da gurnes u vatru a ti da pokupis kajmak xD, mogo bi to bolje u americi bilo, tamo bi imali lom nekih sledbenika :D

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
axaxaxa ma nemoj? ti bi mene da gurnes u vatru a ti da pokupis kajmak xD, mogo bi to bolje u americi bilo, tamo bi imali lom nekih sledbenika :D

Vidi, da bi pokrenuli religiju mora neko da bude mucenik.:D Evo kako cemo, kreni da propovedas i kada osetis da ce ti zivot biti ugrozen, idemo u americku ambasadu da trazimo azil na osnovu toga sto nam ne dozvoljavaju da ispovedamo svoju veru.:roll: Prolem sa vizima resen i kombinaciju nastavljamo na mnogo vecem i plodnijem trzistu.:yea:

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
gospodine vi nemate pojma šta pričate
najgore od svega je da se gradite kršćaninom a u srcu ste teški idolopoklonik
nema gore stvari nego kada jezuita optužuje kršćanina da je jezuita,
s ciljem da sebe lukavo prikrije
ali
nečete uspjeti u tome
Spasitelj je rekao:
onim čime tužiš drugoga samog sebe optužuješ
dakle sami ste sebe i optužili i prokazali

vidječemo ako ne prije u sudnji dan, tko je bio pravi kršćanin i pozivao ljude na pokajanje i spasenje

spedy se neče pokloniti papi rimskome i neče izdati Svetu Vjeru Kristovu
također neču nikada prihvatiti trojstvo za Boga

spedy neče nikada pisati LUKAVO da je ekumena možda dobra možde nije
jer ekuemna je SVEOPĆI OTPAD od vjere Kristove

evo kolega sada i drugi jasno mogu vidjeti koliko si ti ustvari daleko od istine, od Boga i Krista

mislim da su to i prije znali, ali neka, tvoja djela to još bolje pokazuju,
razotkrivaju tko to čuči u tvom srcu
tko blati Svetu Vjeru
tko se klanja antikristu rimskom
tko je izdao adventiste i vodi ih u vječnu propast

nemožete vi jezuiti nama kršćanima ništa
jer
Veći je i Jači Onaj koji je sa nama

edit:
sjeti se kako si me lukavo ispitivao
gdje je ta crkva, da bi i mi drugi postali vjernici

sjeti se kako je kralj Herod lukavo rekao mudracima,
javite mi gdje je dijete da mu se i ja poklonim

nemoj misliti da te nisam pročitao još odavno
takvih kao što si ti je bezbroj, žele se lukavo ušuljati u crkvu Kristovu
ali njima je to nemoguće
jer ne žele služiti Kristu, nego razbiti crkvu iznutra, razjediniti nas kršćane
ovaj put gospodo jezuiti nečete uspjeti
jer je crkva Kristova posvuda i vi nečete imati pristupa nikada
adventisti nisu pazili, nisu bili budni i tamo su se jezuiti lukavo ušuljali pa ih srušili
oni su nam stalna vječita opomena što se događa kada se čovjek opusti
zato smo mi kršćani budni dan-noć staražarimo i čim se opazi neprijatelj diže se uzbuna

štap pastirski radi, udara zle pokvarene vukove koji se žele ušuljati među ovčice tako snažno da vuk koji je jednom pokušao više NIKADA niti ne pomisli takvo nešto
nema milosti za sotonu i njegove poslanike

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Biblija naspram vasih tvrdnji je jasna, a ona govori da na nebu postoje tri fizicki nezavisne licnosti, koje poseduju zajednicke atribute od kojih sam neke pomenuo.
I Otac i Sin kao i Sveti Duh, su zajedno Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima, Alfa i Omega prvi i poslednji - koji bese koji jeste i koji ce doci Svedrzitelj, Stvoritelj, stena vecna, pastir stada, onaj koji hoda po valovima morskim, itd.
Oni jesu tri fizicki nezavisne licnosti, ali su povezani vezama koje mi ni ne poznajemo, oni su jedan Bog Elohim ili Jehova, od kojih svaka od njih ima razlicite uloge u planu spasenja coveka.
spomenuo si hulu na Duha svetoga! pa sveti Duh se ne dobija krštenjem u trojstvo upravo? sveti Duh se dobija molitvom Hristu koji jedini ima vlast davati Duha. a onda sledi poslušnoast duhu. bez vođstva svetoga Duha ljudi odlaze u krivom pravcu. pravilo kdo mojsija 4.knjiga mojsijeva 14.gl.
takođe galatima poslanica ap.pavla jasno kažed a se delima zakona ne dobija spašenje niti može očekivati sveti Duh. pavlegalatskoj crkvi je propovedao Hrista i on se potom našao u velikom čudu i žalosti kada je našao lažnui braću koja su iza njega došla da uhode slobodu onih u Hristu te su ih vratili na obrezanje i zakon. on čak kaže bojim seda će te izgubiti Hrista koji oćete opet pod zakonom da budete. ne piše li tako. vidiš sada pavle kaže na obvrezanje a onda čudno zaključuje,da on propoveda obrezanje,a ipak ga i dalje oni iz obrezanja gone i dalje i pita zašto kad propoveda obrezanje. ako ne bi smo imali pomoć razgledanje Duha vođstvo Duha teško da bi smo ovepavlove reči mogli razumeti. no pavle kaže jasbnu stvar. on je propovedao obrezanje srca,poslanica rimljanima 1 gl. ili 2.mislim govori o tome,obrezani duhom i obrezani telom. tako obrezanje tela je prešlo na obrezanje srca Duhom. tako isto zakon se ispuniou Hristu,u Hristu prestaje,jer je on ispunjenje zakona. ako li oćemo zakonu dalje da služimo mi izgubismo Hrista zaključuje pavle,a pita eda li su galaćani Duha (krštenje Duhom ) i čudesne znake (iscelenja) primili pod zakonom ilipod verom u Hrista? pavle očito podupire isaiju 28,koji proriče da će izrael koji je tražio pravdu zakonsku promašiti večni pokoj pedesetnicu što se i desilo u većini,govoreć da su kršteni Duhom pijani u stvari. očito da Duh Bođji ne dolazi preko držanja zakona. a ti kažeš vođen učenjem žene da je Bog trojičan i opominješ da se ne huli na duha.

Natrag