Onda je ovo nepotrebna rasprava ako neko sam posvedoci da se spasava verom u Hrista i da on licno drzi zakon, jer to je sustina.
Ti Mrsavkicu dakle svedocis da drzis zakon - svaku zapovest onako kako je zapisana u bibliji.
U redu nastavi tako i neka te Bog blagoslovi.
[TABLE="class: ts"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
10 BOŽJIH ZAPOVESTI - YouTube[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
► 2:06
[/TD]
[TD]www.youtube.com/watch?v...19 мај 2010 - 2 мин - Отпремио/ла Evo Dolazim
a jel znas sta je djavo koji sada vlada bog ne ubija nije ovo od boga haloooo. sam bog nam
...[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
pa ja ne znam laodikeja ko može reći da ne drži svaku Reč ,kad je život u svoj Reči. ja samo sam jasno ukazivao da je zakon dat izraelu od tad do tad 430 godina posle nadodat dok ne dođe obećano semem Isus . a rimljanima kad kaže da su pagani bez zakona ali nisu bez zakona,tj. oni nisu nikad primili niti jednu stvar sa sinaja ,već izrael,ali su kako Bog kaže oni sve vreme u savesti o-ni koji se tuže i opravdavaju,nisu sottovi životinje već na sliku Božju tako u savesti njihovoj je ispisan zakon. suština zakona je da greh odveć učini grešnim. tako Bog kaže da je u vreme kad nije bio dat zakon Bog strpljivo praštao ljudima. a kad je došao zakon pavle kaže on se naže da je u smrti,da je kriv. dok nije bilo zakona on nije znao za greh. tako zakonom je greh postao odveć grešnim,da bi se mogli naći u sasitelju Hristu tj. tražiti ga. a ako čovek ne traži Hrista i milost ,onda pavle kaže za take,kurvare,ubice preljubnike idolopoklonike ,za njih zakon i dalje važi. Tako da je zakon istekvaši u Hristu,ispunjenjem jedino kroz Hrista postao čak odveć svetim.mi sada u Hristu kad imamo Hristovog duha ,služimo zakonom slobode,tj. ne sloboda na greh već na dobrobit za nebo. mi
ne živimo viđe sebi već Hristu.tako onaj koji ljuibi on ispuni zakon. jer ko ljubi ne greši,niti može.zato pavle kaže da je nama zakon ispisan duhom na srcu,duhovno obrezanje srca,ne na kamenim pločama.ovo duhom je veće i slavnije od onoga na pločama,jer ono je stavljalo nas pod sud i to je svrha davanja zakona,da i grke i jevreja kaže pavle Bog posvedoči da su sagrešili,svi,niti jedan se ne možepohvaliti da nije sagrešio,jer zakona u takoj formi kakav je dat niko ne može ispuniti. osim u Hristu. zato je obećanje kaže se u rimljanima 4.gl avraamu Bog dao pre obrezanja s razlogom da se neko ne bi pouzdao u zakon tj. u proklestvo,već u blagoslov kroz Hrista.
tako ja u D uhu živeć ispunjavam zakon,kojega užinače ne bih mogao u slovu,jer slovo ubija a Duh tek oživljava. zato sam ti skrenuo pažnju na pogreške u ulčenjima elen vajt i oslobađanje od dvobračnosti,vere u jednog Boga mesto trojednog ili drugih jasnih Božjih zapovesti.nije to moj ćef već je tako pisano. da se ne bi hvaleć zakonom odbacio temelj,kamen od ugla Isus i krštenje svetim duhom te da ne odocni neko od vas u večni pokoj. jer je subota bila sen od stvarnosti a stvarnost je večni pokoj. tako nekome pod zakonom se čini da ja ne držim subotu ali ja je upravo držim kroz krštenje Duhom jer subota je pokoj koji se menja svake nedelje,a onaj ko je kršten svetim Duhom i kršten za oprost greha u ime Isusa on je ušao u večnost da odmara od svojih dela kao i Bog što je tipom subote odmaraood svojih! suština subote je pentekost.zato se Bog zakleo da neće ući oni kojima je kazano za subotu,jer Bog tu proriče jer senkoms e ne ulazi u večni pokoj već stvarnošću Hristom i krštenjem svetim Duhom,kao što ni izrael danas prinoseć senku žrtgve,pashu ne ulazi i akoto nije greh držati ali nema otkrivenje stvarnosti,jer je pisano dok se god čita stari zavet ne mogu videti,jer pokrivalo stoji na njihovim očima. pavle stoga kaže pita galate da li su duha svetoga i znake i čudesa primili pod zakonom ili kad nisu bili pod zakonom?
to bi bilo to. video trenutno ne mogu odlgedati materijal koji ide u tvom postu,ali kao i uvek ,učiniću to.jer se kanim na put dva dana. mir svima.
http://www.youtube.com/watch?v=qQ3riGuG9Zk
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=MLpXFGHccmo[/URL]