ja kada spominjem urim i tumim,govorim to u svrsishodnosti razumevanja da je u to vreme pitan Gospod a ne neka generalna konferencija ili elen vajt proročica. stoga sam simbolično kazao da je naš urom i tumim danas Reč. i ada bi Bog danas doneo istu smisaonost urima i tumima da se postavi jedno tvoje razmišljanje ili elen vajtove urim i tumim bi rekao ,da je to protiv Pisma. to je svrha pomene urima i tumima koji je ovde spominjan. kako dakle nešto što stoji jasno može biti ukinuto nekim tumačenjem? ti stalno opsedaš pričom menbe da ja navodno iznosim svoje. kako je to moje kad piše jasno to što piše,a ti iznosiš nešto što jasno u Pismu ne piše. ti imaš svedočanstvo o trojstvu a apostoli pak o jednom Bogu i krštenju u ime Isusa pa kako onda ti imaš otkriveno. onda apostoli nisu imali.Urim i Tumim i ako postoji danas kao neki elemenat koji svedoči istinu, sigurno nije princip koji ti lično poseduješ, jer tvoje tumačenje se ne zasniva na bibliji, već na tvojoj pogrešnoj interpretaciji i izvrtanju biblijskog konteksta.
Ti govoriš u prilog jedne stvari u vezi negovorenja žena u crkvi, a gaziš ostale deset koje ti ja iznosim, to je dvoličnost i licemerstvo.
Ako želiš da ispuniš kriterijume spasenja, onda ih prihvati u celini, a ne samo ono što se tebi sviđa, jer Isus je napomenuo "TAKO NAM VALJA ISPUNITI SVAKU PRAVDU"
Ja svoje znam, i znam šta mi Gospod svedoči i kako me vodi, a ti se moli Bogu za sebe, jer si u svezi nepravde.
To što sam pomenuo da si možda pripadnik Mormonove crkve, to je bilo moje mišljenje a nisam rekao po otkrivenju, jer oni su preuzeli ovo Urim i Tumim, da bi dokayali Božansko poreklo Mormonove knjige.
ti meni kažeš da ja samo držim zapovest da žebna ne uči a ostale zapocvesti ne držim. pa ti si taj koji zagovaraš zakon. pavle kaže tebi ne meni,da kad se već nalaziš u tvrdnji da zakon držiš i mene učiš da ga držim,kako da me naučiš kad ga ti prvi kršiš a ja ga ne kršim? to je sad ovde bitno razlučiti. ja ne držim dvobračnost,niti tri boga a ti sve to držiš a to je protiv zakona,zar ne? tvoj alibi je samo da ja ne držim subotu.pa ja je u suštini držim bolje nego ti,samo to ti nećeš verovati. ali čudno je tda ti tolke zapopvesti kršiš a mene učiš i druge zapovestima ovde!? recimo na saboru apodtolskom pomenuto je da se paganskim vernicima prenese da ne jedu idolsko,udavljeno,sa krvi i dase čuvaju kurvarstva. sad tu ima i stvari iz dekaloga a i van njega,ne jedenje sa krvi recimo i udavljeno,mrcinu. po tome izgleda da vaša podela i ukidanje dela zakona ne prolazi?! onda zašto vi držite što vam se sviđa u zakonu a ostalo navodno je prošlo. ili je sav zakon u Hristu ispunjen ili nije,očito apostoli ga nisu cepkali.
svi ti problemi nastaju kada se ne pazi na svu reč. Isus je svretak zakona. on ga je ispunio. kada se to kaže i tu treba imati duhovno razgledanje. misli se često na pogrešni naglasak.kako je Isus ispunio zakon? recimo on je trgaom klasje,govorio čoveku da nosi odar itd. očito to je bilo onda kršenje zakona. ali da li je Isus kršio zakon? on ga je zapravo ispunio,u njemu se on navršio.zato je on ispunjenje zakona. o tome bi se još moglo ovde....