EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Uz osobne darove i talente, možemo govoriti o općenitim darovima- spol, roditelji, Domovina.

Upravo tako.

Kada je muškarac otac,pošten i usresređen u svom poslu radnik, brižan i beksrajno zaljubljen suprug, tada on proslavlja Boga. Kada je žena majka, posvećena svom poslu, svojoj djeci, svom suprugu, obitelji, ona proslavlja Boga.

Odgajaju li svoju djecu da postanu isti takvi u svemu, ili čak bolji, roditelji prosljavljau Boga.

Činimo li da naša domovina (koja god da je to= bude mjesto očuvanja gore navedenih vrednosti, ljudskosti, bliskosti a ne haosa i ludila, proslavljamo Boga.

A svjedoci smo da liberalna/đavolska ideologija napada baš te vrijednosti: spol, obitelj, nacionalnost. Nije to slučajno.

Ne da nije, nego se upravo vidi namjera, sotonka namjera.

Naime, niko ne shvata da je, ako je svemoćan, a jeste, Bog doista mogao da čovjeka stvori kao biće koje samo bira hoće li biti muško, žensko, nešto između, da je Bog doista mogao da čovjeka stvori kao amalgmanu suludih pojedinaca jednog jezika, šarene kože, seksualno neodređenu masu bića koja slede isključivo svoje nagone.

Ali nije.

Jer sve ovo što sam naveo vodi ka i odslikava haos.

A Bog koji je Sklad nas je stvorio na svoju sliku.

zato se i napadaju obitelj, nacionalna osjećanja, spol...

Napadom na ono što nam je Bog odredio da nas razlikuje i spaja, napada se sam izvor, napada se sam Bog.

Doslovno, onaj ko stoji iza ovih napada na čovjeka, napada Boga, a kako Boga ne može uništiti jer mu je nedostupan, uništava sliku Onoga koga mrzi i čije bi mjesto hteo da zauzme jer veruje da njemu pripada.

Znaš li tko je to?

Samael - HA SATAN, onaj koga je Tolkien nazvao Melkior - Morgoth. ***

*** Sprema nam se napad na Tolkiena i njegovo djelo. Sluge zloga, genderisti, feministi, "rainbow internacionala" sprema "reviziju" Tolkiena.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno, ne znači da ne treba biti svestan svog porekla u tom identitskom smislu..ali ništa dalje od toga. Bar za hrišćanina nacija i nacionalizam(umeren, ekstreman-svejedno) je nešto što je nepotrebno kao znak isticanja i građenja predstava o našoj ulozi i dužnosti. Čim se na tome počne graditi slika identiteta te stvarati svest o ulozi i dužnosti zbog pripadnosti samom korpusu nacije to je već u startu greška.

Zašto ti se gadi da ja kažem, pa i istaknem ako hoću, da sam Hrvat, a ti ističeš i ponosiš se time da si komunjara - boljševik? A baš su komunjare učileda je religija opijum za narod.

Sindrom odvikavanja od alkohola

Ellen White je napisala da je njena bila - "život ili smrt". Ocat sam po sebi ne izaziva ovisnost i prekid njegove uporabe nema štetnog utjecaja na čovjekovo tijelo. Stoga prestanak upotrebe octa nije mogao objasniti simptome Ellen White. Međutim, odvikavanje od ovisnosti o alkoholu uistinu može biti borba "život ili smrt":

"Osoba koja ovisi o alkoholu i koja zatim iznenada prestane piti prolazi kroz bolni i potencijalno po život opasni sindrom odvikavanja dok se tijelo prilagođava odsutnosti alkohola." ("Alcohol Withdrawal", extracted Jan. 25, 2008.)

Drugo, Ellen White je posvjedočila da je bila "jako bolesna".

"Slijede neki od najčešćih simptoma odvikavanja od alkohola: tjeskoba, uznemirenost, nemir, nesanica, osjećaj podrhtavanja iznutra, gubitak apetita, mučnina, promjene u osjetilnoj percepciji, glavobolja i lupanje srca." ("Alcohol Withdrawal", extracted Jan. 25, 2008.)

Treće, Ellen White svjedoči da se borila sa „potrebom“ za pićem i da je konačno pobijedila tu „potrebu“. Jedan od simptoma odvikavanja od alkohola je snažna žudnja za pićem:

"Želja za ponovnim pijenjem tijekom apstinencije može biti vrlo jaka." ("Alcohol Withdrawal Syndrome", extracted Jan. 25, 2008.)

Četvrto, borba "na život i smrt" Ellen White trajala je "tjednima". Ozbiljnost njenih simptoma ne ukazuje na blagu ovisnost, već na tešku ovisnost koja je možda trajala godinama ili desetljećima.

"Općenito, simptomi odvikavanja od alkohola odnose se proporcionalno količini unosa alkohola i trajanju prethodne navike pijenja kod pacijenta. Simptomi ustezanja rijetko se javljaju kod ljudi koji piju samo ponekad. Simptomi se obično javljaju kod ljudi koji žestoko piju tjednima ili mjesecima, a zatim iznenada prestanu piti." ("Alcohol Withdrawal Syndrome", extracted Jan. 25, 2008.)

"Simptomi apstinencije od alkohola kod teških ovisnosti uključuju "delirij odvikavanja od alkohola", koji se može manifestirati "i do 2 tjedna nakon prestanka uzimanja alkohola." ("Impact of an Alcohol Withdrawal Syndrome Practice Guideline on Surgical Patient Outcomes", extracted Jan. 25, 2008.

Nečuveno i nepoznato je da bilo tko pati zbog apstinencije od samog octa, tako da se simptomi koje je opisala Ellen White mogu objasniti samo kao njezina ozbiljna ovisnost o alkoholu. Gdje je bio taj alkohol? U svom domaćem octu, za koji je priznala da je pila dok je drugima govorila da ga izbjegavaju.
(Elaine Bowerman and Dirk Anderson, Ellen White's Secret Swill)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto ti se gadi da ja kažem, pa i istaknem ako hoću, da sam Hrvat, a ti ističeš i ponosiš se time da si komunjara - boljševik? A baš su komunjare učileda je religija opijum za narod.

Zato što ništa ne znači što si Hrvat. Šta sto znači biti Hrvat? Šta znači biti Srbin? Ništa..baš ništa. Ništa posebno. Jesi li bliži Bogu što si Hrvat?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato što ništa ne znači što si Hrvat. Šta sto znači biti Hrvat? Šta znači biti Srbin? Ništa..baš ništa. Ništa posebno. Jesi li bliži Bogu što si Hrvat?

Ti se mjerilo cijelog svijeta? Ti ćeš svima reći što im treba biti važno i kako se trebaju ponašati!?!? Čovječe, ti zaista nisi normalan. Ali sebi uzimaš za pravo biti i dičiti se kako si ti komunjara - boljševik. Jesi li ti bliže Bogu po tome što si komunjara?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti se mjerilo cijelog svijeta? Ti ćeš svima reći što im treba biti važno i kako se trebaju ponašati!?!? Čovječe, ti zaista nisi normalan. Ali sebi uzimaš za pravo biti i dičiti se kako si ti komunjara - boljševik. Jesi li ti bliže Bogu po tome što si komunjara?
Hrvat nije bliži Bogu od Srbina. Srbin nije bliži Bogu od Francuza.

A nas bi trebalo da zanima kako biti bliži Bogu, zar ne?

Isticanjem onoga što nedaje funkciju biti "bliži Bogu" je pogrešno.

Bliži Bogu ako želiš biti, trebaš Mu dozvoliti dati menja srce, um, karakter. A ne da se ponosimo našim nacionalnim pripadnostima.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Draga Isabel, ako smo verni Hristu, mi znamo da atak na naš "identitet" na nacionalnom nivou nema nikavih posledica jer mi smo Hristovi a ne pripadnici nacija...Zato je nama potrebno da budemo verni Hristu..tj. da smo Njegovi. Isticanje novog faktora..nacionalnog identiteta je nepotrebno u tom primarnom smislu.
Naravno, ne znači da ne treba biti svestan svog porekla u tom identitskom smislu..ali ništa dalje od toga. Bar za hrišćanina nacija i nacionalizam(umeren, ekstreman-svejedno) je nešto što je nepotrebno kao znak isticanja i građenja predstava o našoj ulozi i dužnosti. Za to imamo primere plemenskih sukoba zasnovanih upavo na tom osećaju uloge i dužnosti koje proističu iz tog statusa. Tako nastaju ratovi i mržnja.

Dragi Jovane, Kristu smo vjerni kada ljubimo sebe/život koji nam je darovan, braću, sestre, svoju obitelj i svoju Domovinu. Nismo anđeli. Rođeni smo u tijelu, s osjećajima, s pameću i s voljom, u ovom trenutku, na ovom komadiću zemlje da bismo se kroz te "omeđenosti" rodili za vječni život, gdje neće biti muško-žensko, rob-slobodnjak, Grk-Židov ili Hrvat-Srbin. Rodoljublje je kršćanska vrlina, jer rodoljublje je u svojoj biti- čovjekoljublje, uvijek kada u sebi ne nosi ni mrvicu mržnje prema drugim nacijama.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
"Proročica", a alkoholičarka!?
"Bila sam se prepustila i udovoljila svojoj želji za octom. Ali uz Božju pomoć nadvladala sam ovu svoju ovisnost. Borila sam se protiv iskušenja, odlučna da me ta ovisnost ne savlada. Tjednima sam bila vrlo bolesna, ali ponavljala sam iznova i iznova, Gospodin sve zna o ovome. Ako ću i umrijeti, umrijet ću; ali neću se predati toj želji i potrebi. Borba se nastavljala, a ja sam tjednima bolne muke prolazila. Svi su mislili da je nemoguće da to preživim. Znate svi da smo se usrdno utjecali Gospodinu, a najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje. Nastavila sam se odupirati želji za octom i napokon sam pobijedila.

Zanimljivo. Ellen je imala buran život. Ovaj opis zapravo nije loš, priznaje da je bila ovisna i da su molili za nju da pobijedi tu sklonost. Ali ostaje pitanje-kako to da ona, koja je u svom tijelu osjetila što znači ljudska slabost, nije imala razumjevanja za slabosti drugih nego im je zatvorila vrata?

Natrag