Njezin duhovni nivo bio je toliko "visok" da je čitavih sedam godina naučavala kako je
22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, kako je tada
Bog odbacio čitavi pokvareni svijet i kako je tada
završilo vrijeme za pokajanje i spasenja čitavog pokvarenog svijeta - sviju koji nisu pripadali "Adventnom narodu".
Veliš, ja izmislim na čovjeka i nemam grižnju savjesti.
A vidi, Ellen White
okleveće čovjeka ni kriva ni dužna, a grižnju savjesti osjeća taj oklevetani čovjek. I ne ispričava se "proročica" njemu, nego se on ispričava "proročici".
Ne spominje ona
alkohol, točno. "Proročica" vam samo svjedoči da je prolazila
strašne muke zbog apstinencije od octa. Sama svjedoči:
Borba se nastavljala, a ja sam tjednima bolne muke prolazila. Svi su mislili da je nemoguće da to preživim. Znate svi da smo se usrdno utjecali Gospodinu, a najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje. Nastavila sam se odupirati želji za octom i napokon sam pobijedila. Sada više nemam potrebe kušati bilo što slično. (Ellen White, Letter 70, 1911, reproduced in
Counsels on Diet and Foods, p. 485.)
Dakle, bila je
notorna ovisnica kad je prolazila ovo što sama gore opisuje. Ako ta ovisnost nije bila o alkoholu u octu, kako ti tvrdiš, kaži nam ti
koji se drugi opijat nalazi u octu, da je ovakve
strašne muke i opasnost za sam život prolazila Ellen White apstinirajući od octa?
I drugo, ako Ellen White naprosto nije podnosila ocat, opet kako ti tvrdiš, "
koji vrag ju je tjerao da ga pije"?!?!
I treće, ako je to što je pila Ellen White potpuno bezazleno, opet kako ti tvrdiš, zašto ona poručuje kako konzumacija octa
pogađa čovjekov moral i čovjekov duhovni život?
OK, ti ćeš nam još samo navesti
koji drugi opijat se nalazi u octu, zbog kojega je Ellen White prolazila najstrašnije muke apstinirajući od octa.
A pila vino i rakiju. Svedoči to sama ona i svjedoči to muž joj James White. Hoćeš li citate i za ovo?
Mašiš temu. Bila je ovisnica i odvikavala se od te ovisnosti. Točka. A to nisu izmislili "
pljuvački sajtovi", nego je svjedočanstvo o tome ostavila sama "proročica koja je govorila u drskosti". Ako ta ovisnost nije bila zbog alkohola u octu, kako ti k'o papagaj ponavljaš, molim te navedi ovdje
koji se to drugi opijat nalazi u octu o kojem je Ellen White bila ovisna.
Već rekoh, ali kada ti ponavljaš ponovit ću i ja. Ako nije bila ovisnica o alkoholu u octu, o kojem drugom opijatu u octu je bila ovisna?