EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema ovisnosti ako nema alkohola. I nema apstinencijske krize ako nema ovisnosti. Po opisu same "proročice" Ellen White vidjesmo da je prošla najstrašnije muke kroz koje prolaze ovisnici, bilo alkoholičari bilo narkomani. Dakle, "proročica" Ellen White je bila teška ovisnica o alkoholu - alkoholičarka.
Samo nešto pretpostavljaš...joj.Itekako ima. Nisi čitao i ne znaš...ljudi koji su se navikavali na ovo piće su postajali "ovisnici" u smislu da su osećali česti potrebu da ga piju. Kao koka kola ili čokolada. Elen piše o tome.

Inače, mnogi su pili ovo sirćetno piće jer su smatrali da im pripremiti organizam za velike vrućine, jer su bili većinom zemljoradnici. To je bio jedan od razloga obilnijeg korišćenja ovog pića(tako su verovali, običaj).

Elen nigde ne pominje alkohol (mešavinu ovog pića sa alkoholom) samo ga ti pominješ. Bolje reći izmišljaš.

Nego kad ćeš priznati grešku. Nikada, zar ne.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Elen nigde ne pominje alkohol (mešavinu ovog pića sa alkoholom) samo ga ti pominješ. Bolje reći izmišljaš.

Hoćeš me uvjeriti da je "proročica" Ellen White tijekom apstinenencije te strašne muke prolazila jer je bila 'ovisnica o vodi u octu"!?!?!? ;)

Jedino je alkohol u octu, koji je sadržavao ocat iz toga vremena, mogao biti uzrok teške ovisnosti Ellen White.
Dakle, "proročica" vam je bila teška alkoholičarka. Prema njenom svjedočenju, jedva je ostala živa za vrijeme odvikavanja od alkoholne ovisnosti. Sama kaže, da se ni za što nije usrdnije Boga molilo, koliko se molilo da izdrži sve te muke apstinencijske krize i da se iz toga izvuče. Sama je, hvala Bogu, ostavila svjedočanstvo o svojim sklonostima alkoholizmu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoćeš me uvjeriti da je "proročica" Ellen White tijekom apstinenencije te strašne muke prolazila jer je bila 'ovisnica o vodi u octu"!?!?!? ;)

Jedino je alkohol u octu, koji je sadržavao ocat iz toga vremena, mogao biti uzrok teške ovisnosti Ellen White.
Dakle, "proročica" vam je bila teška alkoholičarka. Prema njenom svjedočenju, jedva je ostala živa za vrijeme odvikavanja od alkoholne ovisnosti. Sama kaže, da se ni za što nije usrdnije Boga molilo, koliko se molilo da izdrži sve te muke apstinencijske krize i da se iz toga izvuče. Sama je, hvala Bogu, ostavila svjedočanstvo o svojim sklonostima alkoholizmu.

Ne razumeš. Kada je čovek na visokom duhovnom nivou kao Elen, on doživljava svaku manu i najmanju kao veliki problem. To je duhovna borba, no ti recimo opsuješ bez pardona i ne osećaš grižu savest...takođe izmišljaš na čoveka, svedočiš lažno ali nemaš griže savesti. Ne razumeš ti to...teško je to neposvećenom čoveku razumeti.
Nigde alkohol ne pominje, pominješ ga samo ti. Potraži i sam malo...to je skvoš piće.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"..saw non-alcoholic switchel, typically made with vinegar, water, and molasses"-bezalkoholni švicel, sa siretom, vodom i melasom. To je bio jedan koktel ovog pića.

Sama je, hvala Bogu, ostavila svjedočanstvo o svojim sklonostima

Upravo taj tekst samo pokazuje da nije bila alkoholičar jer prvo ne pominje mešanje sa alkoholom niti ga igde pominje već samo sirće a sa druge strane ona javno ukazuje na svoju zavist od ovog napitka a ne skriveno..a svi znaju da je ona bila protivnok alkoholizma. Ona ovo ne bi pisala da je mislila na alkohol...jer je sama protivnik alkohola. Ali pošto javno piše, ona piše o zavisnosti od sirćetnih koktela. Ne bi javno pisala o svojoj zavisnosti od alkohola jer je sama protivnik toga.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Takođe, postoje primeri fermentacije u nekim organizmima i kada se ne koriste alkoholna pića a deluje poput alkohola. To se u medicini naziva "sindrom auto-pijanstva". Recimo sa kvascem...kada se višak ugljenih hidrata pretvara u alkohol, pa ima uticaj na organizam kao da je u pitanju ovisnost od alkohola. I onda je teže ostaviti tu naviku. Upravo stvara osećaj ovisnosti...neko od čipsa čak može imati ovaj sindrom. Elen je verovatno imala ovaj sindrom od sirćeta.

Dakle, kao što vidiš, sve se da proveriti i pokazati. To se danas naziva sindrom "sindrom auto-pijanstva".

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Zna se da rakija ne izaziva vizije (osim ako se ne popije celo bure), te je zato ne treba, ako se želi biti "prorok" piti rakiju, nego se nalivati octom.... Posle, kada nas uhvati griža savesti, onda napadamo ocat...
Sone vi , i slap malo preterujete , pa i Isus je pijo vino .
Pa ako je Jelica popila koju čašicu , pa toje bilo zbog probave , kako nerazumjete , toje da želudac bolje radi.
preuzmi (1).png

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nema ovisnosti ako nema alkohola. I nema apstinencijske krize ako nema ovisnosti. Po opisu same "proročice" Ellen White vidjesmo da je prošla najstrašnije muke kroz koje prolaze ovisnici, bilo alkoholičari bilo narkomani. Dakle, "proročica" Ellen White je bila teška ovisnica o alkoholu - alkoholičarka.

Ništa čudno, Miller je bio alkoholičar, Joseph Bates također

Sone vi , i slap malo preterujete , pa i Isus je pijo vino .
Pa ako je Jelica popila koju čašicu , pa toje bilo zbog probave , kako nerazumjete , toje da želudac bolje radi.

Ma neeeee, nisi razumijela.

Slap i ja naglašavamo licemerje i lažnost "proroštva" protestantkog "ostatka"...

Nismo protiv vina, rakije, piva, kave...

Mi ih niti idealizujemo, ali niti vršimo i propagiramo idolatriju "apstinencije".

A to upravo čine "proroci" iz kukuruzišta...

Mi ne govorimo da je apstinencija "Božanska" objava i put ka spasenju. Ta tko smo mi da Boga ispravljamo, kao što to čine promoteri "zdravstvene reforme", "zdravstvenog zakona", kako god da se zove ludilo i licemerje alkoholičara i narkomana koji sebe predstaviše kao "proroke".

.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne razumeš. Kada je čovek na visokom duhovnom nivou kao Elen, on doživljava svaku manu i najmanju kao veliki problem.

Njezin duhovni nivo bio je toliko "visok" da je čitavih sedam godina naučavala kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, kako je tada Bog odbacio čitavi pokvareni svijet i kako je tada završilo vrijeme za pokajanje i spasenja čitavog pokvarenog svijeta - sviju koji nisu pripadali "Adventnom narodu".

To je duhovna borba, no ti recimo opsuješ bez pardona i ne osećaš grižu savest...takođe izmišljaš na čoveka, svedočiš lažno ali nemaš griže savesti. Ne razumeš ti to...teško je to neposvećenom čoveku razumeti.

Veliš, ja izmislim na čovjeka i nemam grižnju savjesti. :) A vidi, Ellen White okleveće čovjeka ni kriva ni dužna, a grižnju savjesti osjeća taj oklevetani čovjek. I ne ispričava se "proročica" njemu, nego se on ispričava "proročici".

Nigde alkohol ne pominje, pominješ ga samo ti. Potraži i sam malo...to je skvoš piće.

Ne spominje ona alkohol, točno. "Proročica" vam samo svjedoči da je prolazila strašne muke zbog apstinencije od octa. Sama svjedoči: Borba se nastavljala, a ja sam tjednima bolne muke prolazila. Svi su mislili da je nemoguće da to preživim. Znate svi da smo se usrdno utjecali Gospodinu, a najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje. Nastavila sam se odupirati želji za octom i napokon sam pobijedila. Sada više nemam potrebe kušati bilo što slično. (Ellen White, Letter 70, 1911, reproduced in Counsels on Diet and Foods, p. 485.)

Dakle, bila je notorna ovisnica kad je prolazila ovo što sama gore opisuje. Ako ta ovisnost nije bila o alkoholu u octu, kako ti tvrdiš, kaži nam ti koji se drugi opijat nalazi u octu, da je ovakve strašne muke i opasnost za sam život prolazila Ellen White apstinirajući od octa?

I drugo, ako Ellen White naprosto nije podnosila ocat, opet kako ti tvrdiš, "koji vrag ju je tjerao da ga pije"?!?!

I treće, ako je to što je pila Ellen White potpuno bezazleno, opet kako ti tvrdiš, zašto ona poručuje kako konzumacija octa pogađa čovjekov moral i čovjekov duhovni život?

Upravo taj tekst samo pokazuje da nije bila alkoholičar jer prvo ne pominje mešanje sa alkoholom niti ga igde pominje već samo sirće a sa druge strane ona javno ukazuje na svoju zavist od ovog napitka a ne skriveno..

OK, ti ćeš nam još samo navesti koji drugi opijat se nalazi u octu, zbog kojega je Ellen White prolazila najstrašnije muke apstinirajući od octa.

a svi znaju da je ona bila protivnok alkoholizma.

A pila vino i rakiju. Svedoči to sama ona i svjedoči to muž joj James White. Hoćeš li citate i za ovo?

Ona ovo ne bi pisala da je mislila na alkohol...jer je sama protivnik alkohola.

Mašiš temu. Bila je ovisnica i odvikavala se od te ovisnosti. Točka. A to nisu izmislili "pljuvački sajtovi", nego je svjedočanstvo o tome ostavila sama "proročica koja je govorila u drskosti". Ako ta ovisnost nije bila zbog alkohola u octu, kako ti k'o papagaj ponavljaš, molim te navedi ovdje koji se to drugi opijat nalazi u octu o kojem je Ellen White bila ovisna.

Ali pošto javno piše, ona piše o zavisnosti od sirćetnih koktela. Ne bi javno pisala o svojoj zavisnosti od alkohola jer je sama protivnik toga.

Već rekoh, ali kada ti ponavljaš ponovit ću i ja. Ako nije bila ovisnica o alkoholu u octu, o kojem drugom opijatu u octu je bila ovisna?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Njezin duhovni nivo bio je toliko "visok" da je čitavih sedam godina naučavala kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, kako je tada Bog odbacio čitavi pokvareni svijet i kako je tada završilo vrijeme za pokajanje i spasenja čitavog pokvarenog svijeta - sviju koji nisu pripadali "Adventnom narodu".

Veliš, ja izmislim na čovjeka i nemam grižnju savjesti. :) A vidi, Ellen White okleveće čovjeka ni kriva ni dužna, a grižnju savjesti osjeća taj oklevetani čovjek. I ne ispričava se "proročica" njemu, nego se on ispričava "proročici".

Ne spominje ona alkohol, točno. "Proročica" vam samo svjedoči da je prolazila strašne muke zbog apstinencije od octa. Sama svjedoči: Borba se nastavljala, a ja sam tjednima bolne muke prolazila. Svi su mislili da je nemoguće da to preživim. Znate svi da smo se usrdno utjecali Gospodinu, a najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje. Nastavila sam se odupirati želji za octom i napokon sam pobijedila. Sada više nemam potrebe kušati bilo što slično. (Ellen White, Letter 70, 1911, reproduced in Counsels on Diet and Foods, p. 485.)

Dakle, bila je notorna ovisnica kad je prolazila ovo što sama gore opisuje. Ako ta ovisnost nije bila o alkoholu u octu, kako ti tvrdiš, kaži nam ti koji se drugi opijat nalazi u octu, da je ovakve strašne muke i opasnost za sam život prolazila Ellen White apstinirajući od octa?

I drugo, ako Ellen White naprosto nije podnosila ocat, opet kako ti tvrdiš, "koji vrag ju je tjerao da ga pije"?!?!

I treće, ako je to što je pila Ellen White potpuno bezazleno, opet kako ti tvrdiš, zašto ona poručuje kako konzumacija octa pogađa čovjekov moral i čovjekov duhovni život?

OK, ti ćeš nam još samo navesti koji drugi opijat se nalazi u octu, zbog kojega je Ellen White prolazila najstrašnije muke apstinirajući od octa.

A pila vino i rakiju. Svedoči to sama ona i svjedoči to muž joj James White. Hoćeš li citate i za ovo?

Mašiš temu. Bila je ovisnica i odvikavala se od te ovisnosti. Točka. A to nisu izmislili "pljuvački sajtovi", nego je svjedočanstvo o tome ostavila sama "proročica koja je govorila u drskosti". Ako ta ovisnost nije bila zbog alkohola u octu, kako ti k'o papagaj ponavljaš, molim te navedi ovdje koji se to drugi opijat nalazi u octu o kojem je Ellen White bila ovisna.

Već rekoh, ali kada ti ponavljaš ponovit ću i ja. Ako nije bila ovisnica o alkoholu u octu, o kojem drugom opijatu u octu je bila ovisna?
Sindrom auto-pijanstvo...fermentacija u organizmu. Postoji taj medicinski fenomen. Naveo sam. Najverovatnije je to uzrok i tako se stvorila neka vrsta zavisnosti. Nealkoholne supstance se pretvaraju u alkohol.

Znaš ti sve, nego pišeš za one koji ne znaju...

Natrag