EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tripo, dobar ti je ovaj selfie.

Pogledajte prilog 143041
Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ljubomorni Samael.... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ljubičast kao feminstkinje ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha oči zelene od kupusa i gasova ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Jovan je meni pokušao objasniti da bi Isus to mogao reći ako želi i onome kome želi. Ako se ne varam, odgovorila sam mu-Isus ne želi.

Ne samo da ne želi reći, nema što reći.

Dolazi kao lopov u noći, dolazi iznenada, isto kao što i smrt ona fizička dolazi svakom od nas.

Shvataš li poentu?

Kao što nitko ne može znati ni dana ni časa svog odlaska s zemlje, tako nitko ne može znati ni dana ni časa Pojave (dolaska) Sina Čovečijeg (Boga) u Slavi.

pročitaj ako imaš vremena, i ako li ju je nađeš, knjigu Zorana Đurovića, pravoslavnog teologa, slikara i prevodioca knjige "Nakon 9 Stoljeća" od Iva Kongara, "Smrt će imati tvoje oči". Neverovatna je, u njoj autor vešto apologizira i Istočnu i Zapadnu soterologiju, pojašnjava Drugi Dolazak, vreme Milosti, mitarstva, Čistilište...

Ljudski. Slabi, bolesni, izopačeni ljudski duh koji je podložan da padne u zamku Đavla.

Sotonsko ljudski.

Sjeti se što i zašto Isus to govori Petru kada ga ovaj odvraća od ulaska u Jerusalem.

"Idi od mene sotone"

Ako zanemarimo njene vizije i zablude, sam stil pisanja je poučan i mjestimično prihvatljiv. Ima neku sličnost sa knjigama starijih duhovnih pisaca.

Skoro sva sektaška literatura ima takav stil,

Skoro sva.

To govori dve stvari. Da je prepisivala, krala i da je varala. Njezina "Velika Borba" je doslovno preprisani "Izgubljeni Raj" od Miltona.

Naime, i prostitutka "glumi" šta?

Da je zaljubljena u komintenta....

Isto kao i sektaši što glume stil pisanja i naracije Svetog Pisma, duhovnih autora.

Shodno tome, čitanje takvih autora, ma koliko nam pitki bili, a na raspolaganju imamo original, imamo Krista Živog, je bludničenje.

Biti ću malo oštriji u pređenju.

Osećaj nakon čitanja sektaške literature, ma koliko da je "pitka" i "poželjna" je identičan osećaju nakon seksualnog odnosa sa osobom koju ne volimo, ali nas požuda tera da sagrešimo bludno.

Kratkotrajni osečaj ispunjenja (orgazmičkog) a onda tama i praznina.

Nema onog spokoja kojeg ljubav, ona prava donosi.

Jovan će svakako morati najprije riješiti svoj odnos s Gospodinom, jer bez Isusa, Sina Božjega ne može ništa. Kad kažem riješiti, ali mislim na molitvu i traženje i pražnjenje, uglavnom zauzeti stav djeteta.

Upravo tako. No, vrlo dobro znam kako Bog "resetira", čini to iznenada, lomeći volju onih koji Ga odbijahu.

Isus zato i traži od nas da se pokajemo i oslobodimo svog ega.

Što misliš kako se osjećala bludnica koju su doveli k Isusu da Ga iskušaju?

Strah od smrti ju je lomio kao što moćna bujica lomi sve pred sobom. I onda na kraju Isusove, ravne, reči: "Ni ja te ne osuđujem. IDI I NE GRIJEŠI VIŠE" kojima je njezin ego, ono što ju je tjeralo na grijeh, skršen u potpunosti.

Ili lom u Saulu na putu za Damask, kada čuje pitanje (koje drugi čuju kao huk vetra): "Saule, Saule, ZAŠTO ME PROGONIŠ?" uz istovremeni bljesak kojim Saul gubi VID.

Saul je slomljen, razoren, iskidan, a onda ponovo sastavljen oko jezgra koje je bilo u njemu, oko iskrene ljubavi za Bogom.

Ili Petar koji se tri puta odriče Isusa, a onda brizne u plač...

Zato i kažem, da je mnogo bolje sam se isprazniti i predati Bogu (kao bludni sin) nego li Ga toliko izazivati da nas On "resetira".

Pazi, ima takovih ljudi koji zaista ne mogu sami sebe predati Bogu, ali za koje Bog ima posebne planove i misiju. Takve On lično "resetira".

Da li je Jovan među takvima?

To ne znam. Samo Bog zna, ali se zaista bojim da u Jovanu nema ljubavi prema Bogu onakvom kakav Bog jest.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Otkrio sam tko je učitelj ove trojice subotara, Kainosa, tripe i Jovana. Evo im učitelja kod kojega su se školovali:

Ni sam nisi svjestan koliko si u pravu....

Kada bi oni koji podržavaju kreauturu s video klipa znali za koga on u stvari radi (a oni misle da je antiamerikanski nastrojen) shvatili bi sa kakvom lažljivom spodobom imaju posla.

Uzgred, znaš li čiji je pulen predstavnik bogohulnice za ove prostore i Transilvaniju?

Aleksandra Vučića....

Koliko me to ne čudi?

Nimalo, jer znam da je Samael - Sotona veliki prevarant (uzgred, to je prema Muhamedu, jedan od epiteta alaha, pominje se u suri kojom se negira Raspeče i Uskrsnuće)

Ps. Spodoba s slike je, khm, khm, veliki mrzitelj Crkve Katoličke....

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Dolazi kao lopov u noći, dolazi iznenada, isto kao što i smrt ona fizička dolazi svakom od nas.

Kao što i dolazimo na ovaj svijet. Po Božjem planu i u savršenom trenutku za nas.

pročitaj ako imaš vremena, i ako li ju je nađeš, knjigu Zorana Đurovića, pravoslavnog teologa, slikara i prevodioca knjige "Nakon 9 Stoljeća" od Iva Kongara, "Smrt će imati tvoje oči". Neverovatna je, u njoj autor vešto apologizira i Istočnu i Zapadnu soterologiju, pojašnjava Drugi Dolazak, vreme Milosti, mitarstva, Čistilište...

Potražit ću. Nešto sam čitala od Congara, ne sjećam se više što, ali pamtim jednu anegdotu koju je ispričao. On je sudjelovao kao teolog na II Vatikanskom koncilu i rekao kako su pravoslavci stalno ponavljali
-Ništa ne mijenjajte.-:)
Rekao je on i da su pravoslavci propustili svou povijesnu šansu za ujedinjenjem. Prošlo je od toga 50 godina i više.

Sotonsko ljudski.

Sjećam se da ima jedna studija koju je napisala Edith Stein. Ako se ne varam govorila je zanimljive stvari o duši u carstvu duhova. Potražit ću je.

Skoro sva sektaška literatura ima takav stil,
To govori dve stvari. Da je prepisivala, krala i da je varala. Njezina "Velika Borba" je doslovno preprisani "Izgubljeni Raj" od Miltona.

Haha, da to sam čula da je prepisivala. I da je imala sekretarice kojima je diktirala. Ako se usporedi sa sv. Katarinom Sijeskom, koja je navodno bila nepismena, ali kakve božanske spise nam je ostavila.

na raspolaganju imamo original, imamo Krista Živog

Ja sam Živa knjiga- rekao je Gospodin sv. Tereziji kad je bila žalosna jer su morali spaliti mnoštvo knjiga.

Što misliš kako se osjećala bludnica koju su doveli k Isusu da Ga iskušaju?

Ne znam, valjda jadno i uplašeno. Nije ona ni mogla odmah reagirati, nego tek kasnije kad je spoznala da je spašena.
Meni je najbolja Marija s alabastrenom posudom i Isusove riječi- Zaista, kažem vam, gdje se god bude propovijedalo ovo evanđelje, po svem svijetu, navješćivat će se i ovo što ona učini – njoj na spomen.«
To je jako lijepo što je Isus rekao..

Zato i kažem, da je mnogo bolje sam se isprazniti i predati Bogu (kao bludni sin) nego li Ga toliko izazivati da nas On "resetira".

Valjda čovjek treba pasti na samo dno i uvidjeti svu svoju bijedu, i tek onda je u stanju poželjeti novi i drugačiji život.

Pazi, ima takovih ljudi koji zaista ne mogu sami sebe predati Bogu, ali za koje Bog ima posebne planove i misiju. Takve On lično "resetira".

Bogu je najteže predati razum. I to vas muškarce više pogađa. To sam čitala. Ženi je po prirodi-lakše.

Da li je Jovan među takvima?

To ne znam. Samo Bog zna, ali se zaista bojim da u Jovanu nema ljubavi prema Bogu onakvom kakav Bog jest.

Daj Bože da bude među Isusovim prijateljima. Ja mu doista želim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I sta su protivnoci Adventizma imali sto su dane i sate potrosili na pisanju lazljivih gluposti ovde na forumu?
Sto je neko napisao na nekom tek okrecenom zidu "DJABE STE KRECILI
"

преузимање (7).jpeg

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, posla imamo sa "EGWistima- Šešeljistima". Reci još samo dobijete li kakvu diplomu kad završite školu kod "pismoznanca Šešelja"?
Šta ćeš kad čovek neopterećen religijom i dogmom može sa strane, nepristrasno, sagledati ove stvari. Ovo je primer kako nereligiozi ljudi nekada budu bolji od nekih religioznih.

Natrag