EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne skrivam, evo činjenica:

Da ubiješ čoveka pa kažeš..evo činjenica..nisam

Hoćeš li se uozbiljiti već jednom ili zaista moram da te korim?

De uozbilji se..ja ti pričam o prvom viđenju..ona tu vidi Hristov dolazak i vaskrs a ti pričaš da ona govori o oktobru 1844. Pa hoćeš priznati da si pogrešio po ovom pitanju? Kako ona može da priča o oktobru 1844 kada je ona dobila viziju u decembru 1844 i o onome što će biti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"On upire pogled na grobove zaspalih svetih, podiže oči svoje i ruke k nebu i uzvikuje: "Probudi te se! probudite se! probudite se! vi koji spavate u prahu i ustanite", Moje prvo viđenje, E.G.W
"Ubrzo naše oči bivaju privučene pojavom jednog malog crnog oblaka veličine otprilike kao pola čovečije ruke.....na oblaku sedi Sin Čovečiji..."Moje prvo viđenje", E.G.W

"U to vreme..dok sam se molila, na mene se spustila sila Božija..i tada mi je pokazano nešto u pogledu putovanja adventista u Sveti grad", E.G.W.

Znači, u decembru ona se ne vraća na oktobar već ide na vreme vaskrsa..a svakome je bilo poznato da se u oktobru nije dogodilo vaskrsenje mrtvih. Oni koji su slušali Elen su znali da ona ne govori o oktobru 1844 već o psolednjim danima. To je i vreme kada grešnici nemaju više vreme za pokajanje.

Nego, šta kažeš o vremenu Noja? Sedam dana nije Potop došao ali oni nisu više mogli da se pokaju. Vidiš da je vreme kraja milosti ipak opisanou Bibliji..za pretpotopni svet.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
ne u listopadu ili rujnome pre listopada..

dva meseca posle lsitopada? .. u lsitopadu a ona u prosincu

Slabo govoriš hrvatski. :p ali baš si me nasmijalo. Ma, samo ti koristi srpsko-internacionalne izraze, barem se u tome možemo razumjeti.

Nemoj se izigravati rečima :). istina je da je ona verovala da su vrata svetu zatvorena kao i ostali adventisti..nakon oktobra 1844. Ali to je samo do decembra verovala.

A-ha. Vidiš moju grešku u riječima, a ne vidiš blasfemiju Elleninog naučavanja?
Kažeš da je istina da je vjerovala da su vrata bila zatvorena. 'Ajde, barem nešto priznaješ.
Meni je svejedno do kojeg datuma je mislila tako, ali mislila je i naučavala. “Jer moje misli nisu vaše misli, i puti moji nisu vaši puti". Dovoljno. Ellenina riječ je bila u suprotnosti s Božjom Riječi u jednoj veeelikoj ISTINI:
„Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni."

Ja bih rekao svom bratu u veri da greši..da prizna grešku...i da se ne upliće na silu u ono što nije istina. Ja bih mu rekao da piše ono što je istina jer nije na čast same vere koju iznosite da se toleriše neistina. Miolim te, pokušaj da mu ukažeš da ne piše ono što je očito netačno.

:oops:

Čudi me da si ovo napisao. Niti ću koga opominjati, niti bih dozvolila da mene netko opominje. Ni u šali, a ako se meni omakne koja riječ i nešto bubnem, spremna sam ispričati se. Slapa ne poznam, niti on zna mene. Ako smo istomišljenici u ovoj ili nekoj drugoj temi, to je zbog pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Glede istina naše vjere, katolici misle isto. Slap i ja u Zagrebu, a Darth u Beogradu...distancija je velika, ali ona nije zapreka za jedinstvo vjere i zajedništvo srdaca u Kristovoj ljubavi.
Meni se čini da je tvoja percepcija zatajila. Ne govori Slap neistinu, naprotiv citira vam vaše izvore, ali ti njegove riječi doživljavaš kao neistinite jer ne odgovaraju slici koju ti imaš o Ellen. I koju god činjenicu da ti Slap iznese, primat ćeš je u negativnom kontekstu.
Jovane, nitko ne govori protiv tebe, jer ako tako budeš mislio, imat ćeš za neprijatelje miljune ljudi na čitavom svijetu, sve one koji su ukazivali i ukazuju na zablude u adventističkoj doktrini, a za koje je najviše odgovorna Ellen White.

P. S. I ja tebi želim sve najbolje. Mir i ljubav u srcu. Bog je stvorio srce čovjekovo i jedini On ga poznaje. Neka te Gospodin ispuni svojom milošću.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
De uozbilji se..ja ti pričam o prvom viđenju..ona tu vidi Hristov dolazak i vaskrs a ti pričaš da ona govori o oktobru 1844.

Kakvo viđenje, žena je halucinirala.

Pa hoćeš priznati da si pogrešio po ovom pitanju? Kako ona može da priča o oktobru 1844 kada je ona dobila viziju u decembru 1844 i o onome što će biti.

Što ti zapravo pokušavaš i što hoćeš? Deset puta sam ti citirao što sami tvoji adventisti deklariraju o zatvorenim vratima, a ti nasrćeš na mene jer te izluđuje ono što tvrde tvoji subotari. Prema tome, prestani zbog tvrdnji tvojih subotara nasrtati na mene, ili ovdje jasno izjavi da se odričeš adventizma.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakvo viđenje, žena je halucinirala.

Ok.. i da pođemo od te pretpostavke. Ok..halucinacija. Rekoh..ne ulazim ovde u prirodu njenih objava. Samo nas zanimaju ćinjenice u vezi samih objava. Ona u svom viđenju o kome smo pričali iz decembra 1844(ti kažeš halucinaciji..nije sada to u prvom planu) ne upućuje na ono što se odnosi na listopad 1844 već na ono što se odnosi na kraj vremena. Pa i vreme kada za grešnike ne treba se više moliti. To je ono što ona kaže(da li je vizija ili halucinacija..ostavićemo postrani..zanima nas sam događaj opisan tu).

Što ti zapravo pokušavaš i što hoćeš? Deset puta sam ti citirao što sami tvoji adventisti deklariraju o zatvorenim vratima,

Ja ne proričem da su pioniri to verovali..i to pogrešno sad predstvaljaš. Mi govorimo u vezi Elen da ona to ne uči više nakon decembra 1844. Ona sama to kaže. Takođe, njena prva vizija(koja govori o vremenu kad se ne treba moliti za grešnike) seže na kraj vremena. To je suština. A to što su pioniri verovali..ja se tu sa tobom slažem...i to je činjeica. No, ti ne želiš sa svoje strane priznati da to ne važi za Elen..ne zato što ja to kažem već zatio što smo videli i kroz njeno svedočenje i kroz njene vizije da ona ne ne spada u tu grupu pionira koji su to verovali i nakon decembra 1844.

Znači, Elen to ne veruje tako od decembra 1844. Slažeš li se sa time? Ja se slažem sa tobom za ostale pionire pa i za Elen do decembra 1844 jer to su činjenice(neću da govorim kako nije već što jeste) ali isto tako nadam se da si i ti spreman da zbog dokaza koje imamo, jasnih dokaza da ona to nije verovala nakon decembra 1844(rekoh do decembra i ona).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slabo govoriš hrvatski. :p ali baš si me nasmijalo.

Mislm da nisam ništa pogrešio u mesecima...samo možda sam kucanjem neko slovo pogrešno stavio. Nemam nikakav problem..to su staroslovenski nazivi za mesece :)..i meni prihvatljivi. Vidiš, oni su zadržali tu izvrnu slovensku odrednicu prema godišnjim dobima.

Kažeš da je istina da je vjerovala da su vrata bila zatvorena. 'Ajde, barem nešto priznaješ.
Meni je svejedno do kojeg datuma je mislila tako, ali mislila je i naučavala.

Naravno, ja uvek kažem kako jeste. Da i ona je bila u zabludi da kažemo do decembra 1844. A ko nikada nije imao neku zabludu..naravno. Bila je. No, važno je ovde činejnica radi samo pokazati tačno od kada nije to više verovala. Ovde se pogrešno iznova i iznova ponavlja zabluda da je ona to verovala do 1852 kao i ostali pioniri i zato sam striktan da se ta zabluda odagna. I tako ćemo onda moži da se usmerimo na konkretne stvari..kada znamo kada je šta bilo. Ako smo u zabludi iod samog poetka onda se ne može ići u dublje razrađivanje.

Ellenina riječ je bila u suprotnosti s Božjom Riječi u jednoj veeelikoj ISTINI:
„Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni."

To je drugo Isabel. Već smo i to konstatovali da u Bibliji zaista postoje granični periodi kraja vremena milosti. Recimo u doba Noja. Vidimo da i Otkrivenje o tome govori. Kada se pravedni obuku u bele haljine i 140000 zapečate, šta biva sa grešnicima? Ima li za njih nade ili sama Biblija kaže da će pretpreti 7 zala? Je li milost onda za njih i dalje ili nije? Šta misliš?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Meni se čini da je tvoja percepcija zatajila. Ne govori Slap neistinu, naprotiv citira vam vaše izvore, ali ti njegove riječi doživljavaš kao neistinite jer ne odgovaraju slici koju ti imaš o Ellen.

Već obajasnih u čemu je neistina. Istina je da je ona verovala do decembra 1844..neistina da je verovala to posle decembra 1844. Razgraničimo stvari kako jeste.

Jovane, nitko ne govori protiv tebe, jer ako tako budeš mislio, imat ćeš za neprijatelje miljune ljudi na čitavom svijetu, sve one koji su ukazivali i ukazuju na zablude u adventističkoj doktrini, a za koje je najviše odgovorna Ellen White.

Ma naravno, ja to tako ne doživljavam. Ja se samo borim za istinu da izađe na čistac. Ja nisam zaista bitan. Ja bih i voleo da ne obraćate pažnju na mene..već na ono što iznosim. Ja zaista nisam važan..niti imam nameru da se ja lično dokazujem. Zahvalan sam Bogu što mogu ovo izneti na način na koji to činim. Što mi daje snagu i istrajnost jer je u ovakvim diskusijma maratonskim to jako važno. Bez Hristove pomoći, sam lično ne bih to mogao.

P. S. I ja tebi želim sve najbolje. Mir i ljubav u srcu. Bog je stvorio srce čovjekovo i jedini On ga poznaje. Neka te Gospodin ispuni svojom milošću.

Uz Božiju pomoć i tebi svako dobro u Hristu. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Slabo govoriš hrvatski. :p ali baš si me nasmijalo.

Nemoj me sestro od jutra zasmijavati, molim te... prolio sam kafu-kavu(kahvu) po stolu, tipkovnici i sebi, smejući se.... Muči se jadan s hrvatskim, ajoooj, kako bi onda čitao djela Crkvenih otaca s oviju prostora?

Jedan jezik, dvije varijante (jedna očuvala slavenske riječi, druga isprimala što god joj se svidjelo) a on ga ne zna i slabo ga govori...

Gdje je išao u školu i kada, što je čitao i gledao (meni je djetetom bilo najmilije gledati emisije TV Zagreb - sadašnji HRT, Brixy-jev Alan Ford mi je kanon nad kanonima toga stripa...)...

A-ha. Vidiš moju grešku u riječima, a ne vidiš blasfemiju Elleninog naučavanja?
Meni je svejedno do kojeg datuma je mislila tako, ali mislila je i naučavala. “Jer moje misli nisu vaše misli, i puti moji nisu vaši puti". Dovoljno. Ellenina riječ je bila u suprotnosti s Božjom Riječi u jednoj veeelikoj ISTINI:

Naravno da će to vidjeti, jer oni su spremni na sve da bi sagovornika sapleli i oborili, smotali i uhvatili u svoju mrežu.

Upravo na onome što si podebljano citirala iz Svetog Pisma, padaju objave Ellen Gould Harmon White.

Čudi me da si ovo napisao. Niti ću koga opominjati, niti bih dozvolila da mene netko opominje. Ni u šali, a ako se meni omakne koja riječ i nešto bubnem, spremna sam ispričati se.

Opa, traži dakle cenzuru... hmmm

Tumblr_l_45426724846192.jpg

Uz sve to, ja se nikada ne ispričavam. Govorim istinu, i ako se ona nekome ne sviđa, ja sa time nemam problema. Oni imaju.

Sestro, oni su se, svoje postojanje poistovetili s učenjima Ellen Gould Harmon White, te je svako pominjanje iste u negatvinom kontekstu za njih lična uvrijeda. Igraju na SJW kartu "uvredljivosti" jer to im garantira "zaštitu".

No, prevarili su se.

Niti ti, niti slap, niti ja, ne napadamo ikoga ponaosob, nego duh koji ih vodi razokrivamo kao sotonski (što on - ona, zaista i jeste)

Prema tome, prestani zbog tvrdnji tvojih subotara nasrtati na mene, ili ovdje jasno izjavi da se odričeš adventizma.

Neće uraditi ni jedno ni drugo.

U pitanju je sama srž onoga što on veruje i odricanje od toga bi ga dekonstruisalo, a to je veoma bolan i težak čin.

Uz sve to, potrebno je da se odrekne svega što adventizam (Mileritizam kao soj Sola Scriptura) nosi.

Želi li to? Želi li odbaciti blasfemije o Isusu kao anđelu? Odbaciti blasfemije o Isusu kao bratu sotoninom? Želi li odbaciti judaizerski pogled na Boga?

Bojim se da je za to potrebno posedovati dve stvari:

Iskrenost (koju je Saul iz Tarza imao) u veri

Božanska intervencija (Saule, Saule, zašto Me progoniš?)

Bez ovog prvog Jovan ne može spoznati drugo.

Kako bi i mogao, kada ima sasvim drugu sliku o Bogu?

Da mu se Bog i objavi, doista objavi i pokaže mu Istinu, Jovan je ne bi prihvatio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo nas zanimaju ćinjenice u vezi samih objava. Ona u svom viđenju o kome smo pričali iz decembra 1844(ti kažeš halucinaciji..nije sada to u prvom planu) ne upućuje na ono što se odnosi na listopad 1844 već na ono što se odnosi na kraj vremena. Pa i vreme kada za grešnike ne treba se više moliti. To je ono što ona kaže(da li je vizija ili halucinacija..ostavićemo postrani..zanima nas sam događaj opisan tu).

Vrlo je važno da znamo da je riječ o njenim halucinacijama, koje s Bogom nemaju nikakve veze, ali ostavimo i to na trenutak po strani.

A na koga i na koje vrijeme Ellen White ovdje upućuje jasno je iz dva elementa - "Adventni narod" (Advent people) i "Ponoćni poklič" (Midnight Cry) - koji su samo i isključivo vezani uz tzv. "Adventni pokret" (Advent Movement) koji označava okupljanje oko Williama Millera, najavljivanje i iščekivanje Isusova dolaska na zemlju 22.10.1844. Sve je kristalno jasno, njezine halucinacije smještaju događaj u 1844. i akteri su oni oko nje - "Adventni narod" iz 1844.

Ja ne proričem da su pioniri to verovali..i to pogrešno sad predstvaljaš. Mi govorimo u vezi Elen da ona to ne uči više nakon decembra 1844. Ona sama to kaže.

Lažljivcima i lažljivicama nije vjerovati. Zašto tražiš da ja vjerujem jednoj notornoj lažljivici, koja je uz to i bogohulnica i kradljivica? Čovječe, ti nisi uračunljiv. Od mene tražiš da povjerujem nešto što ne vjeruju ni sami adventisti. Sami tvoji adventisti, tvrde:

Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .

Znači, Elen to ne veruje tako od decembra 1844. Slažeš li se sa time?

Zašto bi se složio s time, kad se s time ne slažu ni sami Adventisti sedmog dana. :) Već ti rekoh, ali dosadni čovječe (dosadniji si od mene), evo ti još jednom:

Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .

Natrag