ne u listopadu ili rujnome pre listopada..
dva meseca posle lsitopada? .. u lsitopadu a ona u prosincu
Slabo govoriš hrvatski.
ali baš si me nasmijalo. Ma, samo ti koristi srpsko-internacionalne izraze,
barem se u tome možemo razumjeti.
Nemoj se izigravati rečima
.
istina je da je ona verovala da su vrata svetu zatvorena kao i ostali adventisti..nakon oktobra 1844. Ali to je samo do decembra verovala.
A-ha. Vidiš moju grešku u riječima, a ne vidiš blasfemiju Elleninog naučavanja?
Kažeš da je istina da je vjerovala da su v
rata bila zatvorena. 'Ajde, barem nešto priznaješ.
Meni je svejedno do kojeg datuma je mislila tako, ali mislila je i naučavala.
“Jer moje misli nisu vaše misli, i puti moji nisu vaši puti". Dovoljno. Ellenina riječ je bila u suprotnosti s Božjom Riječi u jednoj veeelikoj ISTINI:
„Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni."
Ja bih rekao svom bratu u veri da greši..da prizna grešku...i da se ne upliće na silu u ono što nije istina. Ja bih mu rekao da piše ono što je istina jer nije na čast same vere koju iznosite da se toleriše neistina. Miolim te, pokušaj da mu ukažeš da ne piše ono što je očito netačno.
Čudi me da si ovo napisao. Niti ću koga opominjati, niti bih dozvolila da mene netko opominje. Ni u šali, a ako se meni omakne koja riječ i nešto bubnem, spremna sam ispričati se. Slapa ne poznam, niti on zna mene. Ako smo istomišljenici u ovoj ili nekoj drugoj temi, to je zbog pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Glede istina naše vjere, katolici misle isto. Slap i ja u Zagrebu, a Darth u Beogradu...distancija je velika, ali ona nije zapreka za jedinstvo vjere i zajedništvo srdaca u Kristovoj ljubavi.
Meni se čini da je tvoja percepcija zatajila. Ne govori Slap neistinu, naprotiv citira vam vaše izvore, ali ti njegove riječi doživljavaš kao neistinite jer ne odgovaraju slici koju ti imaš o Ellen. I koju god činjenicu da ti Slap iznese, primat ćeš je u negativnom kontekstu.
Jovane, nitko ne govori protiv tebe, jer ako tako budeš mislio, imat ćeš za neprijatelje miljune ljudi na čitavom svijetu, sve one koji su ukazivali i ukazuju na zablude u adventističkoj doktrini, a za koje je najviše odgovorna Ellen White.
P. S. I ja tebi želim sve najbolje. Mir i ljubav u srcu. Bog je stvorio srce čovjekovo i jedini On ga poznaje. Neka te Gospodin ispuni svojom milošću.