EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa kako neko moži i pomisliti da ona govori o 1844?

Tako što su idioti i bogohulnici izračunali da će Isus doći na zemlju 1844. O ona još kamenom u glavu udarena, možeš samo misliti što joj je sve moglo "pasti na pamet".

Šta ovde vidi? Vidi Hristov drugi dolazak..jasno je.

Izračunali su oni i vidjeli Isusa na oblacima i 1844. Pogotovo "u glavu udareni" imaju strašne halucinacije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da odagnamo poslednju sumnju. Elen još kaže šta se dešava u tom viđenju:

"On upire pogled na grobove zaspalih svetih, podiže oči svoje i ruke k nebu i uzvikuje: "Probudi te se! probudite se! probudite se! vi koji spavate u prahu i ustanite", Moje prvo viđenje, E.G.W

Šta ovde vidi Elen? Vidi vaskrs pravednika. Odnosi li se ovo na 1844? Naravno da ne. Ona vidi budućnost. Koju budućnost? Sam Hristov dolazak. Kako opet može neko poverovati da se ovo odnosi na 1844? Naravno da ne. Njeno viđenje se odnosi na vreme neposredno pred Hristov dolazak i sam Hristov dolazak.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jasno je. Elen u decembru 1844 ne gleda u oktobar 1844 već u vreme nakon decembra 1844..i šta vidi?

1. Zapečaćivanje svetih
2. Isus na oblaku
3.Vaskrs pravednih.

Koje je to vreme opisano u viziji nakon decembra 1844 kada ona dobija ovo viđenje? To ne može biti decembar 1844..ni 1851..ni 1888...to je vreme pred Hristov dolazak.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jasno je. Elen u decembru 1844 ne gleda u oktobar 1844 već u vreme nakon decembra 1844..i šta vidi?

Netočno. Jelena u "viđenju" govori upravo i isključivo o listopadu 1844. Jer:

1. Sama kaže: Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad (Ellen White, "Moje prvo viđenje"), a "adventni narod" je termin i ime vezan isključivo za Milerite iz 1844. godine.

2. Ellen White također u tom viđenju kaže: Na samom početku puta iza njih je svijetlilo jako svjetlo za koje mi je jedan anđeo rekao da je ponoćni poklič (midnight cry). (Ellen White, "Moje prvo viđenje"), a "ponoćni poklič" (midnight cry) je ponovo termin jedino i isključivo vezan za Milerite i 1844. godinu.
-----------------------------
Rezimirajmo: Pioniri su ti rodili kopilad.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Milost je sestro draga to što smo živi i imamo "vremena"....

Sve si lijepo napisao.
Onaj koji se nije "bojao" života, neće se bojati ni smrti.
Neposredno pred smrt, Mala Terezija je rekla: "Osjećam da mi se Vječnost približava velikim koracima, ne bojim se...ne dolazi Smrti po mene, već moj nebeski Otac. Jedno sigurno znam: da će me Milosrđe Božje uvijek pratiti."
A moja bolesnica mi je nekoliko puta rekla: "Vidim da je moj kraj blizu, ali ja imam mir."
To je naša vjera.

Vrata nikada nisu bila zatvorena, niti će ikada biti.

Ako postoje neka vrata koja su zatvorena, onda su to naša. I zato Isus kaže: "Evo stojim na vratima i kucam: ako tko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večerat ću s njim, i on s menom. Otkrivenje 3,21,

P. S. Što adventisti ne uzmu taj tekst koji je tako jasan i krasan, nego upropašćuju Otkrivenje sa svojim nebulozama.

Spasenje naše ničim uslovljeno nije osim našim poverenjem u Njega i činjenjem onoga što nam je On rekao da činimo.

Sva moja nada je u tebi! ( da li je to stih iz psalma ili što drugo, nema veze, došlo mi je tako...)

Subote, kupus, bualaštine prevaranata i licemera... nam nisu naređeni.

Od glupih pobožnosti, sačuvaj nas, Bože! (sv. Terezija Av.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Netočno. Jelena u "viđenju" govori upravo i isključivo o listopadu 1844. Jer:

Kako piše o listopadu kada govori o budućnosti nakon prosinca 1844 :) ? Kao kada bi rekao da je proroštvo nešto što se odnosi na prošlost. Hristov dolazak, zapečaćivanje 144000 se nije dogodilo ni u listopadu ni u prosicu 1844. To je tek terebalo da se dogodi..Hristov dolazak... vaskrs mrtvih..kako prorošto o ovome može biti nešto što opisuje prošlost:)..šta sve moraš raditi da pokušaš da zataškaš činjenice..??

Joj..kako ne želiš da priznaš pogrešku pa to je..pre bi se ti ubio nego da prizanaš pogrešku.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako piše o listopadu kada govori o budućnosti nakon prosinca 1844 :) ?

Ne postoji "adventni narod" u budućnosti, nego samo 1844. I ne postoji "ponoćni poklič" u budućnosti, nego samo 1844.

Rezimirajmo. U pravu su subotari kada sami deklariraju:

Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .

A "zatvorena vrata" prema pionirima Adventista sedmog dana znače:

1. Isus je 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike

2. Bog je toga dana odbacio sav pokvareni svijet (sve osim adventnog naroda)

3. 22.10.1844. završilo je vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika (svi osim adventnog naroda)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne postoji "adventni narod" u budućnosti, nego samo 1844.

A ona piše u prosincu 1844 ono što je videla a ne u listopadu ili rujnome pre listopada..pa da moćeš reći da se odnosi na listopad. Dva meseca nakon listopada ona piše i vidi šta će biti. I ti opet i pored jasnih referenci pokupšavaš ubediti valda sebe..ne znam koga..da se to što je videla u prosincu zapravo odnosi na listopad? Šta pišeš zaboga?

Recimo, kako može govoriti o vaskrsu mrtvih u listopadu 1844 kada je ona u prosincu 1844..dva meseca posle lsitopada? Kkao bi mogla pisati o vaskrslim mrtvima u lsitopadu a ona u prosincu kada se to još nije dogodilo? Kako ćeš to iskonstruistati? Misliš li ti malo?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kada smo kod odgovra, nije odgovorio iz adventističkog katkizma.

Nego? Koliko katekizama imate?

Tako da videsmo, on je potpuno pogrešno optužio nju da je verovala u nešto što ne stoji.
Znači, on ne govori istinu u vezi Elen. Nije verovala u zatovrena vrata za grešnike nakon decembra 1844.

:oopss: Tako znači, Slap ju je pogrešno optužio?
Nije vjerovala do decembra nego do novembra da su grešnici šljam i smeće i da ne zaslužuju spasenje Božje?
I zato im je ona zatvorila vrata?!

Nema brige Isabel. Nikome Elen ne oduzima spasenje niti ga odvaja od Boga. Ovo kako napisa osudi ti ženu ni krivu ni dužnu ni za šta :give_r:.

:) I tebi pozdrav s najboljim željama (a dobra želja je kao molitva), da ne budeš pristran i da upotrijebiš razum kojeg ti je Bog dao prije nego si upoznao i prigrlio Ellen White. Zar ne znaš da preveliki osjećaji zamute razum?
Nikoga ja ne osuđujem, pa ni Ellen. Ali i ja, kao i drugi, dužni smo ukazati na toksičnost njezine nauke. Ona ne samo da odvaja od Boga, već Ga i unakazuje. Jer naš Bog je Bog milostiv i bogat milosrđem.

Naravno, Elen je samo žena, verna Bogu i njeni saveti za duhovni život su izuzetno korisni i dobri. Naravno, ako imaš vremena uzmi jednu njenu knjigu i pročitaj...Pokušaj.

Tražiš od mene veliku žrtvu, znaš? Zašto to ne predložiš Slapu i DarthShone-u? :beee:
Pa, vjerujem da je ona tebi i adventistima pomogla u duhovnom životu, ali i jaaako odmogla. Ubacila vam je u srce opasne i pogibeljne misli o izabranju i lažna obećanja-kao da Isusa imate u šaci.
Treba vam velika odlučnost i volja da se ostavite tih tlapnji i prihvatite put istine i vjere, tj.
da se vratite na pravi PUT.
A što se tiče čitanja...pa znaš, ja sam dosta izbirljiva. Pročitala sam dosta knjiga i to vrijednih knjiga koje su mi pomogle u duhovnom životu i zato ne vjerujem da će mi Ellen nešto korisno prenijeti, ali pokušat ću. O. K.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako znači, Slap ju je pogrešno optužio?
Nije vjerovala do decembra nego do novembra da su grešnici šljam i smeće i da ne zaslužuju spasenje Božje?
I zato im je ona zatvorila vrata?!

Nemoj se izigravati rečima :). Znači, istina je da je ona verovala da su vrata svetu zatvorena kao i ostali adventisti..nakon oktobra 1844. Ali to je samo do decembra verovala. Prva vizija je kao što i ona kaže oagnala takva razmišljanja. To što su ostali pioniri još dugo ostali pri takvom stavu to je druga priča. Vidiš da on tvrdi da je i ona verovala do 1852 a ona sama kaže do decembra 1844. Ja bih rekao svom bratu u veri da greši..da prizna grešku...i da se ne upliće na silu u ono što nije istina. Ja bih mu rekao da piše ono što je istina jer nije na čast same vere koju iznosite da se toleriše neistina. Miolim te, pokušaj da mu ukažeš da ne piše ono što je očito netačno..zbog same vere koju predstavlja.

I tebi pozdrav s najboljim željama (a dobra želja je kao molitva), da ne budeš pristran i da upotrijebiš razum kojeg ti je Bog dao prije nego si upoznao i prigrlio Ellen White. Zar ne znaš da preveliki osjećaji zamute razum?
Nikoga ja ne osuđujem, pa ni Ellen. Ali i ja, kao i drugi, dužni smo ukazati na toksičnost njezine nauke.

Ukažite na "toksičnost" ali ne iznoseći neistine. Nije problem kada se susretnemo sa tačnim tvrdnjama. Ovo što se izvrće nije na čast ni jedne vere.

Tražiš od mene veliku žrtvu, znaš? Zašto to ne predložiš Slapu i DarthShone-u? :beee:
Pa, vjerujem da je ona tebi i adventistima pomogla u duhovnom životu, ali i jaaako odmogla. Ubacila vam je u srce opasne i pogibeljne misli o izabranju i lažna obećanja-kao da Isusa imate u šaci.
Treba vam velika odlučnost i volja da se ostavite tih tlapnji i prihvatite put istine i vjere, tj.
da se vratite na pravi PUT.
A što se tiče čitanja...pa znaš, ja sam dosta izbirljiva. Pročitala sam dosta knjiga i to vrijednih knjiga koje su mi pomogle u duhovnom životu i zato ne vjerujem da će mi Ellen nešto korisno prenijeti, ali pokušat ću. O. K.

Ja te pozvah...tvoja slobodna volja. Neće ti se ništa dogoditi ako pročitaš neku knjigu. Naravno, tvoja volja.

Budi jaka u Hristu!:)

Natrag