EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ona piše u prosincu 1844 ono što je videla a ne u listopadu ili rujnome pre listopada..pa da moćeš reći da se odnosi na listopad. Dva meseca nakon listopada ona piše i vidi šta će biti. I ti opet i pored jasnih referenci pokupšavaš ubediti valda sebe..ne znam koga..da se to što je videla u prosincu zapravo odnosi na listopad? Šta pišeš zaboga?

Recimo, kako može govoriti o vaskrsu mrtvih u listopadu 1844 kada je ona u prosincu 1844..dva meseca posle lsitopada? Kkao bi mogla pisati o vaskrslim mrtvima u lsitopadu a ona u prosincu kada se to još nije dogodilo? Kako ćeš to iskonstruistati? Misliš li ti malo?

Ništa ona nije vidjela. Ona naprosto kombinira svoje halucinacije i ono što što joj je rekao Joseph Bates. U biti je "nesretnica", a onda je takvu još upregne njezin muž James White, kad je "nanjušio" kako bi taj "koktel" njenih halucinacija i maštovitih Milerita mogao prodavati "ovcama". Nije slučajno James White brošuru koju je pokrenuo 1847. nazvao "A Word to the Little Flock" - Riječ malom stadu.

Povijest je puna slučajeva kada su bolesni ljudi spletom vrlo čudnih stvari bili od mnoštva drugih ljudi prihvaćeni njihovim idolom i vrhovnim duhovnim guruom. Uz Ellen White, spomenimo još neka imena: Ann Lee, Joanna Southcott, Joseph Smith, Mrs. Eddy, Charles T. Russell, Alexander Dowie i mnogi drugi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa ona nije vidjela. Ona naprosto kombinira svoje halucinacije i ono što što joj je rekao Joseph Bates. U biti je "nesretnica", a onda je takvu još upregne njezin muž James White, kad je "nanjušio" kako bi taj "koktel" njenih halucinacija i maštovitih Milerita mogao prodavati "ovcama". Nije slučajno James White brošuru koju je pokrenuo 1847. nazvao "A Word to the Little Flock" - Riječ malom stadu.

Povijest je puna slučajeva kada su bolesni ljudi spletom vrlo čudnih stvari bili od mnoštva drugih ljudi prihvaćeni njihovim idolom i vrhovnim duhovnim guruom. Uz Ellen White, spomenimo još neka imena: Ann Lee, Joanna Southcott, Joseph Smith, Mrs. Eddy, Charles T. Russell, Alexander Dowie i mnogi drugi.

Ona vidi u decembru 1844 sve ovo. Znači nemoguće je ono što tvrdiš, da ona misli na događaje iz oktobra 1844.

Jer u oktobru 1844 nije bilo vaskrsa mrtvih...a ona vidi to. Znači ona vidi ono što se još nije desilo a ne što se desilo.

Hoćeš li priznati grešku u tvom viđenju na šta se odnosi vizija?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tražiš od mene veliku žrtvu, znaš? Zašto to ne predložiš Slapu i DarthShone-u? :beee:

Ako misli na to da pročitam "djela" Ellen Gould Harmon White, neka hvala, tu sam "žrtvu" već podnio u mladosti.

Od mene mogu dobiti samo ovo što im dajem.

Traže li još, dobiti će i to.

Ukoliko pak traži da se netko od nas dvojice sinova Una Sancta pojavi na njihovim "bogoslužjima", i to se zahvaljujem s rezignacijom.

Ja sam se toga i takvog učenja, iako nikada istom ni pripadao nisam, odrekao pri krštenju, prvoj pričesti, krizmi, odričem ga se svake godine obnavljanjem Krsnih Zavjeta.

Upravo tako. Vrlo dobro sam iščitao "opus epistolarum" gatare iz Mainea, kao i "opus epistolarum" Briuklinskih svedoka lažnog boga.

Sve što imaju je laž, sektaška prevara i laž.

Sva moja nada je u tebi! ( da li je to stih iz psalma ili što drugo, nema veze, došlo mi je tako...)

On i jeste Ljubav, Vera, Nada...

"Da mi je i dolinom smrti proći ničeg se ne bojim jer Ti si samnom"

Tako znači, Slap ju je pogrešno optužio?
Nije vjerovala do decembra nego do novembra da su grešnici šljam i smeće i da ne zaslužuju spasenje Božje?
I zato im je ona zatvorila vrata?!

Ne nije ga Slap pogrešno optužio. Molim te ne nasjedaj na sektaške lingvističke vratolomije.

Ellen Gould Harmon White je propagirala svoju izmišljotinu o zatvorenim vratima sve do 1852, kada je menja u "odškirnuta vrata" i to samo i isključivo samo za "adventni narod" tačnije za one koji nju priznaju prorokom i slede njene objave.

Nikada se oni nisu odrekli "zatvorenih vrata", čitava im "teologija" i "soterologija" počiva na verovanju da se 22.10.1844 nešto dogodilo.

I upravo zbog ovoga svega što kažeš, subotare ovdje treba koristiti da nitko, ili da što manje ljudi, postanu subotari. Tko može postati subotar gledajući i čitajući ovdje sve njih. Zato, neka ih ovdje, neka laprdaju, neka se sramote, neka vrijeđaju, ... sve je to na veliku korist.

I ne samo ovdje, svugde ih treba razotkrivati, dekonstruisati, svugde i na svakom mestu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoćeš li priznati grešku u tvom viđenju na šta se odnosi vizija?

O halucinacijama bolesne osobe je riječ, a ne o viđenju. Njezine halucinacije nemaju nikakve veze s Bogom, dapače još su podsticane od drugih ljudi koji su bili zahvaćeni "adventno-mileritskim" ludilom u to vrijeme. A da je bila riječ o ludilu, i o kakvom ludilu je bila riječ, najbolje govore "plodovi" toga ludila koji se očituju i na ovome forumu kod svih vas kojima je Ellen White idol, kojoj se zapravo klanjate. Tako vas trojica, Kainos, Tripo i ti, odbaciste Boga Sina, a Laodikeju bolje ni komentirati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
O halucinacijama bolesne osobe je riječ, a ne o viđenju. Njezine halucinacije nemaju nikakve veze s Bogom, dapače još su podsticane od drugih ljudi koji su bili zahvaćeni "adventno-mileritskim" ludilom u to vrijeme. A da je bila riječ o ludilu, i o kakvom ludilu je bila riječ, najbolje govore "plodovi" toga ludila koji se očituju i na ovome forumu kod svih vas kojima je Ellen White idol, kojoj se zapravo klanjate. Tako vas trojica, Kainos, Tripo i ti, odbaciste Boga Sina, a Laodikeju bolje ni komentirati.

Ne ulazimo u prirodi vizije.

Govorimo činjenično, na koji period se odnosi ono što ona govori.

Slažeš se da je to ipak pred Hristov dolazak?

A ostalo...može kao posebna tema.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Tko odbaci Sina, nema ni Oca jer Otac i Sin jedno su Biće, o Duhu Svetom da i ne govorim.

Ps. Jedan od darova Duha Svetog je razum i prihvatanje Istine.

Pokazuju li akoliti subotarskog kulta da imaju taj dar?

Neka govore činjenice i ono što su oni, akoliti kulta ovde, ali i na drugim mestima napisali i izrekli.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Govorimo činjenično, na koji period se odnosi ono što ona govori.

Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Znači, Elen vidi Hristov dolazak, vidi vaskrs mrtvih(kada će vrata za grešnike biti zatvorena) a ti i dalje braniš neodbranjivo..da je ona tu pričala o 1844. Ona ovo piše u decembru mesecu 1844 šta vidi a ne šta je bilo. Ne može nikako biti da ona priča o oneme što je bilo(oktobara 1844) već što će biti. Zašto srozavaš svoj intelekt na ovaj način? Mislim tvoja stvar. Ali očito je i tvojima a i drugima da ti namerno skrivaš očite i jasne činjenice.

Ne možeš ko čovek priznati da si pogrešio. Sutra da ubiješ čoveka isto bi tako negirao..zar ne?

Poslednja izmena:
Natrag