EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .

A "zatvorena vrata" prema pionirima Adventista sedmog dana znače:

1. Isus je 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike

2. Bog je toga dana odbacio sav pokvareni svijet (sve osim adventnog naroda)

3. 22.10.1844. završilo je vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika (svi osim adventnog naroda)

Ponavljaćeš se do besvesti.

Imamo posla sa umovima koji će pre svet srušiti, druge oterati u ludnicu, ili u samoubojstvo, nego li prihvatiti gole činjenice i prestati da brane svoj sotonski kult.

Shvatamo li mi da je Millerovo laprdanje, Ellenine blasfemije za njih ono što je za nas Krist i Evanđelje?

Shvatamo li mi da oni svoje postojanje, svoje spasenje poistovećuju sa blasfemijama koje za njih nisu blasfemije nego Božanska poruka?

Shvatamo li mi da će se pre židov obratiti, muhamedanac obratiti i poverovati Kristu, nego što će se sektaš koji je sebe poistovetio s učenjem i načinima sekte suočiti s istinom i prestati da laž nameće i brani?

U njima je farizejski, sadukejski, pismoznanski duh, pomenutima je naime sam Bog govorio, gledali su Ga, ali Ga prepoznali nisu nego su u svojim gresima umrli.

I ovi će isto tako.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ponavljaćeš se do besvesti.

Imamo posla sa umovima koji će pre svet srušiti, druge oterati u ludnicu, ili u samoubojstvo, nego li prihvatiti gole činjenice i prestati da brane svoj sotonski kult.

Shvatamo li mi da je Millerovo laprdanje, Ellenine blasfemije za njih ono što je za nas Krist i Evanđelje?

Shvatamo li mi da oni svoje postojanje, svoje spasenje poistovećuju sa blasfemijama koje za njih nisu blasfemije nego Božanska poruka?

Shvatamo li mi da će se pre židov obratiti, muhamedanac obratiti i poverovati Kristu, nego što će se sektaš koji je sebe poistovetio s učenjem i načinima sekte suočiti s istinom i prestati da laž nameće i brani?

U njima je farizejski, sadukejski, pismoznanski duh, pomenutima je naime sam Bog govorio, gledali su Ga, ali Ga prepoznali nisu nego su u svojim gresima umrli.

I ovi će isto tako.

I upravo zbog ovoga svega što kažeš, subotare ovdje treba koristiti da nitko, ili da što manje ljudi, postanu subotari. Tko može postati subotar gledajući i čitajući ovdje sve njih. Zato, neka ih ovdje, neka laprdaju, neka se sramote, neka vrijeđaju, ... sve je to na veliku korist.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .

3. 22.10.1844. završilo je vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika (svi osim adventnog naroda)
Elen do decembra 1844. Ostali kako ko...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Elen do decembra 1844. Ostali kako ko...

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Opet ponavljanje. Hajd....

Ovo je videla 1851 a odnosi se na poslednje dane a ne na 1851. Tada(u poslednjim danima) molitve za svet neće biti celishodne. Kao što Noje više nije imao potrebe da se moli za svet nakon ulaska u barku. Tada je bilo kasno. Iako Potop nije došao narednih 7 dana. Tako i ovde...na kraju kada bude poslednih 7 zala za svet se ne treaba moliti. Kasno je tada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je videla 1851 a odnosi se na poslednje dane a ne na 1851.

Ne, odnosi se na "Adventni narod", a to su po subotarima okupljeni oko Millera 1884. da dočekaju Isusa na zemlji. ;)

Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad kao i bogatu nagradu onima koji čekaju povratak svojega Gospodina sa svadbe, smatram dužnošću da ukratko opišem što mi je Bog otkrio. (Ellen White, "Moje prvo viđenje")

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne, odnosi se na "Adventni narod",
Odnosi se na Adventni narod na kraju vremana, Da. A ne na 1844..valda si to hteo reći a ne 1884. No, vidi se da pišeš paušalno..čak i godine ovlaš stavljaš.

Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad

U Sveti Grad!!! Valda je jasno...Sveti Grad..na kraju vremena..pred Hrisstov dolazak. Pominje se i 144000 u tom viđenju. Sve je to u vreme sedam poslednjih zala. Tada nema vremena više za pokajanje. Ali se to nikako ne odnosi na oktobar 1844.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Svih 144000 spasenih zapečaćeni su i potpuno sjedinjeni. Na njihvoim čelima su ispisane reči: Bog, Novi Jerusalim, i blista jedna zvezda na kojoj se nalazi Isusovo novo ime" Moje prvo viđenje, E.G.W.

Kada će 144000 biti zapečaćeni? Prema Svetom Pismu tj. Otkrivenju 7..to će biti pre sedam poslednjih zala. Ona vidi već zapečaćene 140000 u svom viđenju. Pa kako neko moži i pomisliti da ona govori o 1844? Kada se tada još nisu ni pojavili 144000 a daleko od toga da su zapečaćeni? Jasno je.

Nema veze ovo sa oktobrom 1844. Odnosi se događanje nešto manje od 200 godina kasnije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odnosi se na Adventni narod na kraju vremana, Da. A ne na 1844..valda si to hteo reći a ne 1884. No, vidi se da pišeš paušalno..čak i godine ovlaš stavljaš.

;)

U Sveti Grad!!! Valda je jasno...Sveti Grad..na kraju vremena..pred Hrisstov dolazak. Pominje se i 144000 u tom viđenju. Sve je to u vreme sedam poslednjih zala. Tada nema vremena više za pokajanje. Ali se to nikako ne odnosi na oktobar 1844.

"Adventni narod" - Mileriti = 1844.

Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad kao i bogatu nagradu onima koji čekaju povratak svojega Gospodina sa svadbe, smatram dužnošću da ukratko opišem što mi je Bog otkrio. (Ellen White, "Moje prvo viđenje")

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Još jedan detalj iz "Prvog viđenja":

"Ubrrzo naše oči bivaju privučene pojavom jednog malog crnog oblaka veličine otprilike kao pola čovečije ruke.....na oblaku sedi Sin Čovečiji..."Moje prvo viđenje", e.g.w

Šta vidi Elen? Vidi dolazak Sina Čovečijeg na oblaku. To se nije ostvarilo u oktobru 1844a ona ovo vidi u decembru 1844..znači samo na budućnost se odnosi. Koju budućnosti? Na budućnost pred Hristov dolazak.

Kako neko može i dalje verovati da ona u decembru 1844 vidi bududućnost koja se odnosi na oktovbar 1844? Koji to smešan um može poverovati? Samo neko ko nikada nije pročitao ništa o d Elen. Taj može poverovati ovakva izmišljanja

Šta ovde vidi? Vidi Hristov drugi dolazak..jasno je.

Natrag