- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"
Pioniri (Ellen White, James White, Joseph Bates) su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. ..... “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” .
A "zatvorena vrata" prema pionirima Adventista sedmog dana znače:
1. Isus je 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike
2. Bog je toga dana odbacio sav pokvareni svijet (sve osim adventnog naroda)
3. 22.10.1844. završilo je vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika (svi osim adventnog naroda)
Ponavljaćeš se do besvesti.
Imamo posla sa umovima koji će pre svet srušiti, druge oterati u ludnicu, ili u samoubojstvo, nego li prihvatiti gole činjenice i prestati da brane svoj sotonski kult.
Shvatamo li mi da je Millerovo laprdanje, Ellenine blasfemije za njih ono što je za nas Krist i Evanđelje?
Shvatamo li mi da oni svoje postojanje, svoje spasenje poistovećuju sa blasfemijama koje za njih nisu blasfemije nego Božanska poruka?
Shvatamo li mi da će se pre židov obratiti, muhamedanac obratiti i poverovati Kristu, nego što će se sektaš koji je sebe poistovetio s učenjem i načinima sekte suočiti s istinom i prestati da laž nameće i brani?
U njima je farizejski, sadukejski, pismoznanski duh, pomenutima je naime sam Bog govorio, gledali su Ga, ali Ga prepoznali nisu nego su u svojim gresima umrli.
I ovi će isto tako.