EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pogledajte što pioniri Adventista sedmog dana pišu i godine kada to pišu.

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Isto to svjedoči Joseph Bates:

1. "Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

2. "Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet."(Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

A i James White:

1. "Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.'(James White, Present Truth, 1850. god.)
-------------------------
Samo idiot ne vidi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

To su njena viđenja za vreme pred kraj sveta. Ne za 1844 ili 1849 ili 1851. Ona to vidi tih godina ali se vizija odnosi na vreme pojave 144000 i ukazuju na vreme posletka.

Isto to svjedoči Joseph Bates:

1. "Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

2. "Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet."(Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

Jozef Bejts je nešto drugo. On je jedan od pionira koji je kasnije promenio mišljenje.

No, zamisli da si ti jedan od pionira. Kako ti nemenjaš mišljenje nikada čak i kada si očito u krivu ti ne bi promenio do 1995 godine :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, Gospodin ti pokazaje koliko moraš trpjeti za njegovo ime. ( usp, Dj. 9) :give_r:

A što mogu? A kako je tek bilo onima koji su živjeli zajedno s njihovom proročicom koja je ovako govorila i pisala:

Bog ili poučava svoju Crkvu, ukorava i osuđuje njene prestupe i jača njenu veru, ili ne. Ovo je delo Božje, ili nije. Bog nema ništa zajedničko sa sotonom. Moj rad nosi pečat Božji, ili pečat neprijatelja. Ovde nema ništa polovično, nikakvog nagađanja. Svedočanstva su delo Božjeg Duha, ili pak delo neprijatelja. (Ellen White, Svjedočanstva za crkvu, Vol 5)
------------------
Prema tome, veselimo se zajedno da se nismo s jednom ovakvom susreli.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Slape, Gospodin ti pokazaje koliko moraš trpjeti za njegovo ime. ( usp, Dj. 9) :give_r:

Iako nije upućeno meni, odgovaram na ovo, jer se i mene tiče.

Poziv koji je Gospodin (Adonai) Isus Krist, izrekao je jasan da jasniji ne može biti. Svako ko želi biti Kristov mora uzeti svoj Križ i poći za Njim. Umrijeti za Njega.

Dakle, obećane su nam trpnje, patnje, a ne: " Vi ste sudije, vi ste svemoćni"....

Uz sve to, obećano nam je da je On, Bog, ne anđeo (kako to tvrde sledbenici prevarantkinje iz Maine-a, u sve dane do svršetka sveta.

Nikakva vrata koja se zatvaraju nisu nam nagoveštena. Uostalom, kako bi i bila kada je Isus, sam Isus ta vrata?

A što mogu? A kako je tek bilo onima koji su živjeli zajedno s njihovom proročicom koja je ovako govorila i pisala:

Bog ili poučava svoju Crkvu, ukorava i osuđuje njene prestupe i jača njenu veru, ili ne. Ovo je delo Božje, ili nije. Bog nema ništa zajedničko sa sotonom. Moj rad nosi pečat Božji, ili pečat neprijatelja. Ovde nema ništa polovično, nikakvog nagađanja. Svedočanstva su delo Božjeg Duha, ili pak delo neprijatelja. (Ellen White, Svjedočanstva za crkvu, Vol 5)
------------------
Prema tome, veselimo se zajedno da se nismo s jednom ovakvom susreli.

Možda se i ne susrećemo s takvom "proročicom", no sa njezinim akolitima se susrećemo.

A svako od njih nosi njezin duh.

Jovan njezinu nasrtljivost, Laodikeja njezin bes, kradljivac identiteta njezinu podrugljivost i aroganciju, Zagi njezinu aroganciju i licemerje....

Upravo to i pokazuje da oni nisu Kristovi, niti su ikada i bili.

Prepoznaješ li Krista u njima?

Ja Ga ne prepoznajem, vidim samo licemerne, u sebe zaljubljene, nasrtljive, lažljive, histerične, arogantne osobe.

A to su sve osobine duha koji ih vodi.

Pa, dobro. Ako je napisala, napisala je. Ali, sklona sam vjerovati da je pojam zatvorenih vrata bio prisutan i dalje.
Zašto? S tim se moglo zastrašivati ljude. Ako se glas o njoj kao proročici proširio i ako su ljudi tada bili tako lakovjerni lakše su prihvaćali adventistički pokret za čije pripadnike su vrata bila otvorena.

Upravo i vrata su i dalje zatvorena.

Shvati, oni nikada nisu odustali od blasfemije o zatvorenim vratima. Nikada. Odškinuli ih jesu (istražni postupak - investigative judgement) ali samo i isključivo samo za one koji prihvate da su oni, adventisti sedmog dana "verni ostatak".

Shvataš li sada?

Svima koji ne prihvataju subotarstvo, svima koji ne slede "duha proroštva" iz Maine-a, vrata su zatvorena, doslovno i metaforički. Onima koji pripadaju tom kultu, vrata su odškrinuta.

A zatvoriče se ukoliko se sumnja u Ellen Gould Harmon White i njena tumačenja, objave.

Upravo je to razlog zašto svi oni, svio oni sa kojima se ovde raspravljamo, svaki ponaosob upiru da "dokažu" ispravnost svoje vere u Ellen Gould Harmon White.

Od uspešnosti u tome zavisi im prolaz kroz vrata...

Shvati, oni veruju da su u "istražnom postupku", a jedan od zadataka koji moraju ispuniti je da, pored subotarenja, prejedanja kupusom, je da veruju u Ellen Gould Harmon White.

Bez toga, bez ovog poslednjeg, vrata im se zalupljavaju pred nosem.

Milosrđe Božije? Otac koji čeka bludnog sina? Sin koji govori "Oprosti im Oče"... Toga kod njih NEMA.

Možda ću biti malo pregrub u oceni, no stvari sada postaju mnogo jasnije.

Ellen Gould Harmon White, nije za njih samo proročica, nije za njih samo "utješitelj", nego i PUT-ISTINA-ŽIVOT.

Da, dobro si pročitala, ludača iz Maine-a je svesno ili nesvesno (nadam se da je ovo drugo) za svoje sledbenike ne samo prorok, ne samo učitelj, ona je ne samo emanacija Duha Svetog, nego i jedini medijator, jedini posrednik između onoga što oni nazivaju Isusom (svedenim na ćatu, anđela) i njih.

Zato se je i ne odriču.

Zato je i brane.

Bez nje oni ne mogu biti spašeni.

Ona je ključar (njezine objave su jezgro doktrine).

Ona je tumač Svetog Pisma

Ona je medijator

Ona je Put ka Bogu

Ona je Istina o Bogu

Njezine objave (dakle i ona sama) vode u Život.

Verovanje u njezine objave je uslov "krštenja"...

Smrtna žena, u glavu udarena, lažljivica i prevarant, je za njezine sledbenike ono što je za nas Crkva, Duh Sveti, pa i sam Isus, sam Bog. ***

*** Sjeti se kako je Laodikeja vrištao da Slap i ja hulimo na Ellen Gould Harmon White... sjeti se. A na čoveka se ne može pohuliti.

Šta je dakle ona njima?

Gospodine Bože, smiluj se nama koji s ovakvim sotonistima imamo posla, te nam ako li je Volja Tvoja, daj snage da izdržimo u odbrani Istine.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Samo idiot ne vidi.

Oko je svijetiljka tijelu.
Dobro oko dobro vidi, a zlo oko čovjeka ( iz svoje tame i mizerije) projicira svoje zlo u drugog.

Kad smo kod nevaljalog oka, pročitala sam jedan zanimljiv zaključak:

Bez Ellen White ne bi bilo Adventističke crkve. Mnoge glavne doktrine ove crkve jednostavno ne bi mogle biti izvedene samo iz Biblije, jer ih nema, osim ako se Bibliji pristupa s predodžbama iz izvanbiblijskog izvora - poput nečijih vizija. Kao i drugi heretički kultovi, Adventistička crkva na Sveto pismo gleda samo kroz svoje neobično izglancane heretičke naočale. Bez "naočala" Mary Baker Eddy ne bi bilo kršćanskih znanstvenika. Bez "naočala" Josepha Smitha ne bi bilo mormonizma. Bez "naočala" Charlesa Tazea Russella ne bi bilo Jehovinih svjedoka.
Te su različite ličnosti pružile svojim sljedbenicima niz heretičkih ideja kroz koje gledaju na Bibliju. Adventisti sedmog dana kupili su svoje heretičke naočale u laboratorijima Ellen White.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Oko je svijetiljka tijelu.
Dobro oko dobro vidi, a zlo oko čovjeka ( iz svoje tame i mizerije) projicira svoje zlo u drugog.
Sada bi ti "kradljivac identiteta" - "Ivek" rekao da je to njegov argument.

No, niti je on tema, niti smo mi slepi da ne vidimo tamu koja iz njega izvire.

Bez Ellen White ne bi bilo Adventističke crkve. Mnoge glavne doktrine ove crkve jednostavno ne bi mogle biti izvedene samo iz Biblije, jer ih nema, osim ako se Bibliji pristupa s predodžbama iz izvanbiblijskog izvora - poput nečijih vizija. Kao i drugi heretički kultovi, Adventistička crkva na Sveto pismo gleda samo kroz svoje neobično izglancane heretičke naočale. Bez "naočala" Mary Baker Eddy ne bi bilo kršćanskih znanstvenika. Bez "naočala" Josepha Smitha ne bi bilo mormonizma. Bez "naočala" Charlesa Tazea Russella ne bi bilo Jehovinih svjedoka.
Te su različite ličnosti pružile svojim sljedbenicima niz heretičkih ideja kroz koje gledaju na Bibliju. Adventisti sedmog dana kupili su svoje heretičke naočale u laboratorijima Ellen White.

Upravo tako. No, adventisti su u idolatriji osnivaču/ci/ima otišli i korak dalje, te je ona za njih i Crkva, i Sveci, i Duh Sveti, i sam Bog.

Doslovno, oni bez nje ne postoje, bez nje su ništa.

Ujedno, oni žive imitacijom nje.

Istraživanje Pisama i "proroštva" je upravo to.

Duh koji ih vodi nije Duh Sveti (kako oni u svojoj aroganciji tvrde) nego Ellen Gould Harmon White.

Doktrine koje slede su njezine, juranjava za proroštvom je njezina, histerisanje o kraju sveta je njezino. (istini za volju, nije ona izvor ovih stvari, no ona im je te stvari prenela)

Natrag