EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
O.R.L. Crosier: "1846. godine objasnio sam ideju Svetišta u jednom članku u posebnom izdanju The Day Star, Cincinnati. Cilj tog članka bio je da podrži teoriju da su vrata milosti bila zatvorena, teoriju koju sam ja i skoro svi adventisti koji su usvojili poglede William-a Miller-a naučavali od 1844. do 1848. godine."

Evo ga! Cilj "teorije Svetišta" bio je podržati "teoriju zatvorenih vrata". Teoriju zatvorenih vrata odbacili su svi, čak i Adventisti sedmog dana, a ono što je jedino imalo za cilj poduprijeti odbačenu teoriju, kao svoje važno vjerovanje zadržaše Adventisti sedmog dana do dana današnjega. Rekli bismo - Pismo ala "The day Star"!

U slučaju vas subotara nije samo u pitanju nerazumijevanje teme, kod vas se radi o tome da vam je rodilište sagradio đavlina, navukavši vas na određivanje datuma Isusova dolaska ili Isusova preseljenja. Pioniri vam kopilad rodili.

Skrećeš temu.

Vi verujete da je Svetinja na zemlji. Zašto ne smeš to da priznaš. Da, vi verujete da je Svetinja na zemlji. Još preciznije, Crkve je Svetinja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Skrećeš temu.

Vi verujete da je Svetinja na zemlji. Zašto ne smeš to da priznaš. Da, vi verujete da je Svetinja na zemlji. Još preciznije, Crkve je Svetinja.

Krist je Glava Crkve? Je li onda Crkva Svetinja?

Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

A evo što su im vjerovali i naučavali "najistaknutiji utemeljitelji sekte":

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Pogledajte što su vjerovali i naučavali "SDA pajonirs" 1847., 1850., 1851. Bogohulnost koja im je i rodilište bila.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

A evo što su im vjerovali i naučavali "najistaknutiji utemeljitelji sekte":

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Pogledajte što su vjerovali i naučavali "SDA pajonirs" 1847., 1850., 1851. Bogohulnost koja im je i rodilište bila.
Pa to je to. Vi verujete da je Crkva Svetinja, i Miler je to mislio. Valda sada možeš videti koliko je Miler bio pod uticajem tradicionalizma.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa to je to. Vi verujete da je Crkva Svetinja, i Miler je to mislio. Valda sada možeš videti koliko je Miler bio pod uticajem tradicionalizma.

Samo đavlina ne vjeruje da je Kristova Crkva Svetinja.

"princeza" 1851. godine: to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio - "princeza" 1874. godine: Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Čini mi se da je negdje u Bibliji zapisano kako su se Izraelci uzdali u Kovčeg saveza i mislili da će ih on spasiti od neprijatelja, kad tamo- bili su poraženi, odoše u ropstvo, a s njima i Kovčeg saveza.

Američki protestanti su i dan danas posednuti Kovčegom saveza - škrinjom zavjetnom.

Da li je ikome jasno da se ma šta oni tvrdili, uopšte ne radi o Kršćanima, da je Krist za njih samo maska, krinka, kojom zavode naivne.

Samo đavlina ne vjeruje da je Kristova Crkva Svetinja.

Đavlina ne veruje ni da je Krst Bog, iako to vrlo dobro zna.

Isto kao i ovi što se u grudi junačke "busaju" da poznaju i veruju Pismima što znaju šta u Pismima piše, ALI IM NE VERUJU.

Da im veruju ne bi TRAŽILI I VEROVALI NEČEMU ŠTO U PISMIMA NE PIŠE.

Kakvi god da su protestanti, šta god da govore o Crkvi, niti jedan Luteran se ne bi usudio da promoviše izračunavanje datuma drugog dolaska, niti bi očekivao da Bog ponovi ono što se već dogodilo.

O propovedanju Boga koji se "pravda" da i ne govorim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Pa o tome pričam. Ipak verujete da je svetinja na zemlji. Dakle, to je i Miler verovao. Zato ništa nisam rekao netačno da je Miler bio pod uticajem tradicionalizma u pogledu razmevanja pojma "Svetinje"

On je zato došao do zaključka da kada se "čisti" svetinja to je čišćenje crkve..vernih na zemlji a to je Hristov drugi dolazak. Šta bi moglo značiti drugo "očišćenje" Svetinje(Crkve), osim Hristov povratak kada će verne uzeti k sebi i oni biti "očišćenji" od greha.

No, svetinja je na nebu pa ćišćenje svetinje na nebu ne znači automatski Hristov povratak. Tek kada se razume da je svetinja na nebu onda njeno "očišćenje" ne znači Hristovo povratak te da su Hristov povratak i "očišćanje" Svetinje dva odvojena događaja. Ako pak primenimo tradicionalistički pristup zaključak je da "očišćenje" nakon 2300 dana i noći znači Hristov dolazak.

Tradicionalizam je kumovao Milerovoj grešci u samom događaju koji će uslediti nakon 2300 dana i noći.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tradicionalizam je kumovao Milerovoj grešci u samom događaju koji će uslediti nakon 2300 dana i noći.

Bog je krivac za Millerovu grešku, kaže "princeza Jelena". Bog je svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke kad je Miller zbrajao i oduzimao, pa je Miller pogriješio. Miller je pogriješio, ali kriv je Bog prema vašoj princezi.

A kada smo kod kumovanja, nastanku vaše subotarske sekte kumovao je đavlina koji je nagovorio Millera da računa datum Isusova dolaska. Evo nešto o Millerovoj antibiblijskoj raboti.

Završetkom 1884. godine mnogi ljudi, bogobojazni i ljubitelji Božje riječi, s posebnim razlogom sjetili su se svečanog upozorenja Učitelja svojim učenicima dok su sjedili s Njim na Maslinskoj gori prije tisuću i osamsto godina, u vezi s Njegovim drugim dolaskom u snazi i slavi: "Ako vam netko kaže: Evo, ovdje je Krist ili tamo; ne vjerujte. Jer će ustati ... lažni proroci." (Mt 24,26)

Sada, ako izdvojimo jednu karakteristiku koja se ističe iznad drugih, za ocjenu lažnog proroka, to je onda nebiblijska praksa određivanja vremena za povratak našega Gospodina. Upravo mi danas svjedočimo baš ovakvom primjeru koji se događao vezano uz Williama Millera i Adventni pokret. Sama se ironija istine potrudila i učinila da se i vrijeme i stanje nakon antibiblijskog i promašenog Millerova proroštva nazovu „Velikim razočarenjem“.

Svršetak svega je, bez sumnje, blizu. Ali niti William Miller niti bilo tko drugi ne može reći koliko je blizu. Zaista, izričito učenje Učitelja zabranjuje bilo kojem čovjeku da računa vrijeme kada će se On vratiti. Čineći ovo ljudi preziru Njegovo učenje i odbacuju Njegovo Evanđelje. Sva proročanstva nedvojbeno ukazuju na ubrzano približavanje svršetka, ali zapovijed glasi: "Pazite, jer ne znate u koji će čas doći vaš Gospodar." "Taj dan i sat ne poznaju nikoga, ne, ni anđeli nebeski, već samo Moj Otac." (Mt 24 36,42) (Bruce Lambert, prosinac 1884.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog je krivac za Millerovu grešku, kaže "princeza Jelena". Bog je svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke kad je Miller zbrajao i oduzimao, pa je Miller pogriješio. Miller je pogriješio, ali kriv je Bog prema vašoj princezi.

Sam si potvrdio da vi smatrate Crkvu svetinjom, nju je i Miler smatrao svetinjom. Ti i dalje veruješ ono što i Miler.

Natrag