- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ne, precizirala sam i rekla da je datumiranje o Kristovom dolasku đavolsko.
Ok, ja sam i rekao..svako datumiranje je Biblijski princip osim datumiranje dolaska Hrista. Naravno, da je to nemoguće. Ali važni događaji jesu datumirani. Mislim da je veći problem kod tradicionalnih što zanemaruju datumiranje i istraživanje proroštva. Šteta, jer imamo proroštvo o vremenu prvog dolaska Hrista i još mnogo toga. Tradicionalni ne koriste te datume iz Danila recimo a to je tako moćno svedočanstvo za Hrista nehrišćanima.
Nego, kad smo kod proroka... Ti dobro poznaš Danijela? Čula sam da vi to imate u malom prstu.
Ja ga ne čitam, osim kad se čita u crkvi, ali često molim Hvalospjev stvorenja. Super je.
http://franjevacki-institut.hr/sadrzaj/pdf/2015-10-27-09-19-9636-.pdf
Ali, tražim jedan stih gdje Bog kaže Danielu: "Sviđaš mi se jer si čovjek želja."
Ne mogu ga naći.. pa ako mi možeš pomoći. Moguće da je takav prijevod, a možda je i parafrazirano, ali smisao bi trebao biti taj.
Danilo mili čoveče -Danilo 10,11:"I reče mi: Danilo, mili čoveče! Slušaj reči koje ću ti kazati, i stani pravo, jer sam sada poslan k tebi". Danilo je mio jer stalno traži, istražuje...Bog ga pohvaljuje i kaže "mili čoveče" te mu otkriva proroštva. Zato su Bogu zaista mili oni koji traže istražuju...kao Danilo.