Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
To sto ga imaju i zivotinje ne dokazuje da je to "samo energija",
Naravno da znači jer bi onda i životinje nastavile da žive kao duhovna bića.
jer se za Duh zivotinja kaze da on "ide pod zemlju" a Duh covekov "se vrati k Bogu".
Samo se postavlja pitanje, nebitno je za životinje gdje ide, naravno da ove besmislice spominješ jer te uništava nauka da je to isti duh.
Kad Duh ne bi bila nephodna komponenta Bogu za vaskrsenje, onda bi i Duh covekov isao pod zemlju!
Pa baš to dokazuje da duh nije osoba. Za životinje je nebitno gdje ide.
Jer sta ce Bogu energija da je skladisti,
Da bi imao inf. i da oživi ljude.
A ne vraca mu se energija od stoke, ko da je gadljiv na energiju stoke?
Nebitno gdje ide duh životinje, čak i ne piše da li ide gore ili ne.
Nego mu se vraca - "licnost", i to je nephodna komponenta potrebna za vaskrsenje!
Šta Mu ličnost za vaskrsenje, ide inf. onda vaskresenje nema smisla ako ide ličnost na nebo. Vi ste sve obesmislili.
Da bi dokazali jednu laž. upadate u drugu i tako sve redom.
A tamo ti kaze da je "propovedao Duhovima u tamnici",
Duhovima u tamnici znači umovima u tamnici, a ne bukvalno duhovnim bićima, duhovima.
U tamnici znači u grijehu.
kazes da Duh nije isto sto i Dusa i da se to ne poistovecuje,
Nigdje duh nije osoba mimo tijela, nego može da se odnosi na osobu. Tako da nije poistovjećivanje u tom smislu, jer bi onda pisalo da su žene rađale duhove, a ne duše. Tako da to ne dokazuje tvoju nauku da je duh osoba duhovna mimo tijela. A može da se odnosi na osobu, ali ne mimo tijela.
Jadna je tvoja nauka.
a onda kad ti odgovara onda poistovecujes!
Na tvoju žalost tako Biblija govori. NIje isto u smislu da tvoje nauke u nekim stihovima se odnosi na osobu. Nije duh u smislu da je osoba duhovna, nije tjelesna, nije tijelo. Ali ti nijedan smisao Biblije ne shvataš.
I jeste posebna komponenta,
Vać sam dao dosta stihova koji obaraju tvoju nauku koja je naravno lažna. Te stihove si zaobišao.
jer Duh bez podloge (tela) ne moze ni da egzistira.
Opet tvoja mantra, duh životni nije osoba.
usa je u stvari mrtva ljuska koja nosi Duh.
To nije duša nego prah. Duša je spoj duha i tijela.
To jeste licnost i to je stav biblije!
Jadna je tvoja nauka, nigdje to ne piše, da imaš stih dao bi ga. Ovako samo lupetaš bezveze.
Stotine tekstova to svedoci!
A da li egzistira nakon smrti imas da egzistira kad kaze da je "propovedao Duhovima u tamnici"!
Duh moj se uznemirio (dajem primjer pošto si ti formalista) znači ja sam se uznemirio. Duhovima u tamnici, duh može da znači i UM, u tamnici u grijehu. Propociejdano umovima zarobljenim u grijehu. Ali neko kao ti što si na formalnom nivou razmišljanja ne shvata smisao teksta.
Pa ti ih sam poistovecujes kad ti odgovara!
Nije positovjećeno kako ih ti smatraš. Da su posebne komponente mimo tijela.
Kako nije posebna komponenta kada i sami tvrdite da je "Duh zivotni" energija nesto sto je "umetnuto" u telo!
Duh životni nema veze sa stihom u kojem piše da se nečiji duh uznemirio. Duh ima više značenja, može čak da znači i vjetar. Ma nemaš ti veze sa Biblijom.
Pravoslavlje baš koči razum ljudima.
Cak si tvrdio da su to "sinonimi"
Znaci licemeran si!
Kako nije posebna komponenta kada i sami tvrdite da je "Duh zivotni" energija nesto sto je "umetnuto" u telo!
Duh životni nema veze sa primejrom da se duh nečiji uznemirio, znači čovjek se uznemirio njegov um.
Mal mal, pa se odnosi na "zivotnu energiju" - nesto umetnuto, a kad ti vise ne odgovara onda je to sam covek!
Ti ne shvataš smisao teksta, pa kroz ono što meni upućuješ ti pokazuješ da nisi shvatio tekst.
Pa nemas ti veze sa biblijom, vidimo gore kako sam poistovecujes Dusu i Duh (i kazes da su isto) kad ti odgovara,
To BIblija poistovjećčuje kroz smisao teksta, a ne poistovjećuje kao nešto mimo tijela.
a nas optuzujes za isto to, a mi ne tvrdimo da su isto,
Vi tvrdite da su isto i da su mimo tijela kada čovjek umre, to nije tačno.
samo se ponekad tako izrazavamo radi lakseg razumevanja.
A to se poklapa sa paganskom mitologijom, a ne sa Biblijom.