Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Niko ne kaze da je Duh stvorio vec je Bog stvorio, sta lupetas tu i filozofiras o zemlji? Kao nesto si rekao a nisi rekao nista niti si pobio ono gore!
Pa duh Božji znači Bog, a duh životni ne znači Bog, nego označava energiju i silu koja oživljava.
Da Adam nije dobio licnost, bio bi kao prazan list papira, ne bi znao ni da govori ni da hoda, niti bilo sta, bio bi kao malo dete! Ali nije bilo tako, vec je od pocetka bio formirana licnost! Dakle Duhom mu je darovana licnost!
Adam je postao živa osoba, ali je u osnovi prah, a nije duh u svojoj osnovi. Tako da duh ž. ne nosi ličnost, može samo da ponese inf. o ličnosti.
Ko je rekao da je Bog licno u nama? Sta lupetas tu?
Pa tvoja je tvrdnja da je ušla osoba. Ti da bi dokazao jednu laž, moraš da upadneš u drugu.
Aha sada kada je ulazio duh ž. nije bio ličnost, a kada izlazi onda jeste. Ako je to ličnost kada izađe, onda je bila ličnost i kada uđe. To je tvoja nauka, konfuzija.
A poistovijetio si duh Božji i duh ž. znači da je ulazila osoba, a izlazila ličnost čovjeka.
Kao sto covek nasledjuje krv svog oca i genetiku, tako smo i mi nasledili Duh naseg Oca tj. Boga. Mi smo "rod njegov", njegova deca, to i Pavle kaze!!!
A poistovijetio si duh Božji i duh životni. Pa ti sam sebi skačeš u stomak. Sam si navodio stihove koje prikazuješ da su duh Božji i duh ž. isto.
Saću da te citiram.
Evo potvrde:
"Jahvinom su riječju nebesa sazdana
i dahom usta njegovih sva vojska njihova."
Duh i Dah su korisceni pri stvaranju, a ovaj Dah je Bozji Duh.
A duh Božji je sam Bog, dakle osoba. Po tebi je dakle dah osoba, čak si ga napisao velikim slovima, što znači da mu pridaješ svojstva osobe. A sada se praviš lud i negiraš ono što si sam tvrdio, a ja konstatovao da je osoba u ovom slučaju po tebi Bog ušla u čovjeka.
Kako si se nasukao. Još sam ti uvećao da vidiš.
Naravno da treba vaskrsenje i vracanje u telo, jer covek nije stvoren da bude bez tela, niti ijedno zivo bice bilo to andjeo ili drugo sta..
Znači treba im lift.
Nemoj da mi filozofiras filozofe!
Ti si potvrdio da se Duh i Dah poistovecuju i prevodioci ih poistovecuju,
Kao termini da, ali u rečenicama ne. To sam rekao, a ti na pokvaren način izvrnuo.
Jer ti učiš da je to sve isto.
Evo i potvrde.
Duh i Dah su korisceni pri stvaranju, a ovaj Dah je Bozji Duh.
kakva bruka. Pa moraš tako. A svi znamo da je duh Božji isto što i Duh Sveti sam Bog, dakle osoba.
Ko je rekao da je Bog licno u nama? Sta lupetas tu?
A sada Mire negira, a sam rekao, a ja potvrdio. Sada se pravi lud. Tebi baš uvređeni ponos ne da da dođeš do istine.
tripo
Pa nisam ja rekao da Duh uvek znaci osoba, nekad je i vetar sila ili energija!
Ali si rekao da je dah osoba.Mi nismo JS da Duh Božji poistov. sa energijom.
Evo sam te 2 puta citirao.
Dakle ovo samo formalno govoriš, da bi se izvukao iz neprijatne situacije.
Razlike su u detaljima. Jeste da kontekst odredjuje znacenje, ali je jasno sta je Duh (Dah), on je deo Boga samog, strana komponenta koja se udahnjuje u telo! To ne mozes osporiti.
Jadana je tvoja nauka, pa ja nisam ni osporavao da je duh ž. energija koja ulazi u čovjeka.
Evo sada upadaš u kontradikciju, sada potvrđuješ ono što sam govorio, a rekao si da je to duh Božji, a to znači da je osoba. Naravno d aćeš ti formalno reći da nisi rekao, jer to nisi tako form. iskazao, ali si rekao.
Ali je kljucno zapaziti da se svi ovi termini odnose na jedno isto, i taj Duh jeste sve to on i jeste "kao vetar, energija ali je na kraju i osoba"!
Evo i potvrde mojih navoda da je osoba. A sada te citiram ovo:
Ko je rekao da je Bog licno u nama?
Dakle sam sebe negiraš.
Bio je u raju i u hadesu, a ta dva mesta su jedno do drugog!
Ovo ću da citiram i da dam na FB.
Ali jesi ga isprovocirao, izazivao si.. Nisam ja pokvaren sto konstatujem, dobro te znam kako pises..
Počeo si da me kopiraš, jer sam ja to tebi tako rekao prvi. Pokušavaš da me "tučeš" mojim arg. znači da su moji arg. bili dobri čim ih kopiraš.
Naravno da sam citao Iliju, ali on je prorok a ti si niko i nista! I Jovan je prorok a ti si niko i nista.
A namerno si to izokrenuo da ja obozavam ljude, vidis kako si los, a oboje slusamo te proroke.
Tripo, jesi ti prorok?
Dokaz da obožavaš ljude, dakle idolopoklonstvo. Jadna je tvoja nauka a to isto znači nešto.
Ja sam shvatio smisao, smisao je drzati subotu jer je to uspomena na stvaranje, pocinak i odmor, i slavljenje Boga. To je radost a ne muka, kao sto ti mislis da mi je bila.. Za mene je subota bila "milina" kao sto se i kaze..
Opet formalno citiraš stihove, da si shvatio smisao onda bi držao i dalje subotu. Znači da si držao kao fariseji, formalno.
Znas li kako se Taramana ismejavao sa vama, pa si pozivao ljude da ga bojkotuju, jesi video kako je to ipak bilo ruzno, pa makar on bio u pravu.
On se rugao i na kraju pukao, sve je istresao iz sebe na jedan odvratan način, onda je vidio bruku i pobjegao je. Tako bude vama kada se ismijavate.
E vidis Tripo to nije tacno. Ja sam trazio od njega da se moli Bogu za mene , da ako sam ja na pogresnom putu da me Bog uputi na istinu. Od tada je proslo 5 godina. Za to vreme umesto onoga cemu sam se ja nadao i prizeljkivao da mi Bog ukaze da vi imate istinu, desilo se suprotno.
Elem, tu se vidi koliko sam ja iskren.
Evo nek on kaže još jednom kako je bilo. A ti si već došao sa koncepcijom i istina te ne zanima.
Poslednja izmena: