Јер тело је од земље, дух (животодавни) је од Бога, а по чему смо онда по обличју Божијем? По души, наравно. Јер преко духа (а од Духа Божијег) добисмо и креативност, емоционалност, разум, ...
To ne znači da je duša duh. Kako duh životni dokazuje da je duša besmrtna?
Тако Исаија пише за нашег Господа:
1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.
2. И на Њему ће почивати Дух Господњи, дух мудрости и разума, дух савета и силе, дух знања и страха Господњег.
Stihovi nimalo ne dokazuju da je duh duša, duša znači osoba. Duši mojoj znači meni.
Ако Бог нема тело, тј. Он је Дух, како онда има душу?
Tu duša označava osobu, a nije duša duh. Nigdje duh ne znači osoba kod ljudi, nego može da se odnosi na osobu, duh moj u meni znači ja sam. A ne duh osoba mimo tijela kako ti vjeruješ.
Јер неки јеретици говоре да човек нема душу без тела.
To govori Biblija. Duša= čovjek, osoba.
Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša. -------------------------------------------------------------------------------------------------------Da nije možda rodila duhove?
Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest duša.
Ми знамо да је душа у духовној равни, зато често и користимо као синоним, тј. дух и душа да су заједно или исто.
Čista izmišljotina, duša je spoj duha i tijela, nije samo tijelo ni sami duh.
Biblijom ću da oborim tvoju pagansku nauku.
Postanak 46,27 I k tome dva sina Josipova što su mu se rodila u Egiptu. Prema tome, sve čeljadi Jakovljeva doma što se naseli u Egiptu bijaše sedamdeset
duša
Izlazak 1,5 U svemu Jakovljevih potomaka bijaše sedamdeset
duša. A Josip je već bio u Egiptu
Brojevi 31,35
a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu trideset i dvije tisuće.
Brojevi 31,40 Ljudskih je duša bilo šesnaest tisuća, a njihov ujam za Jahvu trideset i dvije osobe.
Brojevi 31,46 a ljudskih duša šesnaest tisuća
Djela apostolska 27,22 Sada vas pak opominjem: razvedrite se jer ni živa
duša između vas neće stradati, nego samo lađa.
Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest
duša.
Rimljanima 13,1 Svaka
duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene
Dakle Adr. iznosi laži.
12. Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца.
U Bibliji nema kontradikcije, ovi stihovi ne dokazuju da je duša samo duhovni dio čovjeka.
To što je spomenut duh sa dušom upravo dokazuje da to nije isto. I DUŠE i duha, duše znači i cijelog čovjeka u duha misli se na misli kao što i ide u drugom dijelu stiha. Tako idu neki stihovi sa više različitih riječi istog značenja da se pojača efekat ili nekad ponavljanje iistih riječi kao npr. Gospod, Gospod.