Član
- Učlanjen(a)
- 17.01.2010
- Poruka
- 749
Ipak sam ja višak u ovom društvu svetih i zato je bolje da vam ne kvarim prosek...:red:
Zbogom ostaj Kalimerčice i pomjani grešnu dušu koja gine!
bez komentara....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ipak sam ja višak u ovom društvu svetih i zato je bolje da vam ne kvarim prosek...:red:
Zbogom ostaj Kalimerčice i pomjani grešnu dušu koja gine!
Ne bih znao ali - videcemo Da li mislis na forumu ili na ovu temu?
Izgleda Ali, nisam ni ocekivao drugacije Bio bih pozitivno iznenadjen kada ne bih mogao da stignem da procitam postove
Evo jos jednog:
Ako čovek učini dobro,
neka to ponavlja,
neka u tome uživa.
Prijatno je gomilanje dobročinstava.
Strofa 118
Ovo mi se ne svidja. Zvuči mi kao hranjenje sujete.
Aha I ja sam o tome razmisljao samo ne sa istog aspekta i cini mi se da si upravu ali ko zna. Vidis, po budistickoj teoriji, sankhare (uslovljenosti uma) i karma, su dva osnovna i jedina razloga zasto se preporadjamo u samsari (svet patnje). Kako se ta karma skuplja? Ona se skuplja i pozitivnim i negativnim delima sve dok ta dela dolaze iz uma, kao produkt svesti (mogli bi to nazvati sujeta). To znaci, da bi slusajuci ovaj savet mi ponovo zaradili novi zivot (doduse zbog dobre karme u boljem svetu) ali opet to nije ispunjenje cilja vezbanja koji je prekid svesti i preporadjanja.
Ali, ko zna sta je pisac imao na umu kada je to pisao U svakom slucaju, nije lose ciniti dobra dela makar zbog drugih a nama ako sujeta raste (sto nikako ne valja), to ce biti nas problem
"Da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja"