Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Izvini Isabeleta, ne mogu da ti podrobnije odgovorim...
U najkracem, moram ti priznati da je teks lepo naucena lekcija iz, pretpostaavljan, nekog prirucnika ili Katolicke enciklopedije. Ako si ubedjena da sam na tako niskom nivou obrazovanja da ne mogu da shvatim tu knjigu koju su vekovima pisali i prepravljali "sveti oci" Bronzane ere, onda ti i ja ne mozemo da diskutujemo. Ja nisam na intelektualnom i obrazovnom nivou na kojem su bili pisci i tumaci Biblije da ih ne bi razumeo.
Kratko i jednostavno, razocarala si me. Ocekivao sam mnogo vise, a ne propoved.
Ne znam što si očekivao? Da ću napisati odgovor koji će ti se dopasti? Budimo realni, ti kažeš da si ateist, a ja sam vjernica. Naša uvjerenja i svjetonazori se jako razlikuju, s tim si trebao računati.
Ti si postavio pitanje, ja sam odvojila 20-ak minuta i napisala odgovor. Sve je to iz moje glave, točnije iz mog vjerničkog iskustva, nikakva Enciklopedija ni priručnici.
Otkud ti to da sam ubedjena o tvom niskom stupnju obrazovanja? Ne radi se o tome da razumiješ pisce "brončang doba" već Božju poruku ukoliko ti je do nje stalo, jer bilo kako bilo, on su je prenijeli. Ako ti nije stalo, ne znam čemu onda tvoje pitanje. I ne znam zašto bi se trebali omalovažavati pisci "brončanog doba"? Zar su tada ljudi bili obrazovani? Vidiš, očito da Premudrom Bogu nije smetala neukost i prostodušnost ljudi, pa je baš njima, možda prljavim stočarima i pastirima povjerio tu dužnost. Bog gleda na srce, a ako su izabrani srce im je bilo čisto, djetinje. Danas je obrnuta situacija. Jako smo svi pametni, racionalni, puni znanja i sebe samih, ne prihvaćamo teorije čovjeka ukoliko nema tri doktorata ili nije priznati naučnik. Ali, Bog se otkriva onima koji ga traže u poniznosti srca. To znamo jer nam je Isus rekao:
"Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zmelje što si otajstva /tajne Kraljevstva Nebeskog sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima."