Duh,duša i telo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Na zalost, ja ne krivim tu vernike, vec njihovo vodjstvo..

Da, vernici su bili zavedeni.

Mada ako se u obzir uzme da je procenat onih koji su iz ateizma poverovali u "evanđelja" Milerita veoma mali, te da je najveći broj vernka MIleritskim kultovima prišao napustivši zbog nezadovoljstva bilo čime, Crkvu (kako Istočnu, tako i Zapadnu) onda se ne može govoriti o tome da nema, barem malog procenta i krivice vernika.

Ali, svi znamo kako lukavi deluje, i kako se koristi našim slabostima (obostrano, kako slabostima onih u Crkvi, zbog kojih ovi i beže u kultove, tako i slabostima ovih koji u kultove ulaze). Jednostavno za žaljenje je kada neko slobodnom voljom zameni Istinu za laž, samo zato što je nezadovoljan, ili se oseća neprihvaćeno...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao sto je i Isus rekao : cinite ovo za moj spomen.

Luka 22

Činite ovo meni na spomen!”
20 Tako je uzeo i čašu nakon što su večerali te rekao: “Ova čaša predstavlja novi savez na temelju moje krvi, koja će se proliti za vas.

I apostoli s prvim kršćanima okupljali su se svaki dan na lomljenje kruha, Euharistiju, a posebno svečana i brojna okupljanja bila su u prvi dan tjedna - nedjelju. Tako je od apostola i prvih kršćana do dana današnjeg u Kristovoj crkci. A okupljate li se vi Jehovini svjedoci ovako kako su apostoli okupljali prve kršćane? Kako su česta vaša okupljanja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I apostoli s prvim kršćanima okupljali su se svaki dan na lomljenje kruha, Euharistiju, a posebno svečana i brojna okupljanja bila su u prvi dan tjedna - nedjelju. Tako je od apostola i prvih kršćana do dana današnjeg u Kristovoj crkci. A okupljate li se vi Jehovini svjedoci ovako kako su apostoli okupljali prve kršćane? Kako su česta vaša okupljanja?

Nikada se prva crkva nije okupljala iskljucivo u prvi dan, vec u sve dane u sedmici kako kaze i apostol Luka: "I SVAKI DAN BEJAHU JEDNODUSNO I LOMLJAHU HLEB PO KUCAMA"

Isus nije odrzao poslednju veceru sa ucenicima u nedelju, pa njegov primer pokazuje da on nije ni uspostavio nedelju kao dan u kome Hriscani treba da uzimaju veceru Gospodnju.

Osim toga, vecera Gospodnja je obznanjivanje Hristove smrti, i to ne u odredjeni dan, vec kako tekst i kaze "KAD GOD JEDETE I PIJETE"

"Jer ja primih od Gospoda što vam i predadoh, da Gospod Isus onu noć u koju bivaše predan uze hljeb,
I zahvalivši prelomi i reče: uzmite, jedite, ovo je tijelo moje, koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite,
kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hljeb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe" ( 1 Korincanima 11. 23 - 26 )

Hristos nije umro u nedelju, vec u petak poslepodne pred subotu.

Dakle, jos jedan dokaz protiv.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ne nikada nisam video ni jednog "pomazanika". Ali nije to problem, vec to sto to iskljucivanje drugih iz saveza, i uskracivanje ucesca u Euharistiji nije po evandjelju! Vec sam ti davao citate koji pokazuju da su i oni u SZ imali 'nebesku nadu'!

Hristos kaze za ljude is SZ - "a koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih niti ce se zeniti niti udavati nego su kao andjeli Bozji na nebu"!

---> dakle, radi se o 'nebeskoj nadi' i Pavlenkaze za Hriscane da su pozvani u 'jednom nadu zvanja svojega' koje je nebeska nada. Svi u orvom veku su imali nebesku nadu! Isto tako imate i vi, a oni su vas iskljucili iz NZ!
Nebesku nadu ima 14400 odabranih.
Ostali imaju nadu vecnog zivota na Zemlji.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Mi sve radimo kako treba prema Bibliji.
Isus Hrist je uveo Gospodovu veceru jednom godisnje.

Kada cinis nekome nesto na spomen ne cinis to svaki dan nego jednom godisnje.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Okupljala se svakodnevno, a okupljanja u nedjelju su bila svečanija i brojnija. Tako sveti Luka zapisao.

Jesu, ali oni sumnjaju u Lukin izveštaj. Tako im je šapnuo "duh proroštva"...

Onda su apostoli bili antikristi. :)Oni su se svakodnevno okupljali na lomljenje kruha.

Apostoli antikristi?

Pitanje je ko je zaista antikrist, apostoli ili oni koji negiraju da je Isus Bog...kao ovi Mileriti što u svojoj oholosti čine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nelsim vs Biblija

Nelsim said:

Dusa je duhovni deo coveka
-----------
To su sinovi Vale, koju dade Lavan Rahilji kćeri svojoj i ona ih rodi Jakovu; svega sedam duša. Post. 46, 25

Natrag