Duh,duša i telo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
JS obelezavaju Gospodovu - Hristovu veceru jednom godinje

Apostoli i prva Crkva su se na lomljenje kruha okupljali svaki dan, a posebno brojna i svečana bila su okupljanja u prvi dan tjedna, nedjelju. I tako je u Kristovoj Crkvi već dva tisućljeća. Zašto se vi JS ne okupljate ovakokako su se okupljali apostoli i prva Crkva? :)

jer je Isus tako zapovedio

A gdje to piše? :) Molim "citatić".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zašto se vi JS ne okupljate ovakokako su se okupljali apostoli i prva Crkva? :)
Okupljali su se "svaki dan", ali nije to toliko problem koliko to sto oni "ne uzimaju hleb i vino", a u prvom veku su svi u tome ucestvovali! A Jehovini Svedoci eto imaju neko svoje evandjelje po kojem im je to zabranjeno. Oni uce da postoje pomazanici koji ucestvuju i "veliko mnostvo" onih koji ne ucestvuju i nemaju pravo to primiti! Sto je suprotno evandjelju Pavlovom i prvih Hriscana. Prva crkva nikada nije ucila ovakvoj podeli, vec su svi bili ujedinjeni u "lomljenju hleba"!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bas tako i pise, da padnu i da ga "obozavaju"! A ko drugi sme da se obozava osim jedinoga Boga? Neki tamo andjeo?

Onda imamo apsurd, ako je Bog odbio da udovolji sotoninoj zelji da mu se svi andjeli poklone i obozavaju ga kao Boga, a Sinu (drugom andjelu) je to dao, ispade Bog nepravedan?

Sta vise, djavolske tvrdnje da je Bog nepravedan postaju tacne, jer jednog sina (andjela) voli a drugog mrzi!

Problem je u tome što Isus nije anđeo, On je daleko iznad anđela, arhanđela, kerubima i serafa, On je Svesilni. Sotona mu nije brat, nego otpalo stvorenje.

I ovde imaju apsurd, naime ako "jedinorodjeni" znaci skoro pa doslovno da je "nastao radjanjem" (stvaranjem) onda i "krilo ocevo" mora biti doslovno! Sta vise Bog ima i "ruke i noge" jer tako pise u bibliji! Takodje ima i decu "sinove Bozje" ima i zenu "crkvu"! On je doslovno pastir, kralj, advokat, sedi na prestolu, andjeli imaju krila, sotona je azdaja, jerusalim je sav u zlatu i dijamantima, Bog leti sedeci na zivotinjama i vozi se u kocijama sa konjima...

Adventisti su tu jos i gori jer govore o "doslovnom rodjenju Hristovom", smatraju Sina doslovnim Sinom!

A ne shvataju (zalosno je to) da biblija pripisuje Bogu ljudske osobine i epitete radi jednostavnosti i razumevanja...

Dok je zapravo, on daleko iznad toga...

Široki kontekst je u pitanju brate, a ovi sektaški heretici i apostate to ne znaju i ne žele da znaju. Materijalizam, bukvalizam i stvaranje Boga po svom liku (što je izokretanje Božijeg stvaranja) dovode do toga da se lupeta. Ok, svako može da lupeta, ali ne može, jer to je apostaza i hula, da tvrdi da je to lupetanje od Boga, i da na osnovu toga stvara kultove.

Kažeš ne shvataju, pa kako i da shvate Bibliju kada odbijau da prihvate da je ista pisana ljudskom rukom, čak veruju da postoji nekakav original na nebesima (dotle ide ta idiotska idolatrija), odbijajući da se suoče sa istinom da su ljudi kojima je Bog dao zadatak da zapišu poruku, koristili izraze kojima su mogli da opišu čoveku neshvatljivo. U svojoj tvrdoglavoj oholosti (jer oholost i tvrdoglavost uvek idu zajedno) zaboravljaju da su jedino Adam i Eva mogli da Boga gledaju onakvog kakav jeste i da ga shvate, od njihovog pada čovek Boga ne može gledati onakvim kakav jeste.

Ujedno, šta misliš zašto je Bog u Svetom Pismu opisivan antropomorfnim opisima? Pa zato što je pod jedan čovek stvoren na sliku Božiju, pod dva Bog se javljao tako da bi ga njegova stvorenja, njegove slike mogli razumeti.

Koliko daleko ide bukvalizam ovih "protivnika" i sektaša govori i činjenica da oni propovedaju, da veruju da sve do krštenja na Jordanu Isus nije bio "božiji sin", Iako sam opis krštenja, u evanđelju ne govori ništa slično.

Tako su i rane Hriscane nazvali "kanibalima", nista nas to ne cudi..

Svi ovi, su naslednici gnostika! Kako su u 1. veku gnostici poricali Hristovo fizicko telo i krvne zrtve, pa su zbog toga koristili "vodu" umesto vina, tako i adventisti danas koriste "sok". Oni pak koji (ostali protestanti) ne koriste ovu 'magiju izvrtanja' (a svrha je ruganje), poricu Hristovu prisutnost u hlebu i vinu (tranaupstancijaciju) nazivajuci to kanibalizmom. Dok neki poput Jehovinih Svedoka idu jos i dalje, zabranjujuci vernicima i samo ucesce!

Postavlja se pitanje, zasto su u 1. veku protivnici Hriscane nazivali "kanibalima"?

Upravo zato sto su oni stvarno verovali u transupstancijaciju! Drugog razloga zapravo nema!

I sve nas ovo dovodi do apostola Jovana, koji kaze:

"Po ovom poznajte duha laznoga, svaki koji porice da je Hristos u telu dosao, nije od Boga! Ovo je antihrist, za kog ste culi da ce doci.."

---> Svi oni dakle, perfidno poricu Hristovo telo i zrtvu. Tako su i gnostici u doba Jovana to cinili otvoreno, a ovi danas to rade prikriveno! I to se odnosi bukvalno na sve protestante!

Iz ovoga zakljucite ko je prava Hristova crkva!

A šta su drugo gnostici nego oni koji pokušavaju da ljudskim umom "saznaju" i objasne? Ujedno, ne zaboravi da su gnostici i ostali omiljeni izvori Nju Ejdžera, ali i Masona.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SIN G Jehoshua NIJE SVE SILNI - jer NIJE BOG

OTKRIVENJE 15,3 –
PJESMA Sina G Yehošue
svome Bogu i Ocu - JHVH -
Koji je SVEVLADAR = SVEDRŽITELJ = EL ŠADAJ = SVEMOGUĆI

=========================================

OTKRIVENJE 15,3

Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i PJESMU JAGANJČEVU:

"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, SVEVLADARU!

Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!

OTKRIVENJE 15,4

Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje!

Ti si jedini svet!

I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom

jer se očitovahu pravedna djela tvoja!

---------------------------------------------------
G Yehoshua je na Nebu.
ALI!

I nadalje G Yehoshua ima svoga Boga Oca YHWH.
I nadalje G Yehoshua slavi Ime Boga YHWH.
I nadalje G Yehoshua tvrdi da je JEDINO YHWH – SVET.
I nadalje G Yehoshua tvrdi da je YHWH Jedini Bog.
I nadalje G Yehoshua se klanja Jedinome Bogu YHWH.

G Yehoshua je stavljen u (skoro) istu poziciju kao i Mojsije.
-----------------------------------------------------------------

I nadalje G Yehoshua tvrdi da je Bog YHWH = El Šadaj (Svemogući)
Time G Yehoshua kaže da On – Isus NIJE A&O,
jer je A&O – BOG i El Šadaj – a G Yehoshua TO nije.
-----------------------------------------------------------------------

G Yehoshua NIJE i NEĆE nikada biti Bog.

===========================

G3841

παντοκράτωρ - pantokratōr - pan-tok-rat'-ore
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

From G3956 and G2904; the all ruling, that is, God (as absolute and universal sovereign): - Almighty, Omnipotent.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Iz G3956 i G2904; sve vladajuće, to jest, Bog (kao apsolutni i univerzalni suveren): Svemogući, Svemoćni.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Total KJV occurrences: 10

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Znam sve sto i vi znate! Nista ja slagao nisam. Navodno samo pomazanici (vodece telo) ucestvuje u Gospodnjoj veceri (Euharistiji). Dok obicni vernici 99% njih u tome ne ucestvuje, jer im je receno da oni nemaju prava!

Ove pomazanike, 1% njih, koji navodno ucestvuju u Euharistiji, nikad niste ni videli da ucestvuju!

Dobro si rekla "obelezavaju", jer niko u tome "ne ucestvuje"!

Ja ne govorim sta vi zvanicno tvrdite i verujete, vec sta vodece telo tajno veruje i sprovodi. Nije to vezano za vas obicne vernike. Nista ja vas ne krivim, naprotiv. Sad da ti pricam o sublimirajucim porukama i skrivenim simbolima na vasim slikama u casopisima, koje vam poturaju, ne bi mi verovala.

Hriscani veruju da je Isus Hristos Bog.
Umesto sto si se osvrnula na ovo o Euharistiji, jer mislis da sam izvrnuo, a nisam i nije mi to namera. Bolje da si odgovorila na deo o Hristovom Bozanstvu..
Obelezavanje Gospodove vecere je uz ucestvovanje pomazanih hriscana koji uzimaju simbole beskvasnog hleba i vina.
Kao sto je i Isus rekao : cinite ovo za moj spomen.

Luka 22
14 Kad je došlo vrijeme, smjestio se za stol, a s njim i apostoli. 15 I rekao im je: “Žarko sam želio jesti ovu pashalnu žrtvu s vama prije svojih patnji.
16 Jer kažem vam, neću je ponovno jesti dok se u kraljevstvu Božjem ne ispuni sve što ona predstavlja.” 17 I uzeo je čašu, zahvalio Bogu i rekao: “Uzmite je i dodajte jedan drugome! 18 Jer kažem vam, odsada više neću piti od roda trsova dok ne dođe kraljevstvo Božje.”
19 I uzeo je kruh, zahvalio Bogu, razlomio ga i dao im te rekao: “Ovo predstavlja tijelo moje koje će se dati za vas.
Činite ovo meni na spomen!”
20 Tako je uzeo i čašu nakon što su večerali te rekao: “Ova čaša predstavlja novi savez na temelju moje krvi, koja će se proliti za vas.

Pravi Hriscani veruju u istinu od Boga koji je posvedocio sa neba da je Isus Bozji Sini sto je zapisano u Bibliji
Da je Isus Bozji Sin sto je i sam Isus rekao za sebe.

a Da je Bog jedan jedini JHVH Jehova.
To kaze Bog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Obelezavanje Gospodove vecere je uz ucestvovanje pomazanih hriscana koji uzimaju simbole beskvasnog hleba i vina.
Kao sto je i Isus rekao : cinite ovo za moj spomen.

Luka 22
14 Kad je došlo vrijeme, smjestio se za stol, a s njim i apostoli. 15 I rekao im je: “Žarko sam želio jesti ovu pashalnu žrtvu s vama prije svojih patnji.
16 Jer kažem vam, neću je ponovno jesti dok se u kraljevstvu Božjem ne ispuni sve što ona predstavlja.” 17 I uzeo je čašu, zahvalio Bogu i rekao: “Uzmite je i dodajte jedan drugome! 18 Jer kažem vam, odsada više neću piti od roda trsova dok ne dođe kraljevstvo Božje.”
19 I uzeo je kruh, zahvalio Bogu, razlomio ga i dao im te rekao: “Ovo predstavlja tijelo moje koje će se dati za vas.
Činite ovo meni na spomen!”
20 Tako je uzeo i čašu nakon što su večerali te rekao: “Ova čaša predstavlja novi savez na temelju moje krvi, koja će se proliti za vas.

Pravi Hriscani veruju u istinu od Boga koji je posvedocio sa neba da je Isus Bozji Sini sto je zapisano u Bibliji
Da je Isus Bozji Sin sto je i sam Isus rekao za sebe.

a Da je Bog jedan jedini JHVH Jehova.
To kaze Bog.
Jesi ti nekad videla nekog 'pomazanika' da uzima hleb i vino? :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne nikada nisam video ni jednog "pomazanika". Ali nije to problem, vec to sto to iskljucivanje drugih iz saveza, i uskracivanje ucesca u Euharistiji nije po evandjelju! Vec sam ti davao citate koji pokazuju da su i oni u SZ imali 'nebesku nadu'!

Hristos kaze za ljude is SZ - "a koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih niti ce se zeniti niti udavati nego su kao andjeli Bozji na nebu"!

---> dakle, radi se o 'nebeskoj nadi' i Pavlenkaze za Hriscane da su pozvani u 'jednom nadu zvanja svojega' koje je nebeska nada. Svi u orvom veku su imali nebesku nadu! Isto tako imate i vi, a oni su vas iskljucili iz NZ!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
---> dakle, radi se o 'nebeskoj nadi' i Pavlenkaze za Hriscane da su pozvani u 'jednom nadu zvanja svojega' koje je nebeska nada. Svi u orvom veku su imali nebesku nadu! Isto tako imate i vi, a oni su vas iskljucili iz NZ!

Svako ko uzveruje da Hrist jeste YHWH (JA JESAM) ima nebesku nadu, Ali, kada se svojom voljom uđe u kult koji negira da je Hrist YHWH (Ja Jesam) tu nadu odbacuje. Dakle to što njihovi "elders" isključuju ostale iz blagovanja Tela I Krvi Kristove - Hristove, iz Novoga i večnoga Saveza, nije za čudo, jer kult i počiva na negiranju i iskrivljavanju Novog Zaveta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svako ko uzveruje da Hrist jeste YHWH (JA JESAM) ima nebesku nadu, Ali, kada se svojom voljom uđe u kult koji negira da je Hrist YHWH (Ja Jesam) tu nadu odbacuje. Dakle to što njihovi "elders" isključuju ostale iz blagovanja Tela I Krvi Kristove - Hristove, iz Novoga i večnoga Saveza, nije za čudo, jer kult i počiva na negiranju i iskrivljavanju Novog Zaveta.
Na zalost, ja ne krivim tu vernike, vec njihovo vodjstvo..

Natrag