Duh,duša i telo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kad bi ime bilo kljucno za spasenje i kad bi Jehovini Svedoci bili prava religija, onda bi se to ime nalazilo u svim izvornim manuskriptima na grckom!

Medjutim od 5000 manuskripata, ni jedan jedini manuskript ne sadrzi tetragram!

To moze znaciti samo dve stvari:

1) Novi Zavet nije Bozja rec, jer ga Bog nije sacuvao od kvarenja!

2) Ime se nikada nije ni nalazilo Novom Zavetu, a Jehovini Svedoci su lazna religija!

U pitanju je ovo drugo. Na njihovu žalost.

Ps. Ime "Jehova" se ne nalazi ni u Starom Zavetu. U Hebrejskom je tamo gde ga ima stavljen YHWH (Tetragramatron) a grčka Septuaginta (Stari Zavet koji su apostoli poznavali) umesto YHWH navodi Ego Eimi

14 καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Μωυσῆν λέγων· ἐγώ εἰμι ὁ ὤν. καὶ εἶπεν· οὕτως ἐρεῖς τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραήλ· ὁ ὢν ἀπέσταλκέ με πρὸς ὑμᾶς.

Ili prva od deset zapovesti Dekaloga:

2 ἐγώ εἰμι Κύριος ὁ Θεός σου, ὅστις ἐξήγαγόν σε ἐκ γῆς Αἰγύπτου, ἐξ οἴκου δουλείας.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
"Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: 'Bog otaca vaših poslao me k vama', i oni me zapitaju: 'Kako mu je ime?' - što ću im odgovoriti?" 14"Jehova", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Jehova' posla me k vama.
Hoćeš reći da njihov prevod glasi tako , pa toje skroz naopačke , svašta

Onda slobodno baci bibliju u djubre, jer ono sto imas nije Bozja rec, jer je on nije sacuvao!!!
Bogte oslobodi kakvu to Bibliju imaju

Pise da ima pocetak.
Tvoja , ili moja Biblija nevalja , to nigde nepiše

Nigde ne pise da je Isus tvorac.
Apostol Ivan tvrdi da je Isus imao ulogu u stvaranju odmah na početku , i daje Isus stvorio svemir i to kaže na dva različita mjesta unutar prvih 10 stihova svoga Evanđelja.

„U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše u Boga, i Riječ bijaše Bog. Ona u početku bijaše u Boga. Sve po njoj postade i bez nje ne postade ništa što je postalo“ (Ivan 1,1-3).
„Na svijetu bijaše, i svijet po njemu postade, i svijet ga ne upozna“ (Ivan 1,10).

Zar treba bolji dokaz od ovoga , da je Isus vječna Riječ koja dijeli božanstvo s Ocem, te da je ta Riječ (ili Logos) postala tijelom i boravila među nama (Ivan 1,14).
Ima mnogo mnogo dokaza u Bibliji , ako imaš pravu Bibliju , ako nemaš nabavi , a tu lažnu ,i svu izvrnutu u pepeo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Apostol Ivan tvrdi da je Isus imao ulogu u stvaranju odmah na početku , i daje Isus stvorio svemir i to kaže na dva različita mjesta unutar prvih 10 stihova svoga Evanđelja.

Ne ulogu, nego je Isus uzrok stvaranja.

Oni u svojoj zabludelosti ne mogu da shvate da je Isus u stvari niko drugi do Ego Eimi, doslovno Ja Jesam, U Ocu je i Otac je u Njemu. Nedeljivi su.

Isus nije "mali bog" ili "nalik bogu" on jeste Bog. Ali to je veoma teško razumeti onima koji Boga pokušavaju da svedu na materijalističke, ljudske okvire.

Ima mnogo mnogo dokaza u Bibliji , ako imaš pravu Bibliju , ako nemaš nabavi , a tu lažnu ,i svu izvrnutu u pepeo.

Ima i te kako mnogo dokaza, ali oni ih ne čitaju, ne mogu da ih shvate.

Hoćeš reći da njihov prevod glasi tako , pa toje skroz naopačke , svašta

Da je samo svašta, nego je i više od svašta. Njihov prevod zaista tako prenosi, jer oni bukvalno u svakom retku gde stoji Adonai - Kirios, Dominus, stavljaju "Jehova", a sve dok na naš jezik nije bila prevedena njihova New World Translation (blasfemija nad blasfemijama, isto kao i Clear Word braće im po Mileru) koristili su Daničić Karadžić prevod (inače u originalu prevod sa Nemačkog nastao u Pruskoj) ili Bakotićev (Kršćanska Sadašnjost) , jer se u prvom naravno, ne po njihovom ključu, pominje "Jehova", dok su Bakotića koristili zbog pominjanja Jahve (prelazili su preko "netačnosti" jer je Bakotićev izvor latinski.

Ponoviću, izgovor Tetragramtrona YHWH nije "Jehova", a kako je originalni izgovor zbog zabrane profanisanja Imena, bio van upotrebe, pisari i to nakon pada drugog Hrama, u Hebrejski tekst unose determinutive pa se tako iza Y stavljao znak da treba izgovoriti prvi glas imenice Adonai (dakle A), iza H išao je prvi glas imenice Elohim (dakle E) glas W se inače izgovarao kao muklo V (tačnije kratko u). Dakle orginalni izgovor bi možda mogao da bude, (jer ga ne znamo) YaHeuH, a kako se H često nije ni izgovaralo, posebno ako je stajalo samo, najbliži srodnik Hebrejskog, Judeo Aramejski nam lako može poslužiti kao reper, ovo Ime izgovara Jave, tačnije Iave.

Inače, Božijem imenu se možemo približiti ako pogledamo imena ličnosti iz Starog Zaveta, proroke Iliju i Isaiju, obojica su imala Yah u svom imenu, pazi ne jah, ne jeh, nego Yah, Ilija se naime zvao EliYahu (moj bog je Yah) ,a Isaija, IsaiYahu. Da ne govorim o Isusu, čije je ime na hebrejskom bilo Yahoshua, a ne Yehoshua.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne ulogu, nego je Isus uzrok stvaranja.

Oni u svojoj zabludelosti ne mogu da shvate da je Isus u stvari niko drugi do Ego Eimi, doslovno Ja Jesam, U Ocu je i Otac je u Njemu. Nedeljivi su.

Isus nije "mali bog" ili "nalik bogu" on jeste Bog. Ali to je veoma teško razumeti onima koji Boga pokušavaju da svedu na materijalističke, ljudske okvire.

Ima i te kako mnogo dokaza, ali oni ih ne čitaju, ne mogu da ih shvate.

Da je samo svašta, nego je i više od svašta. Njihov prevod zaista tako prenosi, jer oni bukvalno u svakom retku gde stoji Adonai - Kirios, Dominus, stavljaju "Jehova", a sve dok na naš jezik nije bila prevedena njihova New World Translation (blasfemija nad blasfemijama, isto kao i Clear Word braće im po Mileru) koristili su Daničić Karadžić prevod (inače u originalu prevod sa Nemačkog nastao u Pruskoj) ili Bakotićev (Kršćanska Sadašnjost) , jer se u prvom naravno, ne po njihovom ključu, pominje "Jehova", dok su Bakotića koristili zbog pominjanja Jahve (prelazili su preko "netačnosti" jer je Bakotićev izvor latinski.

Ponoviću, izgovor Tetragramtrona YHWH nije "Jehova", a kako je originalni izgovor zbog zabrane profanisanja Imena, bio van upotrebe, pisari i to nakon pada drugog Hrama, u Hebrejski tekst unose determinutive pa se tako iza Y stavljao znak da treba izgovoriti prvi glas imenice Adonai (dakle A), iza H išao je prvi glas imenice Elohim (dakle E) glas W se inače izgovarao kao muklo V (tačnije kratko u). Dakle orginalni izgovor bi možda mogao da bude, (jer ga ne znamo) YaHeuH, a kako se H često nije ni izgovaralo, posebno ako je stajalo samo, najbliži srodnik Hebrejskog, Judeo Aramejski nam lako može poslužiti kao reper, ovo Ime izgovara Jave, tačnije Iave.

Inače, Božijem imenu se možemo približiti ako pogledamo imena ličnosti iz Starog Zaveta, proroke Iliju i Isaiju, obojica su imala Yah u svom imenu, pazi ne jah, ne jeh, nego Yah, Ilija se naime zvao EliYahu (moj bog je Yah) ,a Isaija, IsaiYahu. Da ne govorim o Isusu, čije je ime na hebrejskom bilo Yahoshua, a ne Yehoshua.
Pa oni cak izgovor imena i ne smatraju bitnim ,da li je Yah, Yeh nije im mnogo bitno. Ono sto im je bitno je da se pojvljuju sva 4 slova. Ja sam rekao a kazem i sada, ja bi ga najradije zvao YAHAVAHU kao indijanac! Jel moze? A sto ne bi moglo! :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa oni cak izgovor imena i ne smatraju bitnim ,da li je Yah, Yeh nije im mnogo bitno. Ono sto im je bitno je da se pojvljuju sva 4 slova. Ja sam rekao a kazem i sada, ja bi ga najradije zvao YAHAVAHU kao indijanac! Jel moze? A sto ne bi moglo!

Ma kod njih može sve, a kad može sve, onda daj da i mi Boga zovemo kako nam drago...

Ali, ipak imamo naznake koje je njegovo ime, a oni ga u svojoj zaludnosti anđelom nazivaju.

Seti se brate na čije se ime svi, nebesnici, zemnici, i podzemnici u proksinezis padaju. Biblija je u tome apsolutno u pravu.

Ne zaboravi: Boga nitko nikada video nije, doli jedinorođenac koji je u krilu Očevu, On nam ga obznani, isto tako, Jakov se rvao sa kime? U jednom od najstarijih zapisanih delova knjige koja o Abrahamu i njegovim sinovima govori, stoji da se Jakov borio sa , tačnije gledao je sina čovečijeg.

Ne zaboravimo da je "anđeo gospodnji", u Hebrejskom Mlk Adn, izgovor Malak Adonai, u stvari Gospod Kralj, niko drugi do Bog sam. Ko je govorio kroz žbun koji gori a ne sagoreva? Mihael? Ne, nego Malak Adonai, Memra Adonai, druga osoba - ipostas, jednog i jedinog Bića. Šta je On rekao Mosesu (Mojsiju)? Kako mu je ime? Ja sam koji jesam.

Imamo dakle ime, po kojem znamo Oca, a to je Isus, a Isus jeste "Ja sam koji Jesam", Ne Mihael, ne anđeo, nego YHWH, Bog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa oni cak izgovor imena i ne smatraju bitnim ,da li je Yah, Yeh nije im mnogo bitno. Ono sto im je bitno je da se pojvljuju sva 4 slova.

Priča je vrlo jednostavna. Kao i svim drugim sektašima, bitno im je samo prkositi i oponirati Crkvi. Crkva već dva tisućljeća vjeruje u Boga Sina, zato JS kažu: E, nije vam Isus Bog. Adventisti sedmog dana, opet da bi prkosili i oponirali, prakse i vjerovanja Crkve koji potiču još od apostola pripisuju sotoni i antikristu. Slavljenje Krista u dan u koji je uskrsnuo (nedjelja) nazivaju "žigom zvijeri". Isus jednom od razbojnika na križu kaže: "Danas ćeš sa mnom biti u raju", a adventisti kažu da je vjerovanje u nastavak života duše svetogrđe. Isus kaže, tko ne jede moga tijela i ne pije moje krvi neće živjeti, a adventisti kažu da je vjerovanje ovim Isusovim riječima i prakticiranje Euharistije kanibalizam. Što reći? Ništa osim Bože sačuvaj!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Seti se brate na čije se ime svi, nebesnici, zemnici, i podzemnici u proksinezis padaju. Biblija je u tome apsolutno u pravu.

Bas tako i pise, da padnu i da ga "obozavaju"! A ko drugi sme da se obozava osim jedinoga Boga? Neki tamo andjeo?

Onda imamo apsurd, ako je Bog odbio da udovolji sotoninoj zelji da mu se svi andjeli poklone i obozavaju ga kao Boga, a Sinu (drugom andjelu) je to dao, ispade Bog nepravedan?

Sta vise, djavolske tvrdnje da je Bog nepravedan postaju tacne, jer jednog sina (andjela) voli a drugog mrzi!

Ne zaboravi: Boga nitko nikada video nije, doli jedinorođenac koji je u krilu Očevu, On nam ga obznani, isto tako, Jakov se rvao sa kime?

I ovde imaju apsurd, naime ako "jedinorodjeni" znaci skoro pa doslovno da je "nastao radjanjem" (stvaranjem) onda i "krilo ocevo" mora biti doslovno! Sta vise Bog ima i "ruke i noge" jer tako pise u bibliji! Takodje ima i decu "sinove Bozje" ima i zenu "crkvu"! On je doslovno pastir, kralj, advokat, sedi na prestolu, andjeli imaju krila, sotona je azdaja, jerusalim je sav u zlatu i dijamantima, Bog leti sedeci na zivotinjama i vozi se u kocijama sa konjima...

Adventisti su tu jos i gori jer govore o "doslovnom rodjenju Hristovom", smatraju Sina doslovnim Sinom!

A ne shvataju (zalosno je to) da biblija pripisuje Bogu ljudske osobine i epitete radi jednostavnosti i razumevanja...

Dok je zapravo, on daleko iznad toga...

U jednom od najstarijih zapisanih delova knjige koja o Abrahamu i njegovim sinovima govori, stoji da se Jakov borio sa , tačnije gledao je sina čovečijeg.

Naravno..

Isus kaže, tko ne jede moga tijela i ne pije moje krvi neće živjeti, a adventisti kažu da je vjerovanje ovim Isusovim riječima i prakticiranje Euharistije kanibalizam. Što reći? Ništa osim Bože sačuvaj!

Tako su i rane Hriscane nazvali "kanibalima", nista nas to ne cudi..

Svi ovi, su naslednici gnostika! Kako su u 1. veku gnostici poricali Hristovo fizicko telo i krvne zrtve, pa su zbog toga koristili "vodu" umesto vina, tako i adventisti danas koriste "sok". Oni pak koji (ostali protestanti) ne koriste ovu 'magiju izvrtanja' (a svrha je ruganje), poricu Hristovu prisutnost u hlebu i vinu (tranaupstancijaciju) nazivajuci to kanibalizmom. Dok neki poput Jehovinih Svedoka idu jos i dalje, zabranjujuci vernicima i samo ucesce!

Postavlja se pitanje, zasto su u 1. veku protivnici Hriscane nazivali "kanibalima"?

Upravo zato sto su oni stvarno verovali u transupstancijaciju! Drugog razloga zapravo nema!

I sve nas ovo dovodi do apostola Jovana, koji kaze:

"Po ovom poznajte duha laznoga, svaki koji porice da je Hristos u telu dosao, nije od Boga! Ovo je antihrist, za kog ste culi da ce doci.."

---> Svi oni dakle, perfidno poricu Hristovo telo i zrtvu. Tako su i gnostici u doba Jovana to cinili otvoreno, a ovi danas to rade prikriveno! I to se odnosi bukvalno na sve protestante!

Iz ovoga zakljucite ko je prava Hristova crkva!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Bas tako i pise, da padnu i da ga "obozavaju"! A ko drugi sme da se obozava osim jedinoga Boga? Neki tamo andjeo?

Onda imamo apsurd, ako je Bog odbio da udovolji sotoninoj zelji da mu se svi andjeli poklone i obozavaju ga kao Boga, a Sinu (drugom andjelu) je to dao, ispade Bog nepravedan?

Sta vise, djavolske tvrdnje da je Bog nepravedan postaju tacne, jer jednog sina (andjela) voli a drugog mrzi!

I ovde imaju apsurd, naime ako "jedinorodjeni" znaci skoro pa doslovno da je "nastao radjanjem" (stvaranjem) onda i "krilo ocevo" mora biti doslovno! Sta vise Bog ima i "ruke i noge" jer tako pise u bibliji! Takodje ima i decu "sinove Bozje" ima i zenu "crkvu"! On je doslovno pastir, kralj, advokat, sedi na prestolu, andjeli imaju krila, sotona je azdaja, jerusalim je sav u zlatu i dijamantima, Bog leti sedeci na zivotinjama i vozi se u kocijama sa konjima...

Adventisti su tu jos i gori jer govore o "doslovnom rodjenju Hristovom", smatraju Sina doslovnim Sinom!

A ne shvataju (zalosno je to) da biblija pripisuje Bogu ljudske osobine i epitete radi jednostavnosti i razumevanja...

Dok je zapravo, on daleko iznad toga...

Naravno..

Tako su i rane Hriscane nazvali "kanibalima", nista nas to ne cudi..

Svi ovi, su naslednici gnostika! Kako su u 1. veku gnostici poricali Hristovo fizicko telo i krvne zrtve, pa su zbog toga koristili "vodu" umesto vina, tako i adventisti danas koriste "sok". Oni pak koji (ostali protestanti) ne koriste ovu 'magiju izvrtanja' (a svrha je ruganje), poricu Hristovu prisutnost u hlebu i vinu (tranaupstancijaciju) nazivajuci to kanibalizmom. Dok neki poput Jehovinih Svedoka idu jos i dalje, zabranjujuci vernicima i samo ucesce!

Postavlja se pitanje, zasto su u 1. veku protivnici Hriscane nazivali "kanibalima"?

Upravo zato sto su oni stvarno verovali u transupstancijaciju! Drugog razloga zapravo nema!

I sve nas ovo dovodi do apostola Jovana, koji kaze:

"Po ovom poznajte duha laznoga, svaki koji porice da je Hristos u telu dosao, nije od Boga! Ovo je antihrist, za kog ste culi da ce doci.."

---> Svi oni dakle, perfidno poricu Hristovo telo i zrtvu. Tako su i gnostici u doba Jovana to cinili otvoreno, a ovi danas to rade prikriveno! I to se odnosi bukvalno na sve protestante!

Iz ovoga zakljucite ko je prava Hristova crkva!
Hajde mi lepo objasni sta to Jehovini Svedoci zabranjuju?
To nije tacno.
Ti bolje znas od JS?
JS obelezavaju Gospodovu - Hristovu veceru jednom godinje jer je Isus tako zapovedio

a Hrist jeste bio u telu to svi znaju
Zna se da su Jehovini Svedoci prava izvorna vera
jer jedino JS veruju kako Bog kaze
da je JHVH Jehova Bog jedan Tvorac svega jedini koji nema pocetak ni kraj
Da je Isus Hrist Bozji Sin.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hajde mi lepo objasni sta to Jehovini Svedoci zabranjuju?
To nije tacno.
Ti bolje znas od JS?

Znam sve sto i vi znate! Nista ja slagao nisam. Navodno samo pomazanici (vodece telo) ucestvuje u Gospodnjoj veceri (Euharistiji). Dok obicni vernici 99% njih u tome ne ucestvuje, jer im je receno da oni nemaju prava!

Ove pomazanike, 1% njih, koji navodno ucestvuju u Euharistiji, nikad niste ni videli da ucestvuju!

JS obelezavaju Gospodovu - Hristovu veceru jednom godinje jer je Isus tako zapovedio

Dobro si rekla "obelezavaju", jer niko u tome "ne ucestvuje"!

Hrist jeste bio u telu to svi znaju
Zna se da su Jehovini Svedoci prava izvorna vera

Ja ne govorim sta vi zvanicno tvrdite i verujete, vec sta vodece telo tajno veruje i sprovodi. Nije to vezano za vas obicne vernike. Nista ja vas ne krivim, naprotiv. Sad da ti pricam o sublimirajucim porukama i skrivenim simbolima na vasim slikama u casopisima, koje vam poturaju, ne bi mi verovala.

jedino JS veruju kako Bog kaze
da je JHVH Jehova Bog jedan Tvorac svega jedini koji nema pocetak ni kraj
Da je Isus Hrist Bozji Sin.

Hriscani veruju da je Isus Hristos Bog.
Umesto sto si se osvrnula na ovo o Euharistiji, jer mislis da sam izvrnuo, a nisam i nije mi to namera. Bolje da si odgovorila na deo o Hristovom Bozanstvu..

Natrag