Duh,duša i telo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ili kakav će otkup dati čovjek za dušu svoju?

Dati za sebe ili samo za duha?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jer sin čovječij nije došao da mu služe nego da služi, i da da dušu svoju u otkup za mnoge.

Duša nas je otkupila, dakle Isus, a nije nas duh Kasper otkupio.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
To znaci, da sacuvamo tijelo, emocije i duhovni zivot....

Pa blizu su Kainos jer izmedju ostalog duša jeste umno delatna i sa sposobnošću osećaja dok duh , koji je sjedinjen sa dušom, stremi ka duhovnom životu tj da pozna Boga i svoje proishodjenje od Njega. Svakako bitno je i telo jer je duša , iako različita od istog, bilsko sa njim povezana.

Mora da si pročitao ono što sam prethodno postavio , ako nisi baci pogled.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Oni misle da su svi koji nemaju kultni odnos prema Ellen White, što u knjigama propagira Miloš Bogdanović, maloumni.

Zašto bi ti, ja ili bilo koji sin Crkve Kristove, Kristov vernik, imao kultni odnos prema bilo kome drugome osim prema Bogu? Zar to nije kršenje I Zapovesti? Zašto bi iko stavljao smrtnu osobu, i to osobu koja je govorila blasfemije na ravan Boga?

Ako je negiranje bilo kakve važnosti Ellen Gould Harmon White, o kultnom odnosu da i ne govorim maloumnost, onda neka im bude. Radije i "malouman" nego vernik laži.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Cijeli čovjek = duh + duša + tijelo

1 Sol 5,23: A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće - duh vaš i duša i tijelo - neka se besprijekornim, savršenim sačuva za Dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

Biblija kaze suprotno:

PRAH od kga je nastalo telo + DUH zivotodavna sila = ZIVO BICE ili dusa ziva.

Dakle, Bog ce prilikom vaskrsenja spasiti CELO BICE sa DUHOM koji ozivljava, DUSU koja je ceo ziv covek, i TELO.

Nema odvajanja, jer po bibliji TELO se vraca u prah, DUH ili zivotodavna sila se vraca u nutrinu Bozjeg bica, i DUSA ili zivo bice prestaje da postoji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Cijeli čovjek = duh + duša + tijelo

1 Sol 5,23: A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće - duh vaš i duša i tijelo - neka se besprijekornim, savršenim sačuva za Dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

Biblija kaze suprotno:

Hoćeš reći da Biblija kaže suprotno onomu što je gore napisao Pavao? Vjerojatno si u pravu, logično je da zločinac i masovni ubojica piše suprotno Bibliji.

Natrag