Duh,duša i telo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,

Šta je Isus položio duha ili samog sebe, svoj život?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zar ne piše da je duša krv? Zar Rahela Jakovu nije rodila 35 litara krvi? :)

35 litara krvi? Valjda sedmoro sinova (čovek u telu ima oko 5l krvi), ali ako se jezik širokog konteksta, a Hebrejski je takav, tumači preveden na jezik naj-užeg konteksta (Englesk) moguće su svakakve nebuloze, pa i ovakvo tumačenje koje je adventističku braću po Mileru, Raselove stražare u kuli, dovelo do toga da ritualnu zabranu jedenja krvi životinja, "protumače" kao zabranu uzimanja krvi čak i kada im od toga život zavisi.

Ps. Pitam se zar adventisti i njima slični zaista ne znaju da i Hebrejski ima sinonime? Da nije bukvalistički jezik?

Hoćeš reći 350 litara krvi? Sad je jasno zašto piše "siđoše" u Misir. Kako su duše krv, one mogu teći samo nizbrdo. Zato piše da siđoše, a ne da uziđoše.

Hmm, zar im i geografija predstavlja problem? Pa zar nije Kanaan (Retenu po Mesraimski) geografski iznad Mesraima (Ta Mary, Ta Khemt, Ta Mess Re) ili Egipta, po volji?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Odgovori mu Isus: dušu li ćeš svoju položiti za me? Zaista, zaista ti kažem: neće pijetao zapjevati dok me se triput ne odrečeš.

Zar je Petar mislio da položi duha ili samog sebe, svoj život.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I uđe strah u svaku dušu; jer apostoli činiše mnoga čudesa i znake u Jerusalimu. D. ap. 2,43

Uđe strah u ljude, a ne u duha Kaspera.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Po tom poznasmo ljubav što on za nas dušu svoju položi: mi smo dužni polagati duše za braću.

Šta je Isus položio za spasenje ljudi, duha ili samog sebe, svoj život?

Natrag