Ostavi link ili tekst gdje si provjerio i našao da adventistička ne dopušta abortus
Pisalo je na njihovom sajtu, ne znam sad, mrzi me da trazim. Ali pise sigurno. Mozda su posle promenili stav i sakrili to od vernika, sto ne pise tamo..
svim subotarima ovdje si tvrdio da se uopće ne moga smatrati i zvati adventistima sedmog dana ako ne prihvaćaju sve ono što odluče oni koji vode crkvu - što odluči vodstvo crkve.
Jesam tvrdio. Ali zar je crkva Papa ili par vodja na vrhu? Jeste, ako gledamo fizicki, a duhovni elemenat zanemarujemo, a to je da svi vernici cine crkvu, i da su oni crkva. Tako Hristos gleda.
Ti jesi u pravu, ali i ja sam u pravu kada govorim o duhovnoj crkvi, jer -
"gde su dva ili tri sabrana u moje ime, onde sam ja medju njima". Tako sabrani ljudi nemaju ni Papu, ni hijerarhiju, pa su opet crkva!
Tokom istorije mi smo imali brojne Pape, koje su donosile pogresne odluke, mozes li to poreci???
Sta je sa raskolom 1054., ko je tu bio u pravu, Papa ili pravoslavni Patrijarh? Ili su obojica bili u krivu? I koje sekta?
Crkvu cine vernici, a ne jedan nepogresivi covek, to je pogresna koncepcija, da crkvu cini jedna osoba ili par njih!
Još jednom, Kristova Crkva je i nužno vidljiva, uz već spomenute elemente da ima vodstvo i da nasljeduje apostolski nauk.
Ok apostolski nauk, apostoli su umrli, i sad imamo primat i nekakve naslednike, koji tvrde da su nadahnuti Duhom i osposobljeni donositi odluke i imamo Papu..
Sve to stoji! Ali, zar im mi mozemo bespogovorno verovati, da su oni to sto tvrde da jesu. Svacija sluzba se meri rodovima! To je Hristos lepo rekao -
"po rodovima njihovim poznacete ih". Ako je rod tih ljudi zao, ako su gresni i zive neposvecenim zivotom, onda se ni njihovo ucenje se ne moze prihvatiti kao rec Svetoga Duha!
Pavle je zato i rekao, da i apostole i sve buduce nakon njih moramo da proveravamo!
Napisao je:
"Ako i mi ili andjeo sa neba, javi vam evandjelje drugacije nego sto vam javismo, proklet da bude!"
Vidis Slape, cak se i reci apostola proveravaju, kao i reci njihovih naslednika. To kaze Pavle, da merimo Recju Bozjom i naukom apostolskom, a Hristos kaze da merimo i rodovima i apostol Jovan da
"kusamo duhove jesu li od Boga", da ne verujemo svakom duhu, jer lazni proroci izidjose na svet, i
"izmedju vas samih nastace lazni ucitelji, koji ce govoriti izvrnute stvari" . Ne mozemo mi bespogovorno prihvatati rec coveka, samo zato sto on tvrdi da ga vodi Bozji Duh, ili je prijemstvom dosao na vlast!
Ti zelis da vernici ASD bespogovorno prihvate ucenje vodja o abortusu? To je nerazumno Slape. I oni to ne prihvataju, to statistika pokazuje!
Crkvene vodje mogu biti i lazne vodje i mogu pogresiti , a to vidis u otkrivenju, kada Hristos ukorava vodje crkve, i pise da postoje i
"LAZNI APOSTOLI U CRKVI" --->
"Andjelu efeske crkve napiši: Tako govori Onaj što drži sedam zvezda u desnici svojoj, i što hodi posred sedam svećnjaka zlatnih: Znam tvoja dela, i trud tvoj, i trpljenje tvoje, i da ne možeš snositi zle, i ISKUŠAO SI ONE KOJI GOVORE DA SU APOSTOLI, A NISU, I NASAO SI IH LAZNE! "
Dakle, mi ne mozemo bespogovorno prihvatati ucenje crkvenih vodja, samo zato sto tvrde da su nadahnuti. Moramo ih proveravati!
To su radili vernici u prvom veku, oni su proveravali vodje! A to moramo raditi i mi danas!
Ta postavka da -
"crkva nece pasti" i da je vrata paklena nece nadvaldati, se ne odnosi na fizicku, vec na duhovnu konstrukciju! Crkva nije samo fizicka. Fizicka je konstrukcija je nepostojana, jer fizicko je propadljivo, a duhovno je vecno! Fizicka konstrukcija se u svakom trenutku moze raspasti i biti zamenjena novom!
To se desavalo bezbroj puta tokom perioda Staroga Zaveta, i nepojmljivo je misliti da se u Novom Zavetu to ne desava!
Bog je za kralja u Izraelu pisao da "nece nikada nestati naslednika na Davidovom prestolu", i da ce se njegovo potomstvo zauvek odrzati, pa je to carstvo propalo. I Izrael je danas republika.. Medjutim duhovno carstvo se odrzalo, Hristos je kralj nad celim svetom..
Isto je i sa crkvom Slape.. Ti si zapeo za fizicki elemenat, a Bog tako ne gleda svoju crkvu..