Duh,dusa i sveti duh

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesam. Evo reci kome se Isus obraća. To ti je Biblija. Zašto to ne smeš da prokomentarišeš?

Šta kaže Isus? Ti si Petar...dakle pojedincu Petru se obraća a ne u množini. Na "tebi" kao pojedncu ću sagraditi crkvu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoje ponavljanje istoga jeste upravo znak slabosti. Kada nema konkretnog odgovora na postavljeno pitanje jasno je da izbegavanje jeste zapravo nevoljno priznanje da je baš tako kako sagovrnik izlaže.

Mire, malo sam ti pomogao, sada slobodno možeš nastavit tvoju diskusiju. Na dobrom si putu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne, nego znak da nisi dokazao svoju tvrdnju.

Evo tvoje tvrdnje:

Zato te moram još jedan put upozoriti:

Još nisi citatom iz Biblije dokazao svoju tvrdnju da je "Crkva zajednica Isusa i jednog čovjeka". Čekam.
moram se složiti s vama, prije sam mislila ovako kao Jovan što misli, ali dolazim do saznanja da nije tako već da je to zajednica vjernika.
Čovjek ili žena koji je sklon duhovnom naravno da traga a time može da pogriješi...mi smo samo ljudi nismo bogovi...
možda i sada griješim ... ali ipak mi se čini da je tako da je to zajednica vjernika... i da sotona najviše mrzi kad se pjevaju pjesmice Isusu na slavu (možda zvuči i banalno, ali...mislim da jest tako). Pisano je budite bezazleni kao golubica i mudri poput zmije.
sotona mrzi na Krista jedinorođenog Božjeg Sina

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno, svako treba ovo sam da razume. I za poštovanje je kada neko sam dođe do osvedčenja i razumevanja.

Petar je svakako pojedinac sa kojim je Hristos ostvario ostvario zajednicu, tj. potvrdio je nakon Petrove ispovesti. Isus mu jasno kaže da je Duh Sveti radio na njegovom srcu i osveočio ga za to. A zatim kaže da će po tom modelu funkcionisati svako zajedništvo sa Hristom i Bogom. To se zapravo zove 'crkva'. Kada to znamo, lakše možemo razumeti svaki drugi segment ovog pitanja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
moram se složiti s vama, prije sam mislila ovako kao Jovan što misli, ali dolazim do saznanja da nije tako već da je to zajednica vjernika.
Čovjek ili žena koji je sklon duhovnom naravno da traga a time može da pogriješi...mi smo samo ljudi nismo bogovi...
možda i sada griješim ... ali ipak mi se čini da je tako da je to zajednica vjernika... i da sotona najviše mrzi kad se pjevaju pjesmice Isusu na slavu (možda zvuči i banalno, ali...mislim da jest tako). Pisano je budite bezazleni kao golubica i mudri poput zmije.
sotona mrzi na Krista jedinorođenog Božjeg Sina

Kristovu Euharistiju, Kristovu Crkvu i Kristovu Majku sotona najviše mrzi. Upravo zato svi sektaši, kao i ovdje Jovan, napadaju Euharistiju, Crkvu i Blaženu Djevicu Mariju.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Recimo, postoji stih u Bibliji Hebrejima 10,25

Ne ostavljajmo skupštine svoje, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedan drugoga, i toliko većma, koliko vidite, da se približuje dan.

Natrag