Roger J. Morneau adventista sedmog dana, posvećuje svoju audio knjigu Svetom Duhu, trećoj osobi Božanstva
Roze Morno, to ti je onaj sto je prethodno bio satanista, pa se obratio u adventizam. Dok se borio da napusti satanizam, demon mu se javio i rekao -
"gospodar zna da si radoznao, i da te interesuje religija, ne smeta njemu sto citas bibliju, i nas veliki svestenik dobro zna bibliju, ali zasto si odabrao crkvu koju nas gospodar najvise mrzi? Zivot ti je u opasnosti, vec je izdato naredjenje da budes ubijen, vrati se i gospodar ce ti oprostiti, on razume sve, ali ako izdas gospodara, neces se izvuci.."
Nisu ga mogli ubiti, jer ga je Bog zastitio. Ali iz ovoga se vidi, da nije bitna dogma kojom se mi ovde bavimo, niti pripadnost nekoj crkvi, jer Hristos nije podeljen, vec smo ga mi ljudi podelili, i svadjamo se oko nebitnih stvari. Tvrdimo da je samo u nasoj crkvi, dok u drugima nije. To nije tacno! Hristos je u svakoj crkvi koja uci evandjelje, jer osnovna poruka evandjelja je -
KAKO POBEDITI GREH!
Ne bavi se on subotama, nedeljama, jelom i picem, besmrtnoscu duse.. to nije deo njegovog ucenja. Procitaj evndjelje uzduz i popreko, videces da je osnovna poruka vezana za to
"kako pobediti greh" i
"kako promeniti zivot"!
To je u 99% Hristovog ucenja! Sve ostalo je pomenuto usput..
A bavimo li se mi ovim stvarima? Ne! Mi se bavimo nebitnim stvarima!
Imas puno bivsih satanista i medju katolicima koje je Hristos spasao i vratio u istinu, imas i puno bivsih satanista protestanata koje je Bog izveo iz okultnog i vratio k sebi!
Prica kako je moja ili tvoja crkva bolja, kako je Hristos u jednoj a u drugoj nije, je lazna prica..
Svaka ona crkva koja uci posvecenju, svetosti, promenjenom zivotu i koja uci kako savladati greh, jeste Hristova!
Ne moze ni satana coveka uciti dobrom ponasanju, ne moze se covek promeniti bez uticaja Svetoga Duha! Svaka takva promena bi bila samo spoljasnja i lazna!
Po tome znas koja je crkva Bozja! Svaka crkva koja uci promeni karaktera, ima dobre rodove, posvecen zivot, u kojoj covek iz dana u dan hodi sa Bogom i zivi bez greha, jeste od Boga!