Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Ja sam lepo rekao da mi nadjes ''dozvolu crkve da se to radi'' jer znam da ti to ne mozes naci.
Pa čim se o nečemu govori pohvalno onda je odobravanje. To si dao samo da bi umanjio odobravanje ovoga.
To nije ucenje crkve, ali ipak ti nas optuzujes za spiritizam..
Jeste ako ne osporavaju ovo iz knjige. A ne osporavaju.
''Cutanje ne znaci odobravanje''(odakle ti to uopste?)
Jeste ćutanje odobravanje. To je sasvim logičan zaključak.
Ja cu osuditi bilo kakvu komunikaciju sa mrtvima, a to ce uciniti i svaki vernik i svestenik.
Ovo niko je osudio ni od prav. vjernika ni sveštenika.
To nije nesto sto crkva uci.
PC zvanično ne uči, ali odobrava.
Dakle ne mozes ti meni navoditi knjige koje je pisao ko zna ko, a taj neko
Nije ko zna ko nego Jvan Šangajski. Imam knjigu kod kuće u kojoj je citiran Jovan Šangajski. Dakle izvor je autentičan. Knjigu koju imam je od Jovana Krestjakina "O besmrtnosti duše". Ti kažeš da je duh besmrtan, a crkva uči da je duša. Kod vas je prava konfuzija oko toga šta učite.
''ne navodi ucenje crkve''(ili ne zna nista o tom ucenju) pa ti to ''predstavljas ucenjem crkve'. To je njegovo licno misljenje i sta crkva ima to da komentarise?
Odobravanje je i učenje, pa to njegovo lično mišljenje niko nije napao. Naravno da ima da da komentar ako se ne slaže ali ne daje.
Jedno je ''praksa pojedinca'' a ''drugo je ucenje crkve''.
Kad ces nauciti to da razlikujes?
Pa crkvu i čine pojedinci, ako taj krši a PC to ne osporava onda znači da podržava.
Pa naravno da se hvatam formalizma, pa necu valjda da ''nagadjam'' sta crkva uci a sta ne, ona uci ono sto je ustanovila kao dogmu.
Pa ni ono što ti ovdje daješ nije u skladu sa učenjem crkve kojoj pripadaš. U osnovi jeste isto, ali nije potpuno. Hvatanje za formalizam je zabluda, fariseji su bili veliki formalisti (legalisti) to je licemjerstvo.
crkva uči da ne treba komunic. sa mrtvima a ovamo to odobrava.