Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Hrist Bogu Ocu predaje zivotodajni Duh koji mu je Bog i dao.
Znaci predaje mu "struju", Bogu treba struja jer on nema dovoljno struje kod sebe, pa Isus mora da mu vrati, kriza u energentima.
Pa koja je to prica?
Razmisli malo, zasto mu vraca duh, zasto se svaki duh vraca?
Da je energija, i sila, bilo bi jasno da ne mora da mu se vrati, ona jednostavno nestane jer je nepotrebna..
Opet pitanje za tebe, zasto mu se vraca?
Seti se 'svetog' Duha koji je dosao na Mariju i koja je na takav nacin cudesno zacela, Bozanskim Duhom. Na takav nacin je i sam Isus Hrist kao i svako zivo stvorenje u sebi posedovalo zivotodajni Duh, kog daje Bog Otac svih nas.
Ti ne citas tekst, ovde se ne radi o obicnom rodjenju, kao kod svakog stvorenja sto si uporedio gde kazes da "svako stvorenje poseduje duh". On ga vec ima prilikom rodjenja, a ovde se radi o "inkarnaciji" u telo bebe Isusa ulazi "licnost", zato se kaze da je duh sisao na Mariju, a kod obicnog rodjenja se to ne dešava. Ili ti smatraš da Isus nije imao nebesku licnost vec je bio obican covek?
Svasta cu ja jos cuti. Izjednačili ste Duh Isusa sa ljudskim duhom.
Tako da se ovde ne radi ni o kakvom 'vetru' niti 'struji' kako kazes vec o zivotodajnom Duhu bez kog ne bi nista bilo zivo ovde u ovoj zemaljskoj prasini!
Pa slusas li ti sebe?
Nije "struja" nego je "to nesto sto pokrece" "zivotodajni duh" ili "energija", jel energija pokrece. Pa to ti je isto.
Sam si sebi protivrečan.
Jer On je upravo taj koji svaku tvar cini zivom!
I kompjuter struja cini zivim.
A kad ga rasparcas, kao coveka i sameljes u prah, ako "nesto ne preživi " ti ga nikada neces vratiti. Zato se "duh vraca k Bogu" da bi on mogao vratiti tog coveka, kao i kod kompjutera kad sacuvas hard.
Inace vaskrsenja nema, jer si izgubio licnost.
Zasto mesas 'zivotodajni Duh' koji imas u sebi sa svojom duhovnoscu. To nikako nisu dve iste stvari. Ako je taj Duh koji svi dobijamo prilikom radjanja sam po sebi dovoljan za nase duhovno stanje, zasto svaka osoba prilikom krstenja tj. predanja svog zivota Bogu NANOVO PRIMA SVETI DUH???
Nista mi ne dobijamo prilikom radjanja, duh je licnost koja se izgradjuje i deo je Boga, zato mu se vraća.
A ti mesas "duh covekov" sa Svetim Duhom. Sveti Duh je neophodan jer "Njim Bog zivi u nama" i "Hristos svojim Duhom " zivi u nama, a ti kazes da to nije licnost. Zaista neverovatno.
Hristos zivi po tvom razumevanju u nama strujom.
Ne treba nama "struja" nego "novorodjenje" "nova licnost" i zato je Duh Sveti nova licnost koja nam se daje krstenjem, to je novi zivot u nama.
A tebi je "struja". Da ne znam da ne razumes, nazvao bi ovo hulom.
Ti i svako drugi u sebi moze razvijati razlicitu duhovnost koja nosi manire ovog sveta, zato se i kaze da i ovaj svet koji ne poznaje Boga ima svoj duh.
Svet ima "licnost" "stav" "razmisljanje" i to se naziva duhom.
Uzalud pokušavaš da to povezes sa duhovnoscu, jer svet je pod vlascu zloga i nema duhovnost vec "razmisljanje suprotno Bogu" a to je takodje proizvod "ličnosti" pojedinaca u tom svetu.
Kao sto je bio i duh Misira, koga vise nema! Ali ako ti zivis Bozije zapovesti i nosis ih u srcu i svakodnevno ih pretaces kroz dela u svom bitisanju u tebi se razvija potpuno drugaciji Duh.
Kako moze "da se Duh razvija ako je energija"? Sam sebi protivrecis.
Duh koji nosi Bozanske osobine.
Ali, opet kazem to nema nikakve veze sa 'zivotodajnim' Duhom koji kao sto i sam znas imaju i zivotinje!
Po tebi znaci ima dva duha, jedan je "energija " a drugi "licnost".
Ti ne znas ni sta pricas.
Jeste, i zivotinje "imaju svest" tj. "imaju licnost", zato imaju duh. Ali njihov duh ide pod zemlju a covekov ide gore.
Sad razmisli, ako je to "energija" u oba slucaja, zasto se covekova vraca, a zivotinjska ne vraca k Bogu?
Sta je on gadljiv na "zivotinjsku energiju"?
Pa jel vidis da mu ta kako si je ti nazvao "energija" treba zbog neceg?
Jel vidis da je ona neophodna za vaskrsenje, a ako jeste, sta to ona ima u sebi? Jel vidis da je vise od energije?
Opet pitam Gde je bio Adamov Duh pre njegovog postanka? Nigde! Duh NIKAKO NE PRIPADA ADAMU
Kakva su ovo bezvezna pitanja?
Adamov Duh(licnost) je bio kod Boga, on ga je udahnuo u telo i covek dobio svest.
Adam dolazi na svet kao "odrasla jedinka" a ne kao beba.
TRAJNO! Ukoliko ne bude poslusan, izgubice ga! Zivotodajni Duh je Boziji i on se njemu vraca kao sto ti pise!
Da vraca se sa razlogim ali to nije "energija".
Adam nikako nije primio 'licnost' kao sto ti kazes, Adam je svoju licnost mogao samo u skladu sa Bozijim zapovestima da razvija.
On je primio odredjena znanja i svest, a onda ih je dalje razvijao.
Kompjuter kad pravis mora biti operativan, odnosno imati "predznanja" da bi mogao dalje da se nadogradjuje. Tako je i sa covekom.
Ono sto nema nikakvu svest i znanje to je mrtvo.
Ne moze Adam biti kompletna licnost samo kao zivotodajni Duh, NIKAKO! To sto ti pricas i sto su ti rekli su besmislice.
Naprotiv ovo sto ti pricas su besmislice. Vama je "licnost u telu" a kad nestane telo "nestaje i licnost" i onda Bog "sakuplja prah "(odnosno licnost) i "formira isto telo"(da bi dobio istu licnost moras imati isto telo), ali problem je sto biblija kaze da cemo imati "novo telo" pa si i licnost onda izgubio.
Duh nikako nije Adamov, vec Boziji... kao sto ti pise i On moze imati veze sa Adamom samo onoliko dugo koliko on bude poslusan u suprotnom mora umreti tj. vratice se tamo gde je bio, a to je nigde!
Kako nije Adamov Duh, nego ciji je, kaze Isus i Stefan: "Gospode primi Duh MOJ".
Zasto oduzimas tekstu? Ne pise li odmah na pocetku da je "Bog udahnuo coveku Duh"? I onda da se taj "duh vraca k Bogu"? A ti kazes da je on "nigde".
Da taj Duh stvarno jeste energija kako tvrdis, ne bi se vracao, nego je bitno sacuvati licnost, zato se vraca.
Samim tim i on kao licnost prestaje da postoji. Tako Bog kaze!!!
Duh se vrati Bogu koji ga je i dao!
Fino, "licnost je telo" a kad umre telo "licnost ne mozes vratiti" jer "cemo imati novo telo". Izgubuo si raspravu u startu.
Opet te podsecam da isti taj 'zivotodajni' Duh imaju i zivotinje... pa jeli to njihova licnost ili je to ono sto prah cini zivim?!
Duh nosi licnost i zivotinje imaju licnost.
Dakle 'zivotodajni Duh' koji poseduje svaki zivi stvor na ovoj planeti je sasvim jedno, a duh koji mi u sebi razvijamo u skladu sa nasim dobrim ili losim poticajima je nesto sasvim drugo. Ne treba ovo mesati kada se cita Biblija!
Ti si razdvojio jedan Duh na dva, haos.
Zaokret, ponavljas jedno isto po obicaju.
Na sve sam vec odgovorio.
Duh Sveti se ne poredi sa "ognjem" i "vodom" vec su to "razlicite stvari". "Vodom" se krstis a "ognjem" takodje jer "covek umire grehu", "ognjem" je njegov prethodni zivot spaljen a "Duhom po Bogu zivi" novim zivotom kroz "Svetog Duha" novu licnost koja mu je data.
"I dacu vam novo srce i nov Duh cu metnuti u vas" to je dokaz da "dobijas novu licnost" krstenjem i da je Sveti Duh licnost koja ti je data. Ali to razumeju prosvetljeni tim istim Duhom, a ne oni koji ga smatraju "energijom".
Poslednja izmena: