Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Isto kao sto se i struja vrati u termoelektranu,isto tako se i duh vraca Bogu,
Duh kao i struja nije nista sto je zivo,vec nezivo.
Hrist Bogu Ocu predaje zivotodajni Duh koji mu je Bog i dao. Seti se 'svetog' Duha koji je dosao na Mariju i koja je na takav nacin cudesno zacela, Bozanskim Duhom. Na takav nacin je i sam Isus Hrist kao i svako zivo stvorenje u sebi posedovalo zivotodajni Duh, kog daje Bog Otac svih nas.''Oce u ruke tvoje PREDAJEM DUH SVOJ''
-to kaze Isus na krstu dok je umirao, sta mu to predaje ''licnost'' ili ''vetar''???
Sta ce Bogu vetar?
I zasto mu on predaje vetar?
Zasto je taj vetar bitan?
Zasto ja Bogu da predajem ''struju''?
Jel on nema dovoljno ''struje'' kod sebe, pa ja moram da mu vratim tu ''struju'' koju mi je on dao?
Zasto mesas 'zivotodajni Duh' koji imas u sebi sa svojom duhovnoscu. To nikako nisu dve iste stvari. Ako je taj Duh koji svi dobijamo prilikom radjanja sam po sebi dovoljan za nase duhovno stanje, zasto svaka osoba prilikom krstenja tj. predanja svog zivota Bogu NANOVO PRIMA SVETI DUH???''Ovaj Duh, svedoci nasem 'Duhu' , da smo deca Bozja''. -
Ako je duh=energija.
Kako onda moze da ''svedoci'' -''nasem Duhu''?
Jel to ''energija svedoci energiji''?
Vidis lepo da je to ''licnost''?
(Price 29:11):''Budala izliva sav svoj duh'' -u duhu je sadrzana ''namera'' i ''volja''.
(Isaija 19:3): ''I nestace duha Misiru'' -Da li to znaci da ce mu nestati ''vetra'' ''struje'', ''energije''?
Ne nego ce mu nestati ''volje''!
(Post 45,27) -duh patrijarha Jakova ozive kada je cuo da je Josif ziv. - ovde se njegova ''licnost'' raduje.
(Job 7,11) - govori o ''teskobi duha''.
(Izr 16,18) -covek moze biti ''oholog duha'' -sto znaci da mu je ''licnost'' ohola.
(Izr 29,23) -covek moze biti ''poniznog duha'' -sto znaci da mu je ''licnost'' ponizna.
“Dat ću vam novo srce, i ''nov duh stavicu u vas''! Izvaditi ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. Duh svoj staviću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe” (Ez 36,26-27, usp. 11,19 sl.)
O cemu se ovde govori?
-Ovde se govori o ''duhu'' kao o ''novoj licnosti'' koja ce biti data coveku prilikom novorodjenja.
Ps 51:17 ''Zrtva Bogu duh je skrusen''
-Sta je to ''skruseno'' jel to ''energija''?
Mt 26:41 ''Duh je srcan, ali je telo slabo''
-Sta je ''srcano'' jel to energija?
1Ko 2:10 ''duh sve istrazuje, pa i dubine Bozje''
-Da li to ''energija istrazuje''?
Vidimo iz gornjeg da je ''duh licnost''..
--------------------------------------------
Kome je u ruci duša svega živog i duh svakog tela čovečijeg. (jov 12:10)
-Zasto se pravi razlika izmedju: 'duha' 'duse' i 'tela'?
Ps 104:29 ''Uzmes li im duh, umiru''
-Bez 'duha' telo je mrtvo.
Ps 146:4 ''Duh njegov izidje iz njega, i vrati se u zemlju svoju ''
-Kako 'duh' moze da izidje, i gde odlazi?
Pro 3:21 ''duh sinova ljudskih uzlazi gore''
Pro 12:7 ''duh se vraca Bogu koji ga je dao''
''Duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke ide dole pod zemlju''
-Zivotinje imaju ''isti duh'', ali one nemaju nadu u vaskrsenje, one zavrsavaju dole. Dok ''duh sinova ljudskih ide gore''.
Jov 32:8 ''Ali je duh u ljudima, i Duh Svemogućeg urazumljuje ih.''
-U ljudima je duh.
dela 7:59 ''I kamenovahu Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse, primi duh moj!''
-Sta ga je molio -da primi energiju???
I na kraju, ako je tebi ''Duh covecji licnost''(kao sto mislim da tvrdis) , kako to da Duh Sveti nije licnost, nego ''energija''???
Bio sam Jehovin svedok pre dosta godina. Ali i dalje smatram da su najblizi cistom Biblijskom obozavanju Boga.Takticaru, kojoj ti verskoj zajednici pripadas?
U kojoj si sad verskoj zajednici?Bio sam Jehovin svedok pre dosta godina. Ali i dalje smatram da su najblizi cistom Biblijskom obozavanju Boga.
Zaokret. Jel tebi dobro? Struja, vetar, energija, termoelektrana. Javi se..
Pa citas li ti sta sam ja postavio gore mnostvo stihova koji pokazuju da je "duh licnost", a ti ni na jedan ne odgovori kao ni Takticar, a pricate o "vetru, struji energiji". Sta vam je? Pa ispadate smesni, vrtite jedno isto u krug bez dokaza, pricate svoj napamet naucen materijal. Ja se nekad stvarno zapitam, da ne pricam ja mozda sa robotima, al ne cudi me posto vas pokrece "struja".
Napisao si:
"KO ZNA da duh sinova
ljudskih ide gore, a duh stoke da
ide dole pod zemlju ?"
Kako po ovome "znas" da duh sinova ljudskih ide gore"
A "ne znas" da duh stoke ide dole pod zemlju?
Tako se verovalo, a Propovednik sumnja, očajava, i pita da li se to stvarno tako desava. Imas druge citate koji potvrdjuju ovo isto, ne mogu da trazim..
Izvrnucete vi svaki smisao u svoju korist..
Onaj ko nije u nijednoj verskoj zajednici ne moze da tvrdi da govori istinu jer tumaci Sveto Pismo svojim razumom, a ne sa nadahnucem, pa kad bi smi svi tako radili bilo bi tumacenja koliko i tumaca.Mi smo ograniceni i nemozemo tumaciti Sveto Pismo koristeci se razumom.Bio sam Jehovin svedok pre dosta godina. Ali i dalje smatram da su najblizi cistom Biblijskom obozavanju Boga.
Rekoh vec Danicic ne pravi razliku izmedju duse i duha, uzmi original ili neku englesku pa procitaj i videces.Postanak 2,7 prah (tijelo) + duh životni = duša živa.