- Učlanjen(a)
- 21.09.2015
- Poruka
- 1.460
Naravno Lestvica sv. Jovana Lestvicnika nema veze sa mitarstvima.Hvala bracika,delimo mišljenje po ovom pitanju u potpunosti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno Lestvica sv. Jovana Lestvicnika nema veze sa mitarstvima.Hvala bracika,delimo mišljenje po ovom pitanju u potpunosti.
Molitva Svecima je u istom rangu kod Pravoslavaca kao sto bi ja tebe zamolio da se "pomolis Bogu za mene".
To "ne ukida Hristovo posredovanje" jer on je nas jedini posrednik.
Molitva "brata za brata" nije zabranjena u bibliji(inace bi ti bio kriv sto se molis za svoje bliznje)
to je ono sto Pravoslavni traze od Sveca, "da se pomole Bogu za njih" a to ne ukida "Hristovo posredovanje" .
To sto vi ovo izvrcete to je vas problem, i cesto je zlonamerno, bez realne osnove..
Komunikacije sa mrtvima u Pravoslavlju nema, vec je u pitanju "obracanje bez očekivanja odgovora".
Spiritizam je "direktna komunikacija sa mrtvima u cilju dobijanja informacija i odgovora", a to nije isto, u Crkvi toga nema, u piranju je samo "jednosmerna komunikacija" a to "nije dijalog".
a to nije isto, u Crkvi toga nema, u piranju je samo "jednosmerna komunikacija" a to "nije dijalog".
Dogmat je jedno a praksa pojedinaca je sasvim nesto drugo.
Nelsim ti lepo rece, vi adventisti takodje praktikujete svoju veru drugacije od ucenja crkve, uzmimo ovde samo subotu, gde mnogi kuvaju u taj dan pa cak i rade razne poslove,
Znam mnoge adventiste "koji rade subotom"(jer su prinudjeni) trebamo li mi sada ovde tvrditi da "posto adventisticka crkva ćuti na to(znam da pastori cute takvim ljudima), da ona to i odobrava"???
Da, Sveci jesu zivi i nakon smrti duh je ziv i vraca se Bogu, kao sto to uci crkva.
Duh ne psotoji bez duse, dusa je zivot i ako Duh nema dusu onda je on mrtav kao i telo bez duse.A šta je sa dušom? Ako se duh vraća.
Zar ne primecujes nesto?a imam dokaze u Bibliji da mrtvi nisu živi. Ovo je apsurd, kažeš mrtvi su živi. Bog je dobar, Sotona je zao, dakle suprotnost. Tvoja izjava je da je sotona i zao i dobar.
Van svake logike.
Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10
Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.
Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.
Tvoju nauku sam našao u paganskim mitologijama.
Duh ne psotoji bez duse, dusa je zivot i ako Duh nema dusu onda je on mrtav kao i telo bez duse.
Zar ne primecujes nesto?
Da su citati iz SZ, u NZ mrtvi su oslobodjeni iz tamnice, sa njima se u SZ nije moglo komunicrati i oni naravno nisu znali nista niti su hvalili Boga niti su imali misli, jer su bili zarobljeni, ali po vaskrsenju Hristos ih oslobadja iz tamnice (Ada).
Nemoj mi pricati da je Ad pagansko ucenje koje se uvuklo u hriscantvo, Ad je zajednicka imenica, a ne vlastita.
Ako i zivotinje i ljudi imaju i dusu i telo onda su isti, ali covek ima i duha, a zivotinje enmaju duha, Duh i Dusa su razlicite reci, a Danicic ne pravi razliku, zivotinje enmaju duha, ali imaju dusu i telo, i covek ima dusu i telo, ali ima i Duha(lik Boziji u coveku).Dokaži Biblijom.
Ad je ime za mesto na kom prebivaju duse(kod pagana), u pravoslavlju je Ad bio skup dusa pre smrti Hristove(pravoslavno ucenje), u Psalmu( ne mogu se setiti kom) u prevodu sedamdesetorice se koliko znam upotrebljava zajednicka imanica Ad za pakao.Pa već sam ti dokazao da je pagansko. Sve što imaš reći je da je to zajednička imenica. Pa zajednička imenica je i stolica, pa se odnosi konkretno i na stolicu (pojedinačnu u rečenicama). Tako da ti je arg. apsurdan.
A šta je sa dušom? Ako se duh vraća.
Ja imam dokaze u Bibliji da mrtvi nisu živi. Ovo je apsurd, kažeš mrtvi su živi. Bog je dobar, Sotona je zao, dakle suprotnost. Tvoja izjava je da je sotona i zao i dobar.
Van svake logike.
Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10
Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.
Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.
Tvoju nauku sam našao u paganskim mitologijama.