Duh,dusa i sveti duh

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
kako bi onda mene nazvao....mislim na jeretičko učenje s obzirom da poznaješ crkv. istoriju...vjerujem da je Isus rođen ali da ima početak i da je stoga Bog po naslijeđu jer je Sin Božji...
Arijevac.
Arije je verovao da Bog Otac nije uvek bio Otac jer nije uvek imao Sina i samim tim ogranicio Boga vremenski sto je biblijski netacno kao i predanjski.Arije je verovao da je Sin velik i da je slicnosutan ocu ali da On nije Bog.Neki gnostici su verovali i ucili da je Hristos covek i da je imao potomstvo sa Marijom Magdalinom ( sveti gral i ta fikcija su napravljeni na osnovu njihovih jevandjelja), onja ko ih je napisao zvao se Markion i napisao ih je polovinom 2. veka.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Koliko ja znam Ulfila je bio arijanac.Ako verujes u dva boga onda si mnogobozac, ako pak verujes da je Isus nizi Bog a Otac visi onda si neka vrsta gnostika.

Kojoj ti verskoj zajednici pripadas?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Covece instaliraj sedmicu, osam nista ne valja veruj mi, imao sam ja osmicu na novom laptopu pa sam instalirao sedmicu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovakve poruke kao gornje, razmjenjujte preko PP. Ovo je tema o duhu, a ne o tastaturama i vrstama Windows-a!
... I ne postavljajte uzastopne postove, jer se brišu!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Da sumiramo:
Tebi je Duh energija da li je svet ili nije svetduh je i samim tim ENERGIJA.
Potom kažeš Bog ima teloa Duh je znači postoji energija sa telom i bez tela.
Sad mi daj citate gde čitaš da energija ima telo i gde čitašda energija nema telo i objasni na primerima zašto je tamoenergija sa telom a ovamo ne da bi i mi znali kako prepoznati energiju u telu i energiju bez tela i u čemu se razlikuju te energije?

Bilija kada govori o svetom duhu govori o Bozijoj delujucoj sili a ne o Bogu, kao sto sam ti primerom Veseleila pokazao. I uvek je tako.

A kada govori o Bogu govorio Duhua kad govori o Duhu onda govori o energiji možeš li tu tvoju tvrdnju obrazložiti?

Pošlješ duh svoj, postaju, i ponavljaš lice zemlji. Psalam 104:30

Sta Bog salje?

Tako,izjasni se sad znamtvoju meru,tebi onaj ko se ŠALJE je energija pa i Isus je poslat i mnogi proroci i apostoli su poslatia jesu li to energije?

Kad dakle vi, zli budući, umijete dobre dare davati djeci svojoj, koliko će više otac nebeski dati Duha svetoga onima koji ištu u njega?(Luka 11:13)

Bravisimo!
Baš si ovo fino zapazioi raduje me da je od Boga stigao neko isad da vidimo šta radi taj koji stiže tebi je to energija meni ličnost i proveravamo redom:
POUČIĆE NAS SVAKOJ ISTINI I OGREHU I SUDU.
To prvo radi energija,sadti meni reci koja energija UČIa da bi učila treba joj znanje,da bi imala istinu kojom će poučiti mora znatiSVU ISTINU,a da bi mogla izreći osudu mora znati šta je pravda.Da li je tvoj učitelj gosn rob energija?

Koji dakle odbacuje, ne odbacuje čovjeka nego Boga, koji je dao svetoga Duha svojega u vas.(1.Sol. 4:8)

A ko DUHU zgreši Bogu je zgrešio šta ćemo sad?

5:3 A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu?
5:4 Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nisi slagao nego Bogu.

Cime Bog deluje da ostvari ono sto hoce???

REČJU i nikad mu se ne vrati prazna ada ne izvrši našta je poslata.

U cemu se ogleda njegova svemoc???

U tome što je Bog i Stvoritelj.
Ne izvrsuje li ono sto zamisli Duhom 'svojim'. Zasto se kaze sveti Duh! Iz prostog razloga sto je Bog svet i sve sto dolazi od Boga je sveto, pa i Duh.

Ne,rečju ostvari sve i Duh REČJU poučava.
Nravnoda je SVET jer je On Otac Duhovai pred Njim stoje Duhovi.Službeni Duhovi a ne energija.

12:9 Ako su nam dakle telesni očevi naši karači, i bojimo ih se, kako da ne slušamo Oca duhova, da živimo? ...

Gde ti jedokaz za energiju????

vjerujem da je Isus rođen ali da ima početak i da je stoga Bog po naslijeđu jer je Sin Božji...

P.S. Nažalost ne pišem često jer mi ne rade 6-7 tipki pa mi treba cijela vječnost da nešto napišem...ova slova moram kopirati kad pišem - e r k l z.....

Početak ima Isusovo TELO.
Bog se ne nasleđuje On jeste u večnost i ko može naslediti da bude Bog?
Čuješ li ovo Kainose:
3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu,

Ne Bogovi već jedan.

Poslednja izmena:
Natrag