Duh,dusa i sveti duh

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svaka cast Laodikeja, Bog iam tri licnosti, a ne tri sluzbe.

Tri ličnosti obavljaju različite uloge u planu spasenja, tako da je Bog Otac sudija koji sedi na prestolu slave.
Isus Hristos je naš spasitelj koji je prineo sebe kao žrtvu na krstu za ljudske grehe, a danas obavlja ulogu novozavetnog prvosveštenika u nebeskoj Svetinji nad Svetinja.

Sveti Duh ima ulogu utešitelja i on je od dana pedesetnice prisutan na zemlji i pomaže čoveku da izgradi karakter sličan Hristovom.

Znači - tri ličnosti koje u obostranoj saradnji obavljaju različite uloge u korist čoveka injegovog spasenja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Tri ličnosti obavljaju različite uloge u planu spasenja, tako da je Bog Otac sudija koji sedi na prestolu slave.
Isus Hristos je naš spasitelj koji je prineo sebe kao žrtvu na krstu za ljudske grehe, a danas obavlja ulogu novozavetnog prvosveštenika u nebeskoj Svetinji nad Svetinja,a.
Identicno pravoslavno ucenje.

Znači - tri ličnosti koje u obostranoj saradnji obavljaju različite uloge u korist čoveka injegovog spasenja.
Tvoje verovanje o Svetom Trojstvu je tacno, samo bih dodao, da Otac vecno radja Sina, Duh Sveti od Oca Ishodi i kroz Sina proizilazi, Otac je uzrok Sina i Svetog Duha.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To su nijanse u razlikama.

Bog je Bog svih ljudi - pa neka on spasi sve iskrene po srcu.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Naravno, ali jedan je uzrok, ako su dva onda su i dva Boga.Sta ti misis da li je Boziju sustinu moguce poznati?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zavisi šta misliš pod pojmom suština.
Bog se ne može u potpunosti spoznati, ali ono što nam je otkriveno u reči Božjoj i što nam Duh Svedoči - to je dovoljno.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
U prirodu ne....ali mi govorimo o identitetu kada raspravljamo o trojstvu ili ko je Isus npr....Pitao bih mudraca Nelsima da mi objasni to vječno rođenje....kako nešto može biti rođeno a ne imati početak....to je veća misterija nego trojstvo.....

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
U prirodu ne....ali mi govorimo o identitetu kada raspravljamo o trojstvu ili ko je Isus npr....Pitao bih mudraca Nelsima da mi objasni to vječno rođenje....kako nešto može biti rođeno a ne imati početak....to je veća misterija nego trojstvo.....
Jeste, ali tako pise u Svetom Pismu odnosno pise da je Otac rodio Sina, on se vecno rajda, vecno i bespocetno Njegovo radjanje nije kao nase mi to nazivamo radjanjem u nasoj logici ali to je nesto uzvisenije.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
kako bi onda mene nazvao....mislim na jeretičko učenje s obzirom da poznaješ crkv. istoriju...vjerujem da je Isus rođen ali da ima početak i da je stoga Bog po naslijeđu jer je Sin Božji...

P.S. Nažalost ne pišem često jer mi ne rade 6-7 tipki pa mi treba cijela vječnost da nešto napišem...ova slova moram kopirati kad pišem - e r k l z.....

Natrag