- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Mozes li ovo Biblijom da mi podupres?
Eventualno može, ali pod jednim uvjetom ako je moguće. Makni od Biblije što dalje Jelenine knjige. Istinu o ovome možeš dobiti samo u Crkvi i Svetom Pismu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mozes li ovo Biblijom da mi podupres?
Dede Bibliju u ruke i pokazi gde to pise da je duh sveti licnost!
Gde ga Pavle spozna tako na osnovu starozavetnih spisa i na osnovu spoznaje najvecega ucitelja Isusa Hrista!
Pokazi mi to ako ti nije problem.
Eventualno može, ali pod jednim uvjetom ako je moguće. Makni od Biblije što dalje Jelenine knjige. Istinu o ovome možeš dobiti samo u Crkvi i Svetom Pismu.
Nema on Jelenu, on ima Russella.
Vec rekoh i iznesoh dokaze da su sve tri licnosti zive licnosti, a ne projave ili sluzbe, Bog se ne mneja kao sto je receno i samim tim On nemoze da menja sluzbe, On je "uvek isti".Gore pomenute tri stvari smatram osnovomda bi čovek mogao pristupiti nadogradnji,e sad,šta je nadogradnjana već poznato jeste ispitivanje suštine pobožnosti odnosno zapisa da se Bog javi u telu.
Tad ulazimo u reč i pratimo Oca kroz celo Pismo i poredimosasvim opisima Sina a onda ispratimo sve reči o Duhu Svetom kako bi imali sliku celovitosti objave i tajna više nije tajna jer Ga poznamo usvim delovanjima.
Pošto je Bog duh trebamo duhovno razgledati ali ne iz ugla grčke filozofije već iz molitve o otvaranju uma i vere u ono što čitamo.
Eto u najkraćem šta je nadogradnja jer tu se prati sve svi opisi duha i duhova.
Pa pise ti da je Bog stvorio coveka iz praha zemaljskog a udahnuo mu u nos duh zivotvorni, duh nije nastao iz zemlje a samim tim on i nemoze da se vrati u zemlju, dusa nije materijalna i ona nemoze da postane materija, kakvu ti brate logiku koristis.Izvini ali sta meni tvoje misljenje ili misljenie bilo kog coveka treba vise da znaci nego sama rec Bozija!
Kako si na osnovu Biblije dosao do zakljucka da se smrt odnosi samo na Adamovo telo?
Imas u knjizi postanja 1,3 a i isus govori o Duhu Utesitelju, o ne govori o sili vec o imenu Duh Utesitelj, taj duh ima nadimak a samim tim zakljucujemo da je licnost u pitanju.Dede Bibliju u ruke i pokazi gde to pise da je duh sveti licnost!
Gde ga Pavle spozna tako na osnovu starozavetnih spisa i na osnovu spoznaje najvecega ucitelja Isusa Hrista!
Pokazi mi to ako ti nije problem.
Strasno gresis sto kao i pre pokusavas da odbranis dogmatiku a samim tim bacas i istinu pod noge! Preca ti je dogmatika nego rec zivoga Boga.A kako ga je Bog stvorio?
Sta citas, od cega ga je stvorio?
Jel on samo ''prah'' ili mu je nesto i ''udahnuo''?
''I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao."
A kad vidis da mu je nesto ''udahnuo'', i ti i ne znas sta je to, onda valjda otvoris Bibliju i vidis da je ''Duh'' ''licnost''.
Duh nije energija to je veoma pogresno!A tebe naucise da je ''Duh'' ''energija'', pogresno.
Mire, Bog je rekao Adamu da ce se vratiti tamo gde je pre bio, a znam da pre nije postojao. Adamovi izgledi za zivot prestaju ukoliko prekrsi pravilo i On se mora vratiti na mesto gde je bio!!!! Ne razmisljaj sada ovde o sklopu Adama... telo, duh, dusa... Adam je Adam i on se mora vratiti tamo gde je bio jer tako Svevisnji kaze, onaj koji mu je zivot dao.Ziv je Adam.
''Jer su njemu svi zivi'' kaze Isus.
Nemam ja prijatelju na stolu nista sem Biblije i to odavno!Eventualno može, ali pod jednim uvjetom ako je moguće. Makni od Biblije što dalje Jelenine knjige. Istinu o ovome možeš dobiti samo u Crkvi i Svetom Pismu.
Pozdravljam te Taramana.Taktičaru pa gde si ti čoveče?
Da Bog je duh. Mi smo materija a on je duh!Evo ja tvrdim da je Duh Sveti OSOBA-LIČNOST a ti mi Biblijom pokaži da nije što bi se mi mučili a ti šutnuo i sve prosuo....hajdemo obrnuto.
Dakle citate na sto kao dokaz i usput reci da li je Bog duh?
Podvučeno se u šahu zove mat pozicija.
Da Bog je duh. Mi smo materija a on je duh!
Da naravno.Da li je Bog ličnost?