Duh,dusa i sveti duh

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Da je slusao Tvorca bio bi ziv citavu vecnost, ali nije slusao Tvorca i umro je.Da je dusa besmrtna Adam nikad nebi mogao da umre i da je pao, da je dusa smrtna Adam bi umro i da nije pao, ni jedno ni drugo nisu tacni, istina je to da covek zivi vecno ako je u zajednici sa Tvorcem jer je Tvorac izvor zivota, ako nije u zajednici sa Njim onda umire jer nema zivota van Boga.
Hoces da kazes da je Adamova dusa sada mrtva (nepostoji)!? Tako sam te razumeo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da je slusao Tvorca bio bi ziv citavu vecnost, ali nije slusao Tvorca i umro je.Da je dusa besmrtna Adam nikad nebi mogao da umre i da je pao, da je dusa smrtna Adam bi umro i da nije pao, ni jedno ni drugo nisu tacni, istina je to da covek zivi vecno ako je u zajednici sa Tvorcem jer je Tvorac izvor zivota, ako nije u zajednici sa Njim onda umire jer nema zivota van Boga.

Tacno, zato Bog i rece: ''Ali sada da ne okusi sa drveta zivota i da vecno zivi. I otera ga Gospod''.
Nije ga stvorio besmrtnim, ali nije ga stvorio ni smrtnim. Imao je ''uslovnu besmrtnost'' odnosno ziveo bi dok god je u zajednici sa Bogom, dok god Bog to zeli. Isto kao i andjeli, nije ni andjele stvorio ''besmrtnim'' jer bi onda oni bili ''bogovi''. I onda ne bi mogao da unisti ni sotonu ni pale andjele, ali unistice ih na kraju sveta, oni nece vecno ziveti.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ne, Adam je prekinuo zajednicu sa Bogom i trebao je nestati, ali Bog nije dozvolio da se prekine totalna veza sa Njim i spasao je coveka od potpunog nestanka kao i celu tvar, Bog je ucinio sta je mogao, ja hocu da kazem ono sto uce sveti oci , a to je da covekova dusa po prirodi nije besmrtna, ona je besmrtna po blagodati Bozijoj, onog momenta kad izgubi blagodat(normalno ona ne gubi blagodat jer nas Tvorac voli) ona umire.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Ne, Adam je prekinuo zajednicu sa Bogom i trebao je nestati, ali Bog nije dozvolio da se prekine totalna veza sa Njim i spasao je coveka od potpunog nestanka kao i celu tvar, Bog je ucinio sta je mogao, ja hocu da kazem ono sto uce sveti oci , a to je da covekova dusa po prirodi nije besmrtna, ona je besmrtna po blagodati Bozijoj, onog momenta kad izgubi blagodat(normalno ona ne gubi blagodat jer nas Tvorac voli) ona umire.
Da li je Adam sada ziv... duhom, dusom... nebitno?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

''A Bogu su svi oni zivi'' , sta ti govori ovaj tekst?
Ne moze Adam da ne postoji, on je za Boga ''ziv''.
On je ziv dok god Bog to zeli.
On ga cuva za vaskrsenje, odnosno njegovu dusu.

I zasto kaze da ''iz druge smrti nema vaskrsenja''?
Zato sto da bi vaskrsao nekoga on ''ne sme da umre u potpunosti'', jer kako ces ti vratiti licnost koja vise ne postoji? I fizicki je nemoguce i logicki nemoguce..

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
''A Bogu su svi oni zivi'' , sta ti govori ovaj tekst?
Ne moze Adam da ne postoji, on je za Boga ''ziv''.
On je ziv dok god Bog to zeli.
On ga cuva za vaskrsenje, odnosno njegovu dusu.
Mire, vrati se na pocetak i pogledaj sta je Bog rekao Adamu gde ce zavrsiti ako ne bude poslusan. Vratice se tamo gde je i pre bio! A gde je pre bio!? Nigde!!! Gde je sada, NIGDE!!! Pricam u smislu zivota, bilo da je to telom, dusom ili duhom!
Jedini koji je govorio drugaacije bio je djavo. Ako je Adam sada ziv onda Bog laze a djavo je u pravu, a znamo da to ne moze biti!
"Bogu" jesu svi zivi ali samo Bogu.... ne zaboravi da je plata za greh smrt, a ona je suprotnost zivotu... a Adam je sagresio!
I zasto kaze da ''iz druge smrti nema vaskrsenja''?
Zato sto da bi vaskrsao nekoga on ''ne sme da umre u potpunosti'', jer kako ces ti vratiti licnost koja vise ne postoji? I fizicki je nemoguce i logicki nemoguce..
Bogu je sve moguce, ne razmisljaj previse o ovome.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
''Duh'' u Bibliji nije ''sila'' ''energija'' kako to tvrde Adventisti i Jehovini Svedoci.
Vec je to ''licnost''.
Ja sam vec ovde navodio citate iz kojih se vidi da je ''DUH LICNOST'', i navescu ih ponovo, pa citaj:

Ma,AMIN,AMIN I AMIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bogu dragom hvala.
Ma tako je brate!!!!!
Baš si me obradovao,dobro je vredelo se je rasprave ponovo kažem hvala Bogu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire, vrati se na pocetak i pogledaj sta je Bog rekao Adamu gde ce zavrsiti ako ne bude poslusan. Vratice se tamo gde je i pre bio! A gde je pre bio!? Nigde!!! Gde je sada, NIGDE!!! Pricam u smislu zivota, bilo da je to telom, dusom ili duhom!
Jedini koji je govorio drugaacije bio je djavo. Ako je Adam sada ziv onda Bog laze a djavo je u pravu, a znamo da to ne moze biti!

Ako si ti u pravu, onda je Isus lažov. Obeća onom razbojniku da će još u onaj petak biti u raju.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Ako si ti u pravu, onda je Isus lažov. Obeća onom razbojniku da će još u onaj petak biti u raju.
Razvodnjavas, kao i uvek.
Ne pricam o razbojniku nego o Adamu. Hajde da konacno rascistimo sta je sa njim, je li ziv ili je mrtav.
Ja po ovom pitanju ne donosim svoj licni stav, tako da bih ja bio u pravu... kako ti kazes.... vec slusam sta Bog kaze i samo tako i verujem... jer znam da je Bog sigurno u pravu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Razvodnjavas, kao i uvek.

Baš obrnuto, pokušavam "zgusnuti".

Ne pricam o razbojniku nego o Adamu. Hajde da konacno rascistimo sta je sa njim, je li ziv ili je mrtav.

Hajdemo, ako bude moguće.

Ja po ovom pitanju ne donosim svoj licni stav, tako da bih ja bio u pravu... kako ti kazes.... vec slusam sta Bog kaze i samo tako i verujem... jer znam da je Bog sigurno u pravu.

OK, Isus je Bog, je li? I što kaže onom razbojniku na križu kad razbojnik zavapi Isusu: "Sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje."? Kaže mu Isus: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!" Eto, vjeruješ li Bogu? Sam kažeš da je "Bog sigurno u pravu". Ako imaš istinsku želju vjerovati Bogu, morat ćeš odbaciti one kojima si do sada vjerovao.

Natrag