Duh,dusa i sveti duh

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I zivotinje i ljudi imaju isti duh.(Prop3:18-21)
To lepo pise u Bibliji,pa ko ne zeli da veruje neka ne veruje...
Odatle se jasno vidi da duh nije nikakva osoba vec sila koja pokrece.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kad je Bog napravio Adama od zemlje,kakva je Adam bio dusa? ziva ili mrtva dusa?
Da li dusa moze da umre ?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Kad je Bog napravio Adama od zemlje,kakva je Adam bio dusa? ziva ili mrtva dusa?
Da li dusa moze da umre ?
Dusa nije ni smrtna ni besmrtna, ako je Bog stvorio smrtnu dusu onda je On stvorio smrt, ako je Bog stvorio besmrtnu dusu onda je On stvorio boga, ni jedno ni drugo nisu tacni.Dusa je ne umire dok je u Bozijoj blizini, po blagodati Njegovoj nase duse ce ziveti vecno, ali po prirodi nase duse nisu vecne jer su stvorene.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dusa nije ni smrtna ni besmrtna, ako je Bog stvorio smrtnu dusu onda je On stvorio smrt, ako je Bog stvorio besmrtnu dusu onda je On stvorio boga, ni jedno ni drugo nisu tacni.Dusa je ne umire dok je u Bozijoj blizini, po blagodati Njegovoj nase duse ce ziveti vecno, ali po prirodi nase duse nisu vecne jer su stvorene.
Ako dusa nije ni smrtna ni nesmrtna ,kakva je?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja se slazem sa izjavom Jezekilja da je dusa smrtna,da moze da pogine.
Jezekilj 18:4
4 Gle, sve su duše moje, kako duša očeva tako i duša sinovljeva moja je, koja duša zgreši ona će poginuti!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Dusa moze da nestane tj. samo sto Jezekilja ne kaze da ce ona umreti vec poginuti, pod pogibijom se smatra pad odnosno ono sto ceka nepravednike tj. ljude koji nisu ispunili svhru postojanja.Bog nije stvorio dusu ni smrtnom ni besmrtnom, ona zivi dok Bog to zeli, a Bog zeli da zivi vecno, kad bi dusa u potpunosti otpala od Boga (sto je nemoguce) ona bi izcezla odnosno umrla.

Natrag