Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Samo dusa ne cini coveka, coveka cini jedinstvo duse i tela, ili ti verujes da ljudi nemaju telo?
Duse se krstavaju ne telo i to uvek, ne ulazi telo u carstvo nebesko ili u crkvu vec dusa.
Covek kad umre njegova dusa se pridruzuje skupu dusa u Blizini Bozijoj i tu dusa prebiva do vaskrsenja, tesko je reci da prebiva jer kod Boga nema vremena, iz perspektive covek kad umre on se probudi u Carstvu Nebeskom, covek kad umre njegova dusa spava (miruje).Kad covek vaskrsne i njegova secanja vaskrsnu, po pravoslavnom ucenju svi ljudi ce vaskrsnuti u uzrastu od 33. godine, oni ce biti preobrazeni naravno kao i cela tvar, ali mi enznamo kako ce to izgledati, mi pravoslavni mozemo da dobijemo samo predukus carstva Bozijeg u Svetoj Evharistiji.Da napomenem da pravoslavlje ne uci da je dusa besmrtna kako vi verujete da ucimo.
Pitam te onda, ako je Bog stvorio dusu smrtnom nije li On onda stvorio smrt?Dusa je ili ziva,ili je mrtva.
Nemoj misliti da zelim da se nadmudrujem sa bilo kim ovde,ali meni su ovi stihovi pomogli da se probudim iz neznanja.
Nadam se da ce i tebi i mnogim drugima takodje pomoci.
Проповедник 3:18-21
18 Rekoh u srcu svom za sinove ljudske da im je Bog pokazao da vide da su kao stoka.
19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?
U sustini vi mesate duh i dusu, dusa je zivot, a duh lik Boziji u coveku.
Ovde ti nesto ne valja! Adam je bio dusa ziva i takav bi ostao i do danasnjeg dana da je slusao svog tvorca... bio bi ziv i u svu vecnost, ali nikada ne bi bio Bog!Pitam te onda, ako je Bog stvorio dusu smrtnom nije li On onda stvorio smrt?
Ako ju je stvorio besmrtnom, nije li On onda stvorio boga?
Znam da se nasa antropologija ne razlikuje od judejske antropologije, ako su judeji bili narod Boziji istina je bila sa njima, a oni ovo uce oduvek, tek su sektasi uveli drugaciju antropologiju, sa neutralnog gledista zakljucujem ikoliko su sektasi upravu onda zakljucujem da je Bog lagao jevreje.
Da je slusao Tvorca bio bi ziv citavu vecnost, ali nije slusao Tvorca i umro je.Da je dusa besmrtna Adam nikad nebi mogao da umre i da je pao, da je dusa smrtna Adam bi umro i da nije pao, ni jedno ni drugo nisu tacni, istina je to da covek zivi vecno ako je u zajednici sa Tvorcem jer je Tvorac izvor zivota, ako nije u zajednici sa Njim onda umire jer nema zivota van Boga.Ovde ti nesto ne valja! Adam je bio dusa ziva i takav bi ostao i do danasnjeg dana da je slusao svog tvorca... bio bi ziv i u svu vecnost, ali nikada ne bi bio Bog!